İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
ANAYASA ÇALIŞMALARINA KATKI

 

ANAYASA ÇALIŞMALARIN DA UZLAŞMAYI SAĞLAYACAK METİN

Has Parti’nin Hazırladığı Anayasa önerisi, aşağı yukarı bütün partilerin taleplerinin bir harmanı gibi oluşturulmuş bir metindir. Bu nedenle bu Anayasa önerisinden, görüşmelerde bütün partilerin yararlanması Anayasa çalışmalarında ki tıkanıklıkları aşacağını düşünüyor, bu Anayasa metnini tekrardan kamuoyunun dikkatine sunuyorum. 

Bu teklif iktidar kaygısından uzak veya otorite olma amacı taşımayan, bir iyi niyetliler ve akademisyenler grubu tarafından hazırlanmış bir tekliftir degerlendirilmesi Ülkemizin menfaatine olacağı kanatiyle tekrardan gündeme getirilmiştir, teklif aşağıdadır.

 

YENİ TÜRKİYE - YENİ SİYASET için YENİ ANAYASA

SUNUŞ

Has Parti, Türkiye siyasetine yapıcı bir üslupla, milletimizin değerlerine uygun tekliflerle kalıcı katkılar sağlamayı en temel ilkelerinden birisi olarak kabul etmiştir. Tarihin önemli kırılma noktalarından birisinden geçmekte olduğumuz bu süreçte, adalet- özgürlük- refah ekseninde yeni bir dünyanın ve insani değerler üzerinde yükselen Yeni Türkiye’nin inşasını hedef almış olan Has Parti, kuruluşundan bu yana bu yöndeki yaklaşım ve hassasiyetlerini kamuoyu ile paylaşmıştır.

Nitekim seçim döneminde Partimiz tarafından gündeme getirilen hukukun üstünlüğüne dayanan demokratik anayasa yaklaşımı da yine bu hedefe dönük çalışmaların bir parçası olarak algılanmalıdır. Has Parti, bu süreçte geniş ilgi gören seçim beyannamesi ve hazırladığı raporlar aracılığı ile yeni anayasaya ilişkin, gerek yapım süreci gerekse içeriği hakkındaki düşüncelerini kamuoyuna açıklamıştır.

Bilindiği gibi Has Parti, ileri demokrasi yaklaşımına paralel olarak, halk tarafından seçilmiş Anayasa Meclisi fikrini önermiş, bu yolla halkın doğrudan katılacağı bir anayasa yapım sürecinin daha doğru ve demokratik olacağı fikrini ısrarla gündeme getirmiştir. Ancak gelinen noktada yeni anayasa yapım sürecinin TBMM eksenli olacağı anlaşılmaktadır. Bu bağlamda Has Parti olarak, bu konuda katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu ifade ediyor, yeni anayasaya ilişkin düşüncelerimizi sorumlu ve yapıcı siyaset anlayışımızın bir gereği olarak bir kez daha tüm Türkiye ile paylaşıyoruz.

Anayasalar toplum, birey ve devlet arasındaki ilişkileri tanzim etmek üzere oluşturulan ve siyasal içeriği ile bir toplumsal sözleGme özelliği taşıyan metinlerdir. Tarihsel gelişimi içinde farklı toplumsal zümre ve çıkar guruplarının bir arada barış içerisinde yaşamalarının güvencelerini oluşturan ortak hukuk metinleri olarak kabul edilen anayasalar, bu zümrelerin ve gurupların birbirlerine karşı sınırlarını da garanti altına almışlardır.

Günümüz dünyasında anayasalar, çerçevesini temel insan hak ve özgürlüklerinin çizdiği, ideolojik ön kabullerden arındırılmış, en geniş toplumsal uzlaşıyı temsil eden ve bireyin devlete karGı özgürlüklerinin genişletilmesini sağlayan üst hukuk metinleri haline gelmişlerdir. Bir başka ifade ile günümüz dünyasında artık anayasa metinleri, hukukun üstünlüğüne dayanan, demokrasi ve katılım eksenli oldukları sürece ileri birer hukuk metni olarak kabul görmektedirler.

Bu perspektiften bakıldığında Has Parti, günümüz Türkiye.si için demokratik ve ileri bir anayasayı, çeşitli dini, etnik, bölgesel ve toplumsal farklılaşmaları bir arada ve barış içerisinde tutabilmenin bir adımı olarak görmekte, yurttaşlar için de özgür ve insan onuruna yakıGır bir hayatın garanti altına alınabilmesinin zorunlu ön koşulu olarak kabul etmektedir.

Ayrıca Has Parti 2011 yılında artık bu milletin, dış baskılarla ya da askeri ihtilallerin dipçiğinin zoruyla değil, sadece kendi iradesi ile yapacağı Yeni Anayasa.yı sonuna kadar hak ettiğine de yürekten inanmaktadır. Türkiye, siyasi ve kültürel birikimi ve gelişmişlik düzeyi ile millet egemenliğine dayanan demokratik anayasayı yapabilecek olgunluktadır.

Öte yandan Has Parti, anayasa çalışmalarının sadece sıradan bazı değişikliklerin gerçekleştirilmesi ya da küçük rötuşlarla toplumsal taleplerin geçiştirilmesi ile sonuçlanmamasının gereğine inanmaktadır. Aksine, Türkiye sadece anayasa metninde kısmi değişiklikler için değil, köklü bir sistem değişimi için Yeni Anayasa.yı yapmalıdır. Bu süreçte, parlamentonun hem tarihi bir fırsata sahip olduğu, hem de tarihi bir vebal taGıdığı kanaatindeyiz.

Yeni Anayasa çalışmalarına katkı sunarken şu dört temel soruyu esas kabul ederek konunun net ve yalın bir şekilde tartışılmasının doğru olacağını düşünmekteyiz; niçin yeni anayasa gereklidir, yeni anayasayı kim yapmalıdır, yeni anayasanın temel özellikleri ne olmalıdır ve yeni anayasa nasıl bir siyasal sistem kurmalıdır?

 

1. NİÇİN YENİ ANAYASA GEREKLİDİR?

Türkiye’de Cumhuriyetin ilanıyla birlikte “egemenlik milletindir” denilmiştir. Millet, “ezelden ebede giden soyut ve manevi bir varlık” olarak tanımlandığı için, tek parti döneminde, halkın bütünüyle dışlandığı bir sistem kurulmuştur. Millet adına devleti idare ettiğini iddia eden bir seçkin zümre, siyaset, ekonomi ve hatta dine kadar her sorun ve sosyal olguda söz sahibi olmuş, yeni bir ulus inşa etmeye çalışmıştır.

1950.de çok partili siyasal hayata geçildikten sonra halkın siyasal sürece dâhil edilmesi ile birlikte siyasal alanın daraltılması çabaları da eş zamanlı gelişmiştir. Siyasal ve ekonomik istikrarsızlık bahane edilerek yapılan darbe ve müdahalelerle sistem halkın aleyhine defalarca yeniden şekillendirilmiş, seçilmişlerin alanı sürekli daraltılmıştır.

Bugünkü siyasal denklemde halkın belirleyiciliği, esas aktörler olan siyaset kurumu, bürokrasi, piyasa, küresel güçler ve medyaya nazaran oldukça sınırlıdır. En demokratik dönemlerde bile halk, sadece belli aralıklarla önüne konulan milletvekili aday listeleri üzerinden iradesini ortaya koyabilmektedir. Ne var ki bu irade dahi Ankara2daki diğer aktörler tarafından çoğu zaman yönlendirilmektedir.

2000- 2010 yılları arasında “reformlar” diye takdim edilen değişiklikler de esasen siyasetin alanını genişletmemiştir. Siyasete devlet bürokrasisinin müdahalesi kısmen azalmıştır ama karşılığında piyasa alabildiğine güçlenmiştir. Siyaset kurumunun alanı genişliyor gibi görünse de, halkın siyaset kurumu üzerindeki etkinliği giderek daralmaktadır. Siyasi kararlar halkın belirleyiciliğinden “kurtarılmış” piyasanın kontrolüne verilmiştir.

Bugün ülkemizde, siyasi partiler de devlet oligarGisine benzer Gekilde örgütlenmiGtir. Siyaset kurumu üzerinde bürokratik oligarGinin tahakkümü gerilerken parti/lider oligarGilerinin tahakkümü giderek artmaktadır. Bürokrasinin vesayetinden yakınan siyasetçiler, kendi partilerindeki vesayet sisteminin varlığına ise asla itiraz etmemektedirler.

Türkiye’yi yöneten siyasi gelenekler ideolojik donanımları ile de sorunludur.

Bürokratik oligarşi ve onun siyasi temsilcisi olan statükocu partiler, devleti merkeze almakta, bireyi ve toplumu edilgen kılmakta, toplumu şekillendirme sevdasından vazgeçmemektedirler. Kendini reformcu olarak tanımlayan ama aslında politik muhafazakâr olan partiler ise piyasayı merkeze alıp, toplumu piyasaya ve dış dinamiklere bağımlı kılmaktadırlar. Yani birisinde siyasa, sosyal-ekonomik ve kültürel alanı işgal edip belirlerken; diğerinde piyasa her alanda hâkim olmaktadır.

Her iki tarz-ı siyasetten de tam ve işler bir demokrasinin çıkmayacağı kesindir. Asıl olan “ne sadece siyasa ne de piyasa; önce insan” anlayışı ile siyasetin yeniden formatlanmasıdır.

 

Türkiye’deki Sistem Vesayet Sistemi.dir, Halksız Demokrasi’dir.

Türkiye’nin demokratik bir siyasal sisteme sahip olduğunu söylemek mümkün değildir. Görünürde yasama yetkisi TBMM.dedir. Anayasa Mahkemesi ise, TBMM.nin yasama yetkisini anayasaya uygunluk açısından denetlemektedir. Ne var ki Anayasa Mahkemesi’nin birçok defa kendisini yasama mercii yerine koyduğuna şahit olunmuştur.

Seçilmiş hükümetlerde olması gereken yürütme yetkisi ise çok başlı bir şekilde çeşitli organlar arasında paylaştırılmıştır. Askeri tayin ve terfiler YAŞ.a; iç ve dış güvenliği tayin ve tespit MGK.ya; yargı bürokrasisine ilişkin tüm işlemler HSYK.ya; yüksek öğrenimi yönetme YÖK.e, para politikasını tayin ve tespit Merkez Bankası.na, stratejik ekonomik sektörlerde planlama, düzenleme ve denetim Üst Kurullar.a bırakılmıştır.

Bakanlar Kurulu, bu sınırlamalar içerisinde yürütme gücünü kullanmaya çalışmaktadır. Bakanlar Kurulu.nun tüm iş ve işlemleri de Danıştay denetimine tabidir. Danıştay yürütmenin iş ve işlemlerini sadece “şekil” yönünden, kanunlara uygunluk açısından denetlemekle kalmayıp, bazen “esas”a ilişkin denetimler de yaparak fiilen yürütmenin yerine geçmektedir.

Ayrıca askeri bürokrasi de özerk olmanın ötesinde neredeyse ayrı bir devlet gibi örgütlenmiştir. MGK hala her konu ile ilgili tavsiye kararları almaktadır.

2010 yılında gerçekleştirilen anayasa değişikliğinde yargı denetimine açılmasına rağmen YAŞ.ın tasarrufları oldukça geniştir. Yargı birliğine aykırı bir şekilde askerlerin suçlarına bakan bir askeri yargı sistemi ve bunun başında Askeri Yargıtay bulunmaktadır. Ek olarak askerlerle ilgili tüm idari işlemleri denetleyen bir Askeri Yüksek İdare Mahkemesi de bu durumu iyice pekiştirmektedir.

1982 Anayasası “totaliter” bir devlet yapılanmasını getirmiştir. Anayasasına resmi ideoloji koymuş olan devletin totaliterleşmesi kaçınılmazdır. Oysa, demokratik bir ülkede devletin resmi ideolojisi olmaz. Demokrasi için anayasayı ideolojiden arındırmak gerekir.

Ayrıca, demokratik ülkelerin anayasalarında etnik tanımlamalar da olmaz.

Anayasada etnik tanımlama yer aldığı müddetçe bu etnik tanımın dışında kalanlar hukuken ve siyaseten dışlanmış olurlar. Anayasadaki “etnik” tanımlamaların hukuki vatandaşlık kategorisi olan “Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı” ile yer değiştirmesi zorunludur.

Yine 1982 Anayasasında “resmi dil” değil de “devletin dili” ifadesinin kullanılması da sorunludur. Devletin dili olduğu müddetçe devlet diğer tüm dillere karşı sağır olur. Oysa, tam demokratik bir Türkiye devletinin dili değil, resmi dili olur, bu da Türkçedir.

 

Vesayet sisteminin bir diğer tezahürü de TBMM.nin bütçe ve denetim yetkisinin sınırlandırılmasıdır 1990-2010 yılları arasındaki merkezi yönetim bütçe kanun tasarılarının TBMM Plan Bütçe Komisyonu ve TBMM Genel Kurulu.nda değişikliğe uğrama oranı toplam 20 yıllık ortalamada % 1,5.tir. Yani TBMM en temel demokratik hak olan bütçe hakkını kullanamamaktadır.

Aynı şekilde Milli Savunma Bakanlığı bütçesi Meclise geldiğinde hiç tartışılmaksızın onaylanmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı bütçesi üzerinde, tahsis edilen ödeneklerin nerede ve nasıl kullandığı neredeyse sorgulanamamaktadır. Böyle bir ortamda ne asker-sivil ilişkileri normalleşir ne de bütçe hakkı etkin kullanılabilir.

 

Teorik olarak TBMM2nin iki temel fonksiyonu vardır; yasama ve denetim.

Ancak, yasama fonksiyonunu fiilen yürütme üstlenmiştir. Çıkan kanunların çok büyük bir kısmı hükümetin Meclise getirdiği yasa tasarılarıdır. Ayrıca, son dönemde çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile yasama yetkisi neredeyse bütünüyle yürütmenin eline geçmiştir. Bu anlamda meclis fason üretim yapan bir kanun fabrikası olarak çalışmaktadır.

Yasama yetkisini, fiilen yürütmenin ve dolayısıyla tek bir siyasi partinin kullandığı meclisin tam anlamı ile demokratik bir anayasa yapabileceğini söylemek en hafif ifade ile gerçeği saklamak olur.

Yüzde 10 seçim barajı nedeniyle, millet iradesi sağlıklı bir şekilde parlamentoda temsil imkânı bulamamaktadır. Yüzde 10 barajını savunmak için kullanılan “baraj olmazsa ülke kaosa girer, istikrar bozulur” benzeri iddialar kabul edilemez. Bu düşünce yapısı, ekonomik gelişme için demokrasiden fedakârlık edilebileceğini ifade ettiği gibi, bürokratik oligarşinin tehdit ve korkularını da aynen yansıtmaktadır. Baraj sistemini savunmak ve parti içi demokrasiye karGı çıkmakla darbeleri savunmak arasında nitelik olarak bir fark yoktur.

Seçim sistemi ve siyasi partiler rejimi, toplumsal tercihler yerine parti liderlerinin kişisel emellerine aracılık etmektedir. Tüm milletvekili ve belediye başkanı adaylarını parti başkanının tespit ettiği bir sistem demokrasi olamaz.

Temsili demokraside siyasal kararların toplumsal tercihleri yansıtabilmesi için karar süreçlerinde saydamlık ve hesap verebilirliğin kurumsallaşması gerekmektedir. Birçok karanlık işin devlet sırrı perdesi ile örtüldüğü, devletin çatık kaşlı olduğu bir yapıda demokrasiden söz edilemez.

Kısaca, vesayet sisteminin temel direklerini oluGturan anayasa ve diğer antidemokratik yapıların tamamını değiştirilmeli ve halkın gerçekten tek egemen olduğu bir sistemi kurulmalıdır.

 

Demokrasi lüks bir mal değil, aşımız, işimiz ve ekmeğimizdir

Yoksulluğun, yolsuzluğun ve işsizliğin nedeni sadece ekonomik -teknik değildir. Bu sorunların temelinde demokrasi eksikliği de vardır. Eğer devlet istihdam sağlayamıyorsa, altı milyon işsiz varsa, onyedi milyon insan yoksul ise; bunun temel nedeni demokrasi eksikliğidir. Eğer ulusal servetin büyük bir kısmı 30 bin zadegânın elinde dönüp dolaşan bir tahakküm aygıtına dönüşmüşse, bunun nedeni de temsili demokrasideki aksaklıklardır.

Demokrasinin kurumsallaşmadığı yerde siyasi ve iktisadi bir seçkin zümre ortaya çıkar ve ulusal kaynaklara el koyar. Geniş halk kesimleri ise mahrum ve muhtaç bırakılır. Bu nedenle demokrasi açığını/eksikliğini görmeden yoksulluk ve işsizlik vurgusu yapmak asıl meseleyi gizlemektir. Ne işsizlik sadece teknik bir sorundur, ne de yolsuzluk sadece hukuki bir olgudur. Her ikisi de demokrasi yokluğunun kaçınılmaz sonuçlarıdır.

Siyasal sistemi halkın tek belirleyici olduğu açık bir yapıya dönüştürmek ve seçilmişlerin hareket alanını daraltan kural ve kurumları değiştirmek yeni anayasasının başta gelen önceliklerinden biri olmalıdır. Kısaca; yeni Türkiye’nin en önemli kilometre taşı olması gereken yeni Anayasa;

 

• Vesayet Sisteminden Millet Egemenliğine

• Halksız Demokrasiden Milletin Sahipliğine (etkin yönetimine)

• İdeolojik Devletten Demokratik Devlete

• Sözde Vatandaşlıktan Özde Vatandaşlığa geçiş için gereklidir.

Ayrıca, sadece yeni Anayasa yapmak da tam manası ile demokratikleşmenin gerçekleştirilmesi için yeterli olmayacaktır. Bir ülkedeki siyasal topografyayı “Anayasa, Meclis Gçtüzüğü, Siyasi Partiler Yasası ile Seçim Sistemi” belirler. Bu dört metin bürokratik oligarşinin vesayetçi döneminde üretilmiş ve temelde halkı siyasetin paydaşı yapmamayı esas almıştır. Siyasal sistem öncelikle kendi içinde demokratikleGmedikçe, ülkenin demokratikleşmesi mümkün değildir. Yeni Anayasayı en ileri şekilde yapmanın hemen ardından bu temel yasaları da yeniden düzenleyerek, vesayetçi sisteme bütünüyle son vermek siyasetin ve özellikle parlamentonun boynunun borcudur.

2. ANAYASAYI HALK YAPMALIDIR: ANAYASA MECLİSİ

 

23 Aralık 1876 tarihinde Kânûn-i Esâsî.nin yürürlüğe girmesinden bu yana Türkiye anayasa meselesini tartışmaktadır. Bu ülkedeki siyasal tartışmaların odağındaki sorun anayasayı kimin yapacağı ile ilgilidir. Bu sorun aslında sistemin meşruiyetinin kaynağının ne olduğuna ilişkin temel bir tartışmadır.

 23 Nisan 1920 Ankara da toplanan Büyük Millet Meclisi.nin temsil kabiliyeti oldukça yüksekti. Bugün uzlaşmaz kesimler olarak varsayılan İslamcılarla Batıcılar, Türklerle Kürtler, Alevilerle Sünniler kendi farklılıklarını koruyarak tek bir hedef etrafında toplandılar. Tek kelimeyle ifade etmek gerekirse bu hedef anti- emperyalist duruştu.

Kurtuluş Savaşını veren Birinci Meclis hem orduyu hem de Cumhuriyeti kurmuştur. Cumhuriyetimiz bir askeri cumhuriyet olarak kurulmamıştır.

Aksine Mondros Mütarekesi sonrası fiilen tasfiye edilen orduyu da birinci meclis tekrar kurmuştur. I. Meclis Cumhuriyet tarihinin ilk darbesi ile dağıtılınca, millete ait olan egemenliğin somut bir karşılığı kalmamıştır. II. Meclis “müntehib-i sani”lerin seçtiği mebuslarla oluşturulmuştur. Böylece, aslında 1920 de milletin “kendi kaderini tayin etme” amacıyla ve fiili bir kalkışma ile ele geçirdiği ve 29 Ekim 1923.te de hukukileştirdiği hâkimiyet; asker-sivil bürokrasiyi temsil eden bir partinin eline geçmiştir.

Halk, 1950 seçimleriyle ilk defa hâkimiyetin bila kaydu şart millete ait olduğunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Bundan sonraki bütün kavga, millete ait olan egemenliğin nasıl kayıt ve şart altına alınacağı, egemenliğe nasıl el konulacağı kavgasıdır. Bugün de devam eden tüm tartışmaların arka planında bu vardır. Türkiye.nin önünde duran en önemli sorunlarından biri tüm karar ve uygulamaların halk tarafından belirleneceği yeni bir anayasanın nasıl yapılacağıdır.

Türkiye de öteden beri „devlet esas olarak alınır, devletin milletten ve anayasadan önce var olduğu kabul edilir, anayasa da o devletin bekası için yapılır, o nedenle tüm anayasalar devleti korumaya yönelik maddelerle doludur.

Oysa anayasalar toplum tarafından bir devlet düzeni oluşturmak amacıyla yapılan sözleşmelerdir.

1921 tarihli Teşkilat-ı Esasiye Kanunu.nda millet adına teşri ve icrada TBMM tek yetkili organ olarak tanımlanmıştır. Bu durum ifade olarak 1924 Anayasasında da muhafaza edilmiştir.

1961 darbesi ile başlayan müdahaleler sürecinde TBMM.nin millet adına kullandığı egemenlik yetkisi sürekli olarak sınırlandırılmaya çalışılmıştır. 1961 Anayasası ile “Millet, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organlar eliyle kullanır” denilerek vesayet sistemi kurumsallaştırılmıştır.

Yine darbecilerin yaptığı 1982 Anayasasında da bu durum aynen korunmuştur. Halen yürürlükte olan bu sistemde, milletin tek temsilcisi olan TBMM, millet adına egemenliği kullanan organlardan sadece birisidir ve bu yetkisini de belirli kayıt ve şartlara tabi olarak kullanmak zorundadır.

Siyasal sistemimizin sorunlarının çözümü ancak köklü ve kalıcı bir siyasal ve hukuki dönüşümle mümkün olabilir. Millet egemenliğini sağlamanın bundan başka yolu yoktur. Bunun ilk adımı, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını esas alan, özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokratik bir anayasa yapmaktır.

Anayasayı elbette yeni bir toplum sözleşmesi olarak halk yapacaktır. Ancak bu yeni anayasanın, devleti birikim ve tahakküm aygıtı olarak gören zihniyetten toplumu koruyacak hükümleri içermesi zorunludur.

Bir başka zorunluluk, farklılıkları ötekileştirerek oluşturulan çatışma alanlarının ortadan kaldırılmasıdır. 1982 Anayasasının dayandığı temel felsefe ve başlangıç bölümü, herkesin zorunlu olarak Müslüman, Türk, Sünni ve laik olmasını istemektedir. Böyle bir ulus yaratma çabası; vatandaşların bir kısmının kendisini ikinci sınıf olarak hissetmelerine neden olmaktadır.

Hiç kimsenin özde ya da sözde vatandaş olarak ayrılmadığı, herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olarak yaşadığı bir Türkiye inşa etmek zorundayız. Bunu gerçekleştirmek için Türkiye de yaGayan herkesi temsil edecek, bir „Anayasa Meclis’i oluGturulmalıdır.

Usul esasa mukaddemdir. Elbette ne yapıldığı önemlidir ama nasıl ve hangi yöntemlerle yapıldığı da en az bunun kadar önemlidir. İnsanların eşit ve özgür yurttaşlar olarak yaşamasını sağlayacak anayasa ancak tüm yurttaşların katılımını mümkün kılacak bir yöntemle yapılabilir. Bunun için Anayasa’nın 175. maddesini değiştirilmeli ve Anayasa Meclisi.nin seçilmesini mümkün kılınmalıdır. (EK-1)

Anayasa Meclis.i tarafından toplumsal mutabakata dayanarak hazırlanacak anayasa taslağı derhal referanduma sunulmalı, böylece halkın birebir temsilcileri tarafından hazırlanmıG ve doğrudan halk tarafından oylanarak kabul edilmiş bir anayasa yapılmalıdır.

Anayasa Meclis’i, dar bölge iki turlu seçim sistemiyle halk tarafından seçilen üyelerden oluşmalıdır. Anayasa Meclisinin görevi, hazırlanan anayasa referandumda onaylandıktan sonra sona ermelidir.

Yeni anayasa parlamentoda en geniş mutabakatla hazırlansa bile, kabul edilmesinin ardından yeni tartışmaların başlayacağı aşikardır. Bu tartışmaların ortadan kaldırılmasını sağlayacak en doğru ve demokratik yol, halkın seçtiği Anayasa Meclisi vasıtası ile Yeni Anayasanın yapmasıdır. Bu süreçte

Anayasa Meclisi önerimizi, tarihe not düGmek için gündeme getiriyoruz.

Amacımız, mevcut parlamentonun meşruiyetini tartışmak değil, aksine tüm meşruiyet tartışmalarını kökten ortadan kaldıracak en meşru yöntemi teklif etmektir.

3. YENİ ANAYASA’NIN TEMEL ÖZELLİKLERİ

Demokratik bir anayasanın hangi maddelerinin ne şekilde yazılacağından daha önce tartışılması gereken husus, anayasanın hangi temel özelliklere sahip olması gerektiğidir. Anayasanın metinlerini belirleyecek olan, anayasanın felsefesini oluşturacak temel nitelikleridir. HAS Parti olarak, aşağıda kısaca ifade ettiğimiz niteliklerin yeni anayasanın genel çerçevesini çizmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bir toplumsal sözleşme öncelikle İnsan Haklarını teminat altına almalıdır.

Bunun için, tabii hukuk ve adalet ilkeleri çerçevesinde, önceden üzerinde anlaşılmış ve ilan edilmiş sabit kurallara ihtiyaç vardır. Anayasalar bu fonksiyonu yerine getirmelidir. Bu kurallar siyasal erki kullananları ve tüm bireyleri bağlamalıdır. İnsan Haklarının herkese eşit ve adil bir şekilde uygulanmasını HUKUKUN EGEMENLİĞİ/ ÜSTÜNLÜĞÜ olarak tanımlıyoruz.

Yeni Anayasa, tam anlamı ile EgGTLGKÇG olmalıdır. Bundan kasıt, sadece vatandaşların kanun önünde eşitliğinin sağlanması, vatandaşların her türlü ayrımcılıktan korunması değil, bunun da ötesinde devletin toplumdaki tüm etnik, dini, mezhebi, sınıfsal ve hayat tarzı farklılıklarına eşit mesafede durmasıdır.

Her birey kendi hayatını düzenleme (egemenlik) hakkına sahiptir ve bu hak devredilemez. Bireylerin veya toplulukların başkaları üzerinde oluşturacağı egemenlik bir hak olarak kabul edilemez. Özgür birey ve özgür topluluklar, ancak kimsenin kimse üzerine egemen olmadığı, bir siyasal yapıda var olabilir.

Bunun için öncelikle Anayasa ve yasalar ırkçı söylemlerden temizlenmeli ve kendi kültür ve değerlerimize dayalı, ayırımcı ve ayrıştırıcı olmayan, birleştiren bir MİLLET tanımı yapılmalıdır. Biz “MGLLET” i hak ve özgürlükler paydasında bir arada yaşama iradesini oraya koyan din, dil, ırk, felsefi düşünce ve mezhep ayrımı yapmayan ve Türkiye Cumhuriyeti Coğrafyası içinde yaşayan özgür bireyler topluluğu olarak tanımlıyoruz. Bireylerin kendi hayatları üzerinde egemenlik haklarını saklı tutan bir milli egemenlik anlayışını savunuyoruz.

Yeni Anayasa, ÖZGÜRLÜKÇÜ olmak zorundadır. Güçlü Türkiye’yi kurmak, bir demir yumruk gibi güçlü devlet yapılanması ile değil, ancak özgür, müreffeh ve güçlü bireyler üzerinde yükselen bir Türkiye.yi kurmakla mümkündür. Bunun için, yeni anayasa devleti değil milleti önceleyen, özgürlükleri geniGleten bir anlayışla hazırlanmalıdır.

 

Düşünce ve ifade özgürlüğü, yaşamı anlamlı kılan, insanın özgürleşmesini sağlayan temel hakların başında yer alır. İfade özgürlüğü olmadan demokrasi ve gelişmenin olamayacağı aşikardır. İfade özgürlüğü, toplumların ilerlemesi ve bireylerin gelişimi için temel koşulların başında gelmektedir. Herkes inanç ve düşüncelerini sözlü ve yazılı olarak, sembol, işaret, resim veya başka yollarla veya araçlarla dışa vurma hakkına sahip olmalıdır. Başta Anayasa olmak üzere tüm yasalarda yer alan düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki bütün engeller mutlaka kaldırılmalıdır.

Bir arada yaşama ancak hak ve özgürlüklerin herkes için kabulü ve kullanılabilir olması ile mümkündür. Din ve vicdan özgürlüğü de bir arada barış içinde yaşamanın temel şartlarından birisidir. Barış ve huzurun sağlanabilmesi için en geniş anlamda ve eksiksiz olarak din ve vicdan özgürlüğü sağlanmalıdır. Bize göre herkes din, vicdan ve kanaat özgürlüğüne, ibadet ve dini vecibelerini bireysel ve toplu olarak yerine getirme hakkına sahiptir. Bu hak, din seçme, dinini öğrenme, öğretme, eğitme, eğitilme ve yayma haklarını da içerir. Bu hakların hiçbir şekilde kısıtlanmaması ve engellenmemesi, bir temel ilke olarak, Anayasada yer almalıdır.

En geniş anlamıyla din ve vicdan özgürlüğü sağlanarak iç barışı bozan tüm çatışmalara son verilmelidir. Devlet, laikliğin gereği olarak din, inanç, kanaat ve ideoloji konusunda taraf olamaz. Bu nedenle devlet, herhangi bir dinin inanç, ibadet ve vecibelerini icbar eden veya bunları yasaklayan bir uygulama içinde olmamalıdır.

Gerçek anlamda KATILIMCI bir anayasa millet egemenliğini sağlayacak en önemli adım olacaktır. İleri demokrasi halkın sadece kağıt üzerinde egemen olması ile değil, tüm siyasal karar süreçlerine aktif katılımının sağlanması ile kurulabilir. Yeni anayasa, bu çerçevede 1982 Anayasa.sının milletten alıp, anayasal kurum ve kuruluşlara verdiği egemenliği “seçilmiG kurum ve organlar eliyle” halka geri vermek zorundadır.

Her ne kadar mevcut anayasanın vazgeçilmez maddelerinin başında sosyal devlet olma vasfı sayılmışsa da, 1980 darbesinden bu yana uygulanan neoliberal ekonomi politikaları sayesinde devletin bu vasfı sadece kağıt üzerinde kalmıştır. Mevzuat ve uygulamalar sürekli olarak emeği değersizleştirmiş, gelir dağılımı adaletsizliğini artırmış, eğitim ve sağlık gibi çok temel devlet görevlerini bile piyasalaştırmıştır. Küresel ve yerli büyük sermaye ekonomiyi dilediği gibi yönlendirecek imkanlara sahip olmuştur. Bu anlamda yeni anayasa, halkı piyasa çarklarına ezdirmeyecek gerçek ve gerçekçi SOSYAL ADALETÇİ bir perspektife sahip olmalıdır.

Bütün insanları varlık alemindeki tüm nimetlerin eşit ortağı olarak görüyoruz. Bu nedenle üretilen ekonomik değerlerin tamamında bütün insanların hakkı olduğuna inanıyoruz. Bireylere nimetlerin eşit ortağı olma hakkı tanınmadan adil ve özgür bir toplumdan söz etmek mümkün değildir. Bu nedenle üretilen artı değerde var olan yoksulların haklarını hak sahiplerine veren bir sosyal adalet anlayışı hayata geçirilmelidir. Bütün insanların insan onuruna yaraşır şekilde yaşayabilmesi, üretimin ve istihdamın gelişmesi, gelir dağılımında adaletin sağlanması ve sömürünün ortadan kaldırılması, ancak böyle bir sosyal adalet anlayışı ile mümkün olabilir. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumunun görev ve yetkileri yeniden düzenlenmeli ve bütün yoksulların geçim, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilecek büyüklükte fon oluşturulmalıdır.

Yeni Anayasada SGVGL TOPLUM eliyle pek çok hizmetin verilmesini sağlayacak düzenleme yapılmalıdır. Bu cümleden olarak vakıfların ve derneklerin kamu yararına çalışmaları kolaylaştırılmalıdır.

Modern dünyada çoğu toplumsal sorun insanın, devlet- sistem karşısındaki konumundan kaynaklanmaktadır. Faşizm, komünizm gibi baskıcı, otoriter sistemler siyasayı her şeyin üstünde tutarak insanı geri plana atmış, kapitalizm ise piyasayı esas alarak insanı piyasanın tutsağı haline getirmiştir. Oysa, ekonomi de, siyaset de, devlet de sadece insan içindir. Yeni anayasa, İNSAN

ODAKLI olmalı, „ne siyasa/ devlet, ne de piyasa/servet; önce insan. anlayışı ile hazırlanmalıdır.

4. SİYASAL SİSTEMİN YAPISI: İLERİ DEMOKRASİ

Anayasaların en temel işlevlerinin başında siyasal sistemi dizayn etmeleri gelmektedir. Mevcut 1982 Anayasası da, 12 Eylül rejimine hem meşruiyet kazandırmış, hem de yeni bir siyasal düzen kurmuştur. 1982 Anayasasının getirdiği düzen totaliter, özgürlükleri kısıtlayan, millet egemenliğini anayasal kurumlar eliyle gasp eden, halkı sadece belli aralıklarla sandığa giden bir oy mekanizması olarak gören, tekelci, siyasi partilerde oligarşiyi temsil zanneden, bürokratik oligarşiyi esas alan bir düzendir. Yeni Anayasa, milleti gerçekten egemen kılmak için ileri demokrasiyi esas alan köklü bir sistem değişikliğini getirmek zorundadır. HAS Parti olarak, bu bölümde sistemin demokratikleşmesini sağlayacak görüş ve tekliflerimizi kamuoyunun dikkatine sunmayı görev telakki ediyoruz.

PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEM

Siyasi sistem konusunda öncelikle şunu ifade etmek gerekir ki; başkanlık, yarı başkanlık ya da parlamenter sistemlerin, ülkelerin tarihsel birikimleri ve özgün koşulları çerçevesinde şekillendiği unutulmamalıdır. Böyle bakıldığında Türkiye’nin bugünkü koşullarında, parlamenter sistemde kuvvetler ayrılığı prensibini daha etkin bir biçimde çalıştırarak çoğulcu, demokratik bir yapının geliştirilebilmesinin daha doğru olduğu görünmektedir.

HAS Parti olarak, başkanlık ya da yarı başkanlık sistemine prensipte karşı olmamakla beraber, Türkiye.nin bugünkü yapısına uygun olmadığını düşünüyoruz. Daha açıkçası, mevcut 12 Eylül sisteminin anayasası başta olmak üzere, siyasi partiler yasası, seçim yasası, meclis içtüzüğü ve diğer yasaları demokratikleştirilmeden gidilecek olan başkanlık ya da yarı başkanlık sisteminin seçimle işbaşına gelen krallıkları oluşturacağı açıktır.

Önemli sorunlarına rağmen Türkiye, geçmiş dönemde parlamenter sistemi geliştirmekte başarılı olmuştur. Türkiye.nin zaman içinde, siyasi sistemin darbe ve müdahaleler sonucu ortaya çıkan sorunlarını aşmakta parlamenter sistemin avantajını kullandığı görülmüştür.

 

DEVLETİ HALK DENETLEMELİDİR: DENETİM MECLİSİ

İdeal bir demokraside yasama, yürütme ve yargının birbirinden bağımsızlığı kadar, etkin bir şekilde milletin denetimine açık olmaları da önemlidir.

Bugünkü yaygın anlayış, denetimi egemenlik unsuru olarak saymamaktadır.

Denetleme, diğer egemenlik unsurları içerisine paylaştırmış bulunmaktadır.

İdari denetleme yürütmenin (teftiş Kurulları, Denetleme Kurulları gibi) kendi iç kurumlarına, siyasi denetleme meclise (Kit Komisyonu, Araştırma Komisyonu, Soruşturma Komisyonu, Gensoru gibi), adli denetleme yargıya bırakılmıştır.

Mevcut sistemde ülkemizde yürütmenin yasamaya olan hakimiyeti nedeniyle meclis denetimi neredeyse çalışmamaktadır. Meclis araştırma ve soruşturma mekanizmalarının etkisizliği de, faili Meçhuller dosyası, Susurluk Dosyası, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında görüldüğü gibi ortadadır.

Yürütmenin kendi içinden oluşturduğu denetim mekanizmalarının ne kadar etkin ve denetimin mantığına uygun olduğunu ifade etmeye ise gerek yoktur.

Yargı Denetimi başlı başına diğer erklerden bağımsız olmalıdır. Ancak, hukukun üstünlüğü, anayasa ve insan haklarının çerçevesinde millet egemenliği ile bağı kurulmuş bir konumda olmalıdır. Yürütmenin egemenliğindeki bir yasamanın yargı yönetimi üzerine etkin olması yargı denetimini de tartışmaya açmaktadır.

Denetim erkinin demokratik olabilmesi için millet tarafından seçilmiş olması ve meGruiyetinin millete dayanması gerekir.

TBMM.nin yürütme organı üzerindeki denetim yetkisi, yasal, kurumsal ve yapısal nedenlerle etkin bir şekilde kullanılamamaktadır. İçinden yürütmeyi çıkaran ve bu yürütmenin kontrolü altında olan yasama organının yürütmeyi denetlemesi mümkün değildir. Yürütmenin etkin ve verimli denetlenebilmesi için halkın seçtiği ve münhasıran bu iGle görevli bir denetim meclisine ihtiyaç vardır.

 

TBMM.nin, denetleme işlevi seçilmiş Denetim Meclisi aracılığıyla gerçekleştirilmelidir. Yeni oluGturulacak “Denetim Meclisi”nin üyeleri, doğrudan halk tarafından, iki turlu dar bölge sistemi ile yapılacak seçimlerle belirlenmelidir.

Sistemin halka açılması yönünde tarihi bir reform niteliğinde olan Denetim Meclisine ilişkin önerilerimiz şunlardır:

. Denetim Meclisi, kesin hesap yasa tasarılarının görüşülmesi, gensoru, meclis araştırması ve soruşturması gibi denetim fonksiyonlarını icra edecektir. Denetleme Meclisi, HSYK üyelerinin tamamı ile, anayasa mahkemesi dâhil yüksek yargı organları üyelerinin 2/3.ünü seçme yetkisine sahip olacaktır.

. Cumhurbaşkanlığı.na bağlı olan Devlet Denetleme Kurulu, “TBMM Denetleme Kurulu” adıyla Denetim Meclisi.ne bağlanacaktır. TBMM Denetleme Kurulu.nun görev ve yetkileri, TSK dâhil edilecek şekilde genişletilecektir.

. 11 üyeden oluşacak TBMM Denetleme Kurulu üyeleri 5 yıllığına Denetim Meclisi Genel Kurulu.nca seçilecektir. Bu kurul aynı zamanda “Ombudsman” kurumu olarak da çalışacaktır.

. Denetim Meclisi idari ve hukuki denetimi TBMM Denetleme Kurulu, mali ve performans denetimini ise Sayıştay aracılığıyla yerine getirecektir. Böylece ülkemizin en temel sorunlarından biri olan yolsuzlukla mücadele denetim meclisinin yetki alanına dâhil edilerek daha etkin bir şekilde sağlanacaktır.

. Bütün kamu kurum ve kuruluşları ve belediyeler kendi iç denetimlerini yapacaklar, ancak ayrıca denetleme meclisince denetlenebilecektir.

 

İÇTÜZÜK DEĞİŞMELİDİR: ÖZGÜR VEKİL– ÖZGÜR MECLİS

 

TBMM İçtüzüğü de 12 Eylül rejiminin derin izlerini taşımaktadır. Mevcut içtüzük milletvekilleri yerine parti gruplarını esas almakta ve iktidar partisine çok geniş yetkiler ve imkânlar tanıyarak TBMM.yi ve dolayısı ile millet iradesini adeta iktidar partisi grubuna indirgemektedir.

Mevcut içtüzük üniversitelerin, baroların, sendika ve medya kuruluşlarının da görüşleri alınarak TBMM.de temsil edilen ve edilmeyen tüm partilerin en geniş uzlaşısı ile aşağıdaki temel ilkeler çerçevesinde değiGtirilmelidir;

. Halk adına seçilmiş hükümeti denetleme görevi yeni oluşturulacak olan Denetim Meclisi tarafından yapılacaktır,

. Parti grupları 10 milletvekilinden oluşacaktır,

. Parti grupları yanında milletvekillerinin de yasama süreçlerine etkin katılımı sağlanacaktır,

. En son seçimde toplam kullanılan oy sayısının milletvekili sayısına bölünmesiyle elde edilecek sayı kadar noterden imzalı dilekçe ile vatandaşlar tarafından kanun teklifi verilebilecek; bu kanun teklifleri komisyon ve genel kurulda öncelikle görüşülecektir,

. Bütçe yasa tasarısı Yasama Meclisi Genel Kurulu’nda, kesin hesap yasa tasarısı ise Denetim Meclisi Genel Kurulu.nda görüşülüp karara bağlanacaktır.

. Milletvekillerine kamu kurum ve kuruluşları ve yürütme ile doğrudan yazışma yetkisi verilecektir.

SİYASİ PARTİLER KANUNU VE SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİDİR:

DEMOKRATİK PARTİ YÖNETİMİ – TEMSİLDE ADALET

Mevcut siyasi partiler kanunu ve seçim sistemi halkın sesinin Ankara’ya ulaşmasını engellemektedir. Seçmenin tercih ve taleplerinin karara dönüşmesini sağlayacak bir siyasi partiler kanunu ve seçim sistemi, Türkiye’nin acil ihtiyacıdır.

Demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerin hareket ve faaliyet alanları genişletilmelidir. Siyasi partiler kanunu değiştirilerek farklı adlarda aynı parti değil, birbirinden farklı partilerin oluşmasına imkan veren düzenlemeler yapılmalıdır. Partilerin iç işleyişlerini kendi demokrasi anlayışları çerçevesinde düzenlemelerine imkan verilmelidir ki; bu sayede partilerin gerçek demokrasi anlayışları ortaya çıkabilsin.

Siyasi partilerin mevcut yapısı korunduğu müddetçe; katılımcı/çoğulcu/hesap verilebilir/şeffaf bir demokratik düzenin inşası, halkın siyasal karar alma mekanizmasına katılımı ve demokrasinin kurumsallaşması mümkün değildir.

Halk iradesinin siyasal kararlara dönüşmesini temin etmek amacıyla siyasi partiler kanunu ve seçim sisteminde yapılması gereken değişiklikler şu şekilde olmalıdır:

 

. Seçim barajı tamamen kaldırılmalıdır.

. Siyasi partilere yapılan Hazine yardımı ya tamamen kaldırılmalı, ya da seçimlere katılan tüm partilere adil bir şekilde dağıtılmalıdır.

. Bir partinin kayıtlı üyelerinin en az %5.inin teklifi ile her üye Genel Başkan adayı olabilmelidir. Genel BaGkan parti üyelerinin oylarıyla seçilmelidir.

. Partilerin merkez karar organları çarşaf liste ile genel başkan seçiminden ayrı olarak yapılmalıdır.

. Siyasi partilerin il ve ilçe örgütleme zorunlulukları kaldırılarak bunun yerine il ve bölge temsilciliklerine dayalı esnek yapılı irtibat büroları aracılığıyla üyelik ve ön seçim işlemleri yürütülmelidir.

. Milletvekili ve belediye başkan adayları, performansa dayalı nitelikli üyelik şartlarını yerine getiren üyelerin katılımı ile yargıç denetiminde yapılacak önseçimlerle belirlenmelidir.

. Siyasi partilerin seçime girebilmeleri için seçmen sayısının % 0,1 oranında kayıtlı üyeye sahip olmaları yeterli şart haline getirilmelidir.

. Siyasi partiler seçim bölgelerindeki milletvekili sayısının iki katı aday gösterebilmeli ve bu şekilde seçmene tercih hakkı sağlanmalıdır.

. Asker, polis ve yargı mensupları gibi özel konuma sahip memurların dışındaki memurlara siyaset yapmanın yolu açılmalıdır.

. Sendikalar, meslek örgütleri, vakıf ve derneklere siyaset serbest olmalı; siyasi partileri destekleyebilmeli ve bağıG yapabilmelidirler.

 

YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENDİRİLMELİDİR: İL MECLİSLERİ

Yerel yönetimler, karar ve uygulamalarında genel kurallar ve ülke bütünlüğü çerçevesinde özgür olmalıdır. Bu sayede kamudaki hantal işleyiş ve israf azalacağından ekonomiye de önemli katkılar sağlanacaktır. Gereksiz endişelerden kurtulup imkanları ve yetkiyi tüm ülkeye yayacak, cesur bir yerel yönetimler reformuna ihtiyaç olduğu açıktır. Bu durum toplumun kendine güvenini arttıracak ve demokrasinin gelişmesine katkı sayacaktır.

Kamu hizmetleri merkezi idare ile yerel yönetimler arasında paylaştırılmalıdır. Yerel yönetimlerin saydam, hesap verebilir, demokratik bir yapıda kamusal değer yaratması temel amaç olmalıdır. Yerel yönetimlerin rol ve sorumlulukları artırılırken şu ilkelere dikkat edilmelidir:

. Yerindelik ilkesi gereğince hizmetin vatandaşlara en yakın birimlerce sunulması,

. Sunulan hizmetlerle ilgili karar süreçlerine vatandaşların katkısının sağlanması,

. Toplumsal tercihlerle uyumlu hizmetlerin sunulması,

. Sunulan kamu hizmetlerinin ülke genelinde adil bir şekilde dağılımının sağlanması,

. Bölgesel ve yerel gelişmişlik farklarının giderilmesi,

. Kendilerine hizmet sunulanlara hesap verebilirliğin hayata geçirilmesi…

Demokratik, Saydam, Katılımcı ve Sosyal yerel yönetim sistemi için bunlar yapılmalıdır:

. Belediye ve il genel meclisleri kaldırılarak, her ilde doğrudan seçimlerle belirlenecek “Gl Meclisleri” oluşturulmalıdır. Emniyet, adalet, eğitim, nüfus, tapu, askerlik ile birden fazla ili ilgilendiren ve bölge bazında örgütlenen meteoroloji, vakıflar, devlet su işleri, karayolları gibi hizmetlerin dışındaki tüm kamu hizmetlerine ilişkin örgütleme, plan, program, bütçe ile ilgili kararlar İl Meclislerine ait olmalıdır

. İl Meclislerinin üstlendikleri görevleri sağlıklı bir şekilde yapmalarını sağlayacak şekilde mali kaynaklara sahip olmaları ve mali özerkliklerini koruyabilmeleri amacıyla nüfus, gelişmişlik, kentsel hizmet sunum ihtiyacı ve mali durumu esas alan “Gl Meclislerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun” çıkartılmalıdır. Böylece, yerel yönetimlerin kendi imkânlarıyla gelir yaratmalarının önü açılmalıdır.

. Yerel yönetimlerle ilgili standartları belirlemek, politika ve uygulama esaslarını tespit etmek ve bunlara uygunluğu denetlemek, yerel yönetimlerin finansman ihtiyacını karşılamak ve il meclislerinin merkezi koordinasyonunu sağlamak amacıyla “Yerel Yönetimler Bakanlığı” kurulmalıdır.

. Kamu tarafından yapılacak büyük ölçekli projelerin yerindeliğinin danışılacağı “Halk DanıGma Kurulları” oluşturulmalıdır. Her büyük kamu projesi (kentsel dönüşüm projeleri, barajlar, tarım ve orman arazilerinin imara açılması, sahillerin kullanımı, boğaz köprüsü gibi büyük projeler, termik santraller vb.) tasarım aşamasında iken mutlaka halkın görüşleri de alınarak karara bağlanmalıdı . “Kentli Hakları” ve “Kentin Hakları Beyannamesi”ni oluşturulmalıdır.

YÖNETİLEBİLİR, SAYDAM VE HESAP VEREN BİR KAMU YÖNETİMİ KURULMALIDIR

 

Bürokrasi üzerinde milli iradeyi egemen kılmak, yolsuzluk ve usulsüzlüklerin önüne geçmek, kalıcı ekonomik istikrar ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi ve adil paylaşımı sağlamak için kamu yönetiminin yeniden düzenlenmesi zorunludur.

Tüm kararların merkezden alındığı hantal kamu yönetimi yapısı Türkiye’yi yönetilebilir olmaktan çıkarmıştır. Ademi merkeziyetçi bir anlayışla köklü bir kamu yönetimi reformu yapılmalıdır. Bu çerçevede merkezi yönetim için şu değişiklikler gerçekleştirilmelidir:

. Başbakan Yardımcılığı sayısı biri ekonomiden sorumlu olmak üzere iki ile sınırlandırılmalıdır.

. Devlet Bakanı sayısı en fazla 5 olmalıdır. Devlet Bakanlıklarına bağlı olan merkezi yönetim kuruluşları, görev ve yetki açısında en yakın oldukları icracı bakanlıklarla ilişkilendirilmelidir. Devlet Bakanlıklarına her hangi bir kurum bağlanmamalı, sadece Başbakanın vereceği görevleri üstlenmelidirler.

. Bakanlıkların kuruluş görev ve yetkileri yeniden düzenlenmelidir. Bakanlıklardaki idari hiyerarşi, Müsteşar, Genel Müdür, Daire Başkanı ve Uzmanlar şeklinde yapılandırılmalı; müsteşar yardımcısı, genel müdür yardımcısı gibi bürokrasiyi ve israfı artıran ve fonksiyonel olmayan kadro ve unvanlar kaldırılmalıdır.

. MGK; savunma konusunda bir danışma kurulu haline getirilmeli, genel sekreterlik kadroları azaltılmalı, buradaki uzman ve tecrübeli personel Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü.ne nakledilmelidir.

. İstihbarat alanında çeşitli birimler arasında yetki, görev ve sorumluluk paylaşımında ortaya çıkan sorunlar giderilmelidir. Bu çerçevede; MİT münhasıran dış istihbarat ile görevli ve yetkili hale getirilmeli, yurtiçi istihbarat yapmakla görevli olan Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın görev ve yetki alanları net bir şekilde belirlenmelidir.

. Jandarma Teşkilatı yerine, “Kırsal Polis” yapılanmasına gidilmelidir.

. Başbakanlık ve Bakanlık müşavirliklerinin sayıları azaltılarak, müşavirlerden gerçek anlamda yararlanmanın esas ve usulleri belirlenmelidir.

 

KÖKLÜ BGR YARGI REFORMU GERÇEKLEgTGRGLMELGDGR

Devasa adalet sarayları inşa etmek adaletin var olduğu anlamına gelmez.

Esas olan adil ve hızlı karar veren bir yargı sistemini inşa etmektir. Yargı reformunun temel ilkeleri şunlar olmalıdır:

. „.Kuvvetler ayrılığıilkesine uygun olarak yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı güçlendirilmelidir.

. HSYK üyelerinin tamamı TBMM Denetleme Meclisi tarafından seçilmelidir. Anayasa Mahkemesi ve diğer yüksek yargı organları üyelerinin 2/3.ü Denetim Meclisi tarafından seçilmeli, 1/3.ü ise Yasama Mec-lisinin seçtiği 1/3.e tekabül eden sayının iki katı aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanmalıdır.

. Türkiye.deki çift başlı yargı sistemi kaldırılmalıdır. Yargı reformu kapsamında Askeri Yüksek İdare Mahkemesi kaldırılarak görev ve yetkileri Danıştay.a devredilmelidir. Askeri ceza mahkemelerinin görev ve yetkileri yeniden düzenlenmeli, bu mahkemeler askerlikle ilgili suçlara bakan bir tür disiplin mahkemelerine dönüştürülmelidir. Askeri Yargıtay; Üst Derece Disiplin mahkemesi olarak yeniden yapılandırılmalıdır.

. Özel yetkili mahkemeler kaldırılmalıdır.

. Ceza infaz sistemi uluslararası standartlara kavuşturulmalı; cezaevlerindeki tecrit uygulamalarına son verilmelidir.

. Savcıların polis ve jandarmaya bağımlılıkları büyük sorunlara neden olmaktadır. Cumhuriyet savcılıklarına bağlı “adli kolluk” oluşturularak bu sorun giderilmelidir.

. Yargılama faaliyetlerinin asli unsurlarından olan savunma makamı (avukatlık mesleği) güçlendirilmelidir.

. Hukuki uyuşmazlıklarda alternatif çözüm yollarının araştırılması suretiyle mahkemelerin iş yükü azaltılmalıdır

EK-1:

175. madde de yapılacak değiGikliğe iliGkin teklifimiz Gu Gekildedir; 07.11.1982 tarih ve 2709 Sayılı Kanun ile yürürlüğe giren Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının 175. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 1. 07.11.1982 tarih ve 2709 Sayılı Kanun ile yürürlüğe giren Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 1, 2, 3 ve 4. maddeleri saklı kalmak kaydıyla, yeni, demokratik, özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı bir anayasa tasarısı hazırlamak üzere Anayasa Meclisi kurulmuştur.

Anayasa Meclisi, kendi başkanlık divanını oluşturduğu tarihten itibaren en geç 1 yıl içerisinde hazırladığı anayasa tasarısını halkoyuna sunulmak üzere TBMM’ne teslim eder. Anayasa Meclisi, her ikiyüzellibin seçmene bir temsilci düşecek şekilde, dar bölge iki turlu seçim sistemiyle seçilen üyelerden oluşur. Seçim bölgelerinin tespitine Yüksek Seçim Kurulu karar verir.

Anayasa Meclisi üyesi olabilmek için, milletvekili seçilme şartlarını taşımanın yanı sıra 35 yaşını tamamlamış ve 4 yıllık üniversite mezunu olma şartı aranır. Anayasa Meclisi üyeleri, milletvekillerinin sahip olduğu dokunulmazlık ve özlük haklarına sahiptirler. Anayasa Meclisi üyeliğine siyasi partiler, sendikalar, barolar, dernek ve vakıflar aday gösterebileceği gibi bağımsız olarak da aday olunabilir. Anayasa Meclisi‘ne üye seçilenler 5 yıl süreyle yasama, yürütme ve yargı organında görev alamazlar.

Madde 2. Anayasa Meclisi Başkanlık Divanı’nın teşkil tarihinden itibaren TBMM’nin anayasa değişikliği yapma yetkisi yoktur.

Madde 3. Anayasa Meclisi, öncelikle çalışma usul ve esasları ile iç örgütlenmesine ilişkin kendi içtüzüğünü yapar.

Madde 4. Anayasa Meclisi tarafından hazırlanan anayasa tasarısı, Yüksek Seçim Kurulu’na verildiği tarihten itibaren 90 gün içerisinde halkoyuna sunulur ve anayasa tasarısının kabulü için halkoylamasında geçerli oyların dörtte üçüyle onaylanması şartı aranır. Anayasa Meclisi tarafından hazırlanan anayasa tasarısının halkoylamasında yeterli çoğunlukla kabul edilmemesi durumunda, yeni bir tasarı hazırlamak üzere en geç 3 ay içerisinde Anayasa Meclisi seçimleri yenilenir. Yenilenen Anayasa Meclisi‘nin hazırladığı anayasa tasarısının kabulü için halkoylamasında geçerli oyların beşte üçüyle onaylanması şartı aranır.

Madde 5. Anayasa Meclisi üyelerinin seçilme usul ve esasları yasayla düzenlenir.

Madde 6. Bu Kanunun yürürlüğü tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde

Anayasa Meclisi‘nin toplanmasını temin edecek şekilde gerekli yasal düzen lemeler ve seçimler yapılır. 

www.vatandasfikri.com - Nisan 2013 

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
VATANDAŞA YEREL YÖNETİMLER RAPORU
SEÇİMLERİN SAKATLANMASI!!
SEÇMENLERİN KANDIRILMASI!!
seçme işinin önemi!!!
OLAYLARLA HUKUKİ EŞİTLİK İLİŞKİSİ
EL GİDER UYAZAYA, BİZ KALIRIZ YAYA
CILGIN PROJELERDEN, CILGIN FAİZE!!!
ADAY ADAYLARI NASIL SEÇİLİYOR?
İSRAİL'E SOYKIRIM SUÇLAMASI !!
İMAM, KAYMAKAM SORUNU
UÇUYORMUYUZ, DÜŞÜYORMUYUZ?!?!
EKONOMİK, MODELLERİN, MANTIĞIN TEMELLERİ!!
100 YILIN, YALANLARI
FENRBAHÇE, GALATASARAY, ARABİSTAN
ASGARİ ÜCRET, AŞIRI ÇALIŞMA, ASGARİ YAŞAM,
SİYASETÇİ TANIMA VE SEÇME SANATI!!
SEÇİMLERE HAZIRLIK
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALIDIR 2024!?!?
ZÜBÜKLER ve BÜRÜTÜSLER
EMEKLİ MAAŞLARINDA ADALETİN SAGLANMASI
ÜCRETLER NEDEN DÜŞÜYOR?
OĞLUM YUSUF,
CHP ve DEĞİŞİM
100 YILLIK CUMHURİYET
ORTA DOGUNUN İSRAİL SORUNU
STRES, KRİZ, ÖLÜM
FİLİSTİN, İSRAİL SAVAŞI
SURİYEDE SİHA İLE SALDIRI
TARIM KAMPÜSÜ (Bakap)
KAZANMAK İSTEMEYEN MUHALEFET
EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA ADALET ARAYIŞLARI
YESEVİ ve KÖOĞLU KESİŞİM NOKTAMIZ
TRÜKİYENİN EN ÖNEMLİ SORUNU!!
YEREL SEÇİMLER
AŞKSIZLIK EŞİTTİR, MUTSUZLUKTUR!!
KAMUSAL ALANLAR VATANDAŞLARINDIR.
SOSYAL GÜVENLİKTE ADALETSİZLİK!
CHP, İDEOLOJİSİ VE ALTI OK İLKLEERİ
YENİ BİR BAŞARI YÖNTEMİ
EKONOMİK EŞİTSİZLİKLER RAPORU
VATANDAŞ VERGİ İLİŞKİSİ
AYRIK OTUNDAN BELEDİYE BAŞKANLARINA SELAMLAR
PARAMİTER YAPILAR ve RUSYA, VAGNER
SOSYAL GÜVENLİĞİMİZ (SGK )
CHP ve DEĞİŞİM
15-16 Haziran İşçi Olayları
SEÇİM 2023
2023 bakanlar kurulu
SEÇİM 2023
KASTAMONU
Ziya Zat Abi, Alllaha Emanet!
DİKKAT! SİYASİ ALDANIŞ İÇİNDE OLABİLİRİZ!
SORUNLAR NEDENLERİ!!!
1 MAYIS
İYİ OLANI SEÇME SORUMLULUĞUMUZ!!
DIŞ GÜÇLER NEREDELER, NE YAPIYORLAR?
DEMOKRATIMSILARI, DEMOKRASİYE DAVET!
SEÇİMLERDE SEÇİMLERİMİZ!!
ÇOCUK EBEYN İLİŞKİSİ
DEMOKRASİ MASASI ile DEVAM
GÜVEN BUNALIMI!!!
Siyasilere Not
VATANDAŞLIK SINAVI!!!
DEPREMZEDELERE YADIM için BİRLİK
DEPREM, DEPREM !!
DEMOKRASİNİN TEMELİ, GÜÇLER AYRILIĞI!!
MEDYAMIZIN HALİ!!??
ALTILI MASANIN, ALTINI DOLDURMAK!!!
ADİL, DÜZENE NE OLDU?
EBEVEYN ÇOCUK İLİŞKİSİ
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
SİVİL DARBECİLER KİM?
İKTİDAR MI, ÜLKEMİ?
SURİYE DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR MU?
EKONOMİK UÇUŞLAR DÜŞMEYLEMİ SONUÇLANDILAR!
ZENGİN SAYISI İKİ, FAKİR SAYISI BEŞ KAT ARTIYORSA!
ÇIKARILMIŞ SORUNLAR, YAPAY KONULAR!
SEÇİMDEN SONRAYA ERTELENNEN ÖNLEMLER
27 Aralığın Önemi!! Bugün Ne Oldu?
CUMHURBAŞKANI SEÇME YARIŞI!
DEMOKRATLAR ve ÖTEKİLER
ALTILI MASANIN ADAYI !!
VATANDAŞLIK, DAGITILIYOR!!
İMAMOĞLU YARGILAMASI ÜZERİNDEN YARGI SORUNUMUZ
ENERJİDE DEVRİM GİBİ GELİŞME
BEBEK GELİNLER, DİN İSTİSMARI
SİYASAL NİTELİK SORUNUMUZ!
EN ÇOK YAZDIĞIM KONULAR
YENİ ANAYASA TASLAGI Altılı Masadan
BAGIMSIZLIĞIMIZIN ENERJİSİ
ÖĞRETMEN - DEĞER
DEMOKRASİ SEVİYEMİZ NEDEN DÜŞÜK?!?!?
AYDINALRINI DİNLEMEYEN TOPLUMLAR AYAMAZLAR!
TERÖRDEN KİM SORUMLU??!!
DEEPFAKE TEHLİKESİ!!
SİYASETCİLERİ KİM DENETLİYOR?
SİYASAL YÖNETİM DİLİ
SAGLIKTA ÖZELEŞTİRMEYE TEPKİ
PROMOSYON SORUNU YAŞAYANLAR
İKİNCİ YÜZ YILA DOĞRU!!
SUNİ SİYASET
İNGİLTERE, JAPONYA, TÜRKİYE DE NELER OLUYOR!
SİYASETÇİ ALKIŞLAMA HASTALIĞIMIZ!
Yüz Liramızı Ekonomik Harcamış Olmak!!
SİYASAL KÜLTÜR ve ALTILI MASA
DÜNYA'NIN GÖÇMEN/SIĞINMACI SORUNU
TÜRKİYE UCARKEN
ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞU
İNSANIN YAŞAM YOLCULUĞU
Siyasal Söylemlerde Mantık Arayışları
DIŞ SORUNLARIMIZA KISACA BAKIŞ
Göç Sorunu Alarm Veriyor!!
TEMSİLDE ADALET SORUNUMUZ!!
Muhalefetin Altılı Masa ile Altın Cağı
altılı masada aday belirleme sancıları
VATANDAŞ OLAMAYANLAR
DEMOKRASİ AYARLARI
KİMLİKSİZLİĞİN, AİDİYETSİZLİĞİN BAYRAMSIZLIĞI
SAVAŞ ve ZAFERİN MEŞRULUĞU
KAMU AÇILIŞLARININ SİYASALLAŞTIRILMASI!!
BİLİM İSTEYEN VAR MI?
GENÇLER ve BİZ
AK PARTİ'NİN 21 YILI
UZAY GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ
DÜNYADAN BAKINCA NASIL GÖRÜNÜYORUZ
REKABETTEN DAYANIŞMAYA
DEVLET NEDEN TASARRUF YAPMAZ?
NASIL YEREL OLUNUR?
GÖRSELLİK ve GELİŞME!
UZAK YAKIN DIŞ SORUNLARIMIZ, DIŞ YÖNÜMÜZ!
İŞÇİLERİMİZİN HALİ!
KRİZDE KAMUSAL DESTEKLER
15 TEMMUZ NEDEN OLDU?
ALKIŞLARLA BATIYORUZ!!!
YÖRESEL/YEREL, ÜRÜN/ÜRETİM
KRİZDEN BUĞRANA, BUĞRANDAN ….
GÖRSELLİK ve GELİŞME! Estetik mi, İşlevsellik mi?
20 YILLIK EKONOMİ HİKAYEMİZ!!
TARİHDEN GÜNLÜK, SİYASAL TARTIŞMA ÇIKARTMAK!
MEDYA MADRABAZLIĞI
Üç Sorun (Enflasyon, Stagflasyon, Resesyon)
Krizde Hatalar!!
Çalışma Hayatında ki Sorunlarımız!!!
Yerel, Yöresel Üretim!
ENERJİ BAGISIZLIĞIMIZ!
YANGIN UÇAKLARI ALINDI MI?
Gelir Paylaşılmazsa, Eşitsizlik Sonuçtur!
HÜSEYİN'LERİN ÖLÜMÜ!!!
HAYATI KOLAYLAŞTIRAN DEVLET/HÜKÜMET!
BİZİ KİM, SÖMÜRÜYOR ?
ÜRETİCİ MALİYET ARTIŞI (ÜFE)
Başkanlık, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi!
Vladimir Zelenski, Vladimir Putin
GÜÇ DOKTRİNİNDEN, HAK DOKTİRİNİNE
UKRAYNA/RUSYA
ÖNGÖRÜ/Öngörüsüzlük!!
Eşitsizlikler Öldürüyor!!
HACI BEKTAŞ VELİ
Hacettepe Üniversitesin de, İşçi Kıyımı!!!
Etkin Güçlerin Barış İçin Etkinsizlikleri
İŞÇİ ÇALIŞMA SÜRELERİ
Sanal Gerçeklik Nedir?
TEPKİSİZ TOPLUM!!
ÖNEMLİ GÜNLER
SİYASETTE, SİYASETSİZLİK!
AKLA, VİCDANA DAVET!!
Vatandaş Sezen'in Hakkı Vatandaşa!!
ENFLASYONUN NEDENLERİ, NEDİR Kİ?
ÜLKEME İTİBAR SUKASTİ !!
Modern Devlet, Ortaçağ Devleti Farkı!!
YALAN YAKALAMA YETENEGİMİZ!!
DIŞ DÜNYADAN NASIL GÖRÜNÜYORUZ?
DIŞ GÜÇLER NE ALEM DE!!!
YENİ EKONOMİK MODEL (Dövize Endeksli Mevduat)
Tepki Gösterme Hakkı!
HÜKÜMETİ ANLAMAK LAZIM
EKONOMİK HATALAR!
NEDEN PARTİ TUTARIZ?
ENFLASYON ve MAAŞ ZAM OYUNU
DIŞ GÜÇLER (Dış Güçlerin, İç Operasyonu
EKONOMİDE 20 YILIMIZ!!
Kastamonu Oyunları
BAŞKENTTE KASTAMONU
İNSANLIK, KİNDARLIK, ÇATIŞMASI!!
SİYASET/SİYASETCİ GERMESİ!!
KRİZ EKONOMİSİNDEN ÇIKIŞ
SEÇİM BARAJI DA, VATANDAŞ BARAJI DA KALSIN!!
GÖÇ SORUNU
Bayram da Yaşanılan Sorunlar
BAYRAM
15 TEMMUZ'UN NEDENLERİ
BU NASIL EKONOMİ?
EKONOMİK EŞİTSİZLİK SORUNUMUZ!!
VATANDAŞ, GENELGEYE UYMAK ZORUNDA MI?
EMEKLİ Biz Emeklililer!
VİRÜSTEN, KRİZDEN ÇIKIŞ
EKONOMİNİN SİNİR UCLARI
GAZETECİ SORU SORAR!!
GAZETECİ SORU SORAR!!
GELİR ve SOSYAL EŞİTSİZLİKLER
TÜRKİYE – ABD
ANAYASA NASIL DEGİŞTİRİLİR?
KANALLI EKONOMİ
DOLAR, NASIL HAZİNEMİZE DOLAR !!??
İKİ ACIK ARASINDAKİ FARK!
NEDEN>SONUÇ
TOPLUMSAL DÜZENE LEGAL/İLLEGAL ETKİ
YOKSULLUK VE SOSYAL YARDIM SORUNUMUZ
MÜSLÜMANDAN KAÇAN MÜSLÜMANLAR!!
Vahşetler, Normalimiz mi, Oluyor?
İŞÇİLER VE SORUNLARI
TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNLARI!!
DERİN EKONOMİK SORUNALAR
TÜRKİYE EKONOMİSİ 2020-2021
DEMOKRASİNİN ÜÇ, ARTI BİR AYAGI
HAYRAT AĞAÇLARI
NEDEN GECİKİİYORUZ?
Düşünsel, Teknolojik, Gecikmişliklerin Etkisi
İSTİKLAL//BAĞIMSIZLIK MARŞI
TÖRE!!
Üretilmiş, Gündem
GÜÇLÜ DEVLET/TOPLUM NASIL OLUNUR??
RAST GELE YAŞAMA!!
ABD ve ORTADOĞU DA!?!
Korkuyla Baglama
NEDEN FAKİRLEŞİYORUZ?
Nedensiz İstifalar
LOBİLERLE MÜCADELE
ENFLASYONLA MÜCADELE
MİLLİ, EREZYON
DENETİMSİZLİGİN, DENGESİZLİĞİ
EKONOMİ RAPORU
YALAN/GERÇEK
BUZLANMAYA, TUZLANMA
VATANDAŞLARA, YÖNETİME DURUM RAPORU
NÜFUS VİRÜS/VAKA YOĞUNLUĞU ARASINDAKİ FARKA DİKKAT
DEVLETİN GÜCÜ!!??
YAPISAL SORUNLAR
ÜCRET ZAMMI HİLESİ (Fakirleşme)
Aşırı Tüketim!
GÜVEN BUNALIMI!!
ASGARİ ÜÇRET HANGİ ÖLÇÜYLE BELİRLENİYOR?
EN ÇOK ELEŞTİRİLEN HÜKÜMET, HANGİ HÜKÜMET?
TARIM TEKNOLOJİLERİ
SOSYAL DAYANIŞMA, PAZAR DAYANIŞMASI
NÜFUZ İLE NÜFUS ARASI FARK
KIZILCA GÜN - ANITI
Eleştirmen Olarak M. Akif Ersoy
AŞI, İLAÇ KARLITLIĞI
Siyasetin Gergin Dili!!
2023 EFSANELERİ
KURAKLIK AFETİ GELİYOR, DERKEN GELDİ?
Başarılı mıyız?! Başarısız mıyız?
HEY BATI, BİZ BIRAKTIK ATI
ABD YAPTIRIMLARI
ABD, YAPTIRIMLARI NELER?
SALGIN SÖYLENTİLERİ (Dedikoduları)
SALGIN SÖYLENTİLERİ (Dedikoduları)
Asgari Ücret 2021
TARIM ve HAYVANCILIĞIMIIZN SORUNLARI
KORONOYLA, SALGINLA EKONOMİK MÜCADELE
NEHİR HIRSIZLIKLARI
DEMOKRATİK ALT YAPI
Korona Günlerin de Dayanışma
Asgari Ücret Ne Kadar Artmalı?
YERLİ ve MİLLİ ŞİRKETLERİN KORUNMASI
CENAZEDE FIKRA ANLATMAK
Su Tasarruf Yöntemleri
TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNLARI NEDİR?
GENEL YÖNETİM, YEREL YÖNETİM
CİNSEL SORUNLARIN KAYNAGI
YAPAY GÜNDEM
SALGINDA SAĞLIK!
LİDERE TEHDİT, LİDERLERE TEHDİTDİR
DEVLETTE (Yönetim de) DENGE!
Rüyada Uçmak Güzel Oluyor
ACI İLACI KİM İÇECEK?
Ümmet Bilinci, Vatandaşlık Bilinci, Akıl Bilinci
TERÖR/TERÖRİST/TERÖRİZM
UÇMADIĞIMIZIN RESMİDİR
Ekonomik Sıkıntılar Nasıl Aşılacak?
ALKIŞLARLA, EKONOMİK BATIŞ!!
Ekonomik Çelişkiler
ZARA
Kim Yerli, Kim Milli?
EĞİTİM/ÖĞRETİM
BELİRSİZLİK YORAR!
EMPERYAL OYUNLAR, KAYBOLAN CANLAR!!!
Gücün Acizliği/Rasyonellikten Uzaklaşış
AYIP, KABAHAT, SUÇ, GÜNAH (Kavramlarla Düşünmek)
NASIL GÖRÜNÜYORUZ? Görüyor muyuz?
KACAK İÇKİNİN ve ÖLÜMLERİN NEDENLERİ?
EŞİTSİZLİK BELASI İNSANLIĞIN DENGESİNİ BOZUYOR
Ekonomide Alarm Zili Çalıyor!!!
SAĞ DÜŞÜNCE
YATIRIMLARIMIZ, YATIRIM MI?
Kirizden Ne Zaman Çıkarız?
YANLIŞ KARAR EŞİTTİR ZARAR!!
EŞİTSİZLİK YARATMAK!
SİYASAL TERCİH Mİ, EKONOMİK TERCİH Mİ?
HANİ, İLK ON BÜYÜK EKONOMİ OLACAKTIK?!
DEMOKRASİ VE Darbe
MUHALEFET ve CHP
HATALAR, HATALARI DOĞURDU, BURADAYIZ!!!
ALKIŞ, BİR DAHA ALKIŞ!!!
ADİL Mİ?
DOĞU AKDENİZ
SIRSIZLIK (Mahremin Yıkılışı)
HÜKÜMET İCRAATLARINA
İŞSİZLİĞİMİZİN NEDENLERİ
EKONOMİK/SİYASAL/SOSYAL SORUNLAR
DEVLET YÖNETİMİ
HİZMET KİMİN HİZMETİ?
DOGU AKDENİZ
NEYE TEŞVİK, NEYE KÖSTEK, OLALIM?
KRİZLERDEN KİRİZ BEGEN -1
KRİZLERDEN KİRİZ BEGEN
DEMOKRASİ KRİZİ
SARHOŞ DEVLET SEDROMU!!
HÜKÜMET - DEVLET KİRİZİ
Araba fiaytları neden uctu?
MESCİDLER (Ayasofyayı Kebir Camisi)
CEPHEDEN, CEPHEYE (Sorundan Soruna)
15 Temmuz da Darbe Neden oldu, Kim Maruz Kaldı?
Kiriz Sözlüğü
BİRLİK (Nasıl Bir Birlik?)
BÜYÜRKEN, KÜÇÜLMEK!!
KADININ HUKUKİ EŞİTLİĞİ (İstanbul Sözleşmesi)
FAİZ (Faiz mi, Zulüm, Faizsizlik mi?)
VİRÜSTÜR, VİRÜS!! Fetöcüdür, Fetö!!
BELEDİYE HİZMETLERİNE ENGEL Mİ OLUNUYOR?
KİRİZİN AYAK SESLERİNİ DUYMAYAN KİMDİ?
KİRİZE/SORUNA ACIK TOPLUM OLMAK!!
SAVUNMA YÜRÜYOR
TARTIŞMALARDAN KAÇAN SİYASETÇİLER KİMLER?
SANATÇILARIN KAMUSAL SORUMLULUKLARI YOK MU?
SADECE KRİZ Mİ, VİRÜS MÜ SORUMLU?
DURUMUMUZ NEDİR,?
Polis, Asker, Güvenlik Kuvvetleri Kimin Kuvveti ?
İKTİDAR, MUHALEFET İLİŞKİLERİ
ABD de Ne Oluyor, Neden Oluyor?
DÖVİZ SORUNUMUZ
Sözün Doğrusunu Ayırt Edebilmek!
SON EKONOMİK ÇÖZÜM PAKETİ
İHALEDE/AÇILIŞTA BAŞKA FİYATLAMA
Ekonomimiz Neden Bu Halde?
KAPİTALİST EKONOMİNİN SONU MU?
23 NİSAN 1920 NEDEN ÖNEMLİ?
Ekonomi Nasıl Isındı, Nasıl Soğutacağız?
YENİ PAYLAŞIM MODELİ VE EMEK
SEÇİMLERİMİZ, YAŞANTIMIZ OLUR!
DEMOKRASİ ARAYIŞIMIZ
SORUNA HAZIRLANMAK! (ULUSAL SORUNLAR)
KÜRESEL SORUNLAR, ORTAK AKILLA ÇÖZÜLÜR
SORUNLARI VİRÜSLEMEK
BİLGİ, AKIL, BİLİM YOKSA!
KORONAYLA BAŞA ÇIKAN TOPLUMLAR NASIL ÇIKTILAR?
ALTTA YATAN SORUNLAR
NEVRUZ, MİRAÇ
VİRÜSLE EKONOMİK MÜCADELE
SOSYAL DEVLET | SOSYAL YARDIM
Corona Nedir? Korunmanın Önlemleri Nelerdir?
SOSYAL SİYASETİN, SOSYAL DUVARLARI!
İSTİKLAL MARŞI NEDEN YAZILIR?
GAZETECİLERİN TUTUKLANMASI
MECLİS KAVGASI
KAMU NASIL TASARRUF YAPMALIDIR?
SURİYE’DE NELER OLUYOR? – 1 Suriye de Yeni Durum
SURİYEDE NE OLUYOR? BİZ NE İSTİYORUZ?
KİM TASARRUF YAPACAK?
HABAERLEŞME ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBE Mİ?
DÜNYA REFAH ÜRETİM YARIŞI!!
BİLİM YOKSA!
BİR ÜLKE NASIL BATIRILIR?
Partilerimizin Demokrasi Karnesi
KİM FETÖCÜ?
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE KURAKLIĞA BİTKİ GENLERİ
MERHAMET, EMEK VE FEDAKARLIK
SURİYE ÇIKMAZI!
CEZA ve VERGİ ADALETİ
NAMUS
BİLİM SORUNUMUZ!!
İKTİDAR/HÜKÜMET FARKI
AYDINLARIN/ALİMLERİN ZULMÜ!!!
SURİYE DE SON DURUM
VATANDAŞLIK
CILGIN PROJE ÇıLğInLıĞı
DEPREM
YAŞARKEN YAŞAMAK!
EKONOMİK KURUTULUŞ/CİHAD
HALKIN TEPKİSİ KİME/NEYE?
YARININ SORUNLARI NELER?
ÖYLE YAPMASAYDIK, BÖYLE OLMAZDI!!
HER ŞEY YOLUNDA MI?
EKONOMİDEN Bİ HABER!
TOPLUSAL MUTABAKAT/UZLAŞI
YAREN KÜLTÜRÜ
KASIM SÜLEYMANİ, ÖLDÜRÜLDÜ!
VATANDAŞIN HALİ !!
VATANDAŞLIK (Vatandaş nasıl olunur?)
ÜÇ SORUN (Suriye, D. Akdeniz, Libya)
SORUNLAR, ÇÖZÜMLER
Kent Hayatını Kolaylaştıracak Basit Önlemler
ASGARİ ÜCRET, ASGARİ GEÇİM!
SORUN YOK!! YOK MU?!
FİYATLAR NASIL İNER, NASIL ÇIKAR?
ÇİN BASKISI
ABD, AKLIYLA BİRLİKTE HUKUKU KAYBETTİ
!!!EŞİTSİZLİK!!!
YEREL MECLİSİNDE RET, GENEL MECLİSTE EVET!
PİSA'da Başarısızlığın Nedenleri!
KADINLARIN SEÇME//SEÇİLME HAKKI
TARIM ŞURASININ, ŞURASI!!!
EKOLOJİK KAOSA DOĞRU HIZLI ADIMLARLA
Üniversiteli İşsizlerimiz
DÜNYA ROBOTLAŞIYOR
CHP’yi Tartışmak Çok Güzel Oluyor
VATANDAŞ DARALDI!! (Vatandaş Kan Ağlıyor)
VATANDAŞA ve HÜKÜMETE RAPOR!!
CUMHURBAŞKANIMIZI ŞAKALADILAR
TARIM ŞURASI 2-3
TÜRKİYE ve ABD, NEREYE?
ADALET ARAYIŞI!!
2019 DA NE KADAR ORMANIMIZ YANDI?
BULDUM, BULDUM (Enflasyona Çare Buldum)
Çin, Bilimle Nasıl Şaha Kalktı?
YETKİSİZ, SORUMLULAR
ABD, AKLIMIZLA ALAY EDİYOR!!
CUMHURİYETİ VE ATATÜRK’Ü ANMA HASSASİYETİ!
REJİM OLARAK CUMHURİYET
VERGİ KİMDEN ALINIR? Asgari Ücretliden Mi?
İKTİDARLARA DERS TEPKİLER
DÖRT ÜLKEYE ÖNERİMDİR
DEMOKRATİK TEMELLER
NOBEL ÖDÜLLERİ
VEJETARYEN VEGAN BESLENME
DÜŞÜNCE ve İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ
ABD ÇATIŞARAK MI, ÇEKİLMEK, İSTİYOR?
EVLİLİK EHLİYETİ (Evlilik de Sorumluluk Bilinci)
ARTAN FYATLARA İNAT, DÜŞEN ENFLASYON
KALEM OYUNU (Kurumsal Güvenilirlilik)
ZAMAN BAĞI
SORUN ÖNCELİĞİ!
HÜKÜMET KURNAZLIKLARI
VATANSEVERLİK
YEDİNCİ KITA, NEREDE OLUŞUYOR?
DEVLETLE İLİŞKİLERİMİZ - 2
DEVLETLE İLİŞKİLERİMİZ -1
SOSYALLEŞME, SOSYALLEŞEMEME!
EĞİTİMİN ÇIKTISI NE?
PARA KÜLTÜRÜ OLMAYANLARIN ZARARLARI
ÜRETİME DAYANMAYAN REFAH/LÜKS
İNSAN NEYİ, KORUMALIDIR?
DİYARBAKIR DAN GELEN ANALARIN FERYADINI DUYDUK
SİYASAL HAYATIMIZ VE CHP
Parksız Park, Ilgaz Milli Parkı
CHP
2023 DEN, 2003’E
ZAM SAĞANAĞININ PİYASAYA ETKİLERİ
Toplu Taşımada Ücret Adaleti
AK PARTİNİN ALTIN CAGI
SURİYE VE DOGU AKDENİZ SORUNU
Verimsiz Ekonomik Yatırım Nedir?
CENNETİN TERK EDİLMESİ!!
EKONOMİ Mİ, EKOLOJİ Mİ SORUNU DAHA ÖNEMLİ?
BARUTHANE PİLAVCISININ, TOSYA PİRİNCİYLE BULUŞMASI
EKONOMİYİ CANLANDIRMANIN YOLLARINDA BİRİ DE!
SARHOŞLARIN SESSİZLİĞİ/İNİLTİSİ
ENFLASYON NEDENLERİ?
YİNE Mİ PARA/FAİZ OYUNU?
VATANDAŞDAN DÜŞMAN YARATMAMAK
VATANDAŞ, DEVLET İLİŞKİLERİ
Bilgi Okuryazarlığı
SONUÇ – NEDEN BU, SON UÇ?
PİKNİK ALANLARI TEMİZ TUTULMASI
MEDYADA YABANCI ORANI
EGİTİMDE NEDEN BAŞARISIZIZ?
BAŞKANLIK SİSTEMİ YENİDEN Mİ TARTIŞILACAK?
ÜLKE OLARAK ADLİ SİCİLİMİZ
G 20 JAPONYA DA NELER OLDU? (Teknolojisiz Olmaz)
ÜRÜNLERE ZAMLAR GELMEYE BAŞLADI (Ya Maaşlara)
BELEDİYE BAŞKANLARINDAN VATANDAŞLAR NE, BEKLİYOR?
BAŞKANLARIN YEKİSİZLEŞTİRİLMESİ!!!
S-400 ALINMALI
DOĞU AKDENİZ DOĞAL ZENGİNLİK KAYNAKLARI KİMİN??
DEMOKRASİ KAZANDI (Neden Demokrasi Kazandı?)
SEÇİM YAPMA HAKKI
TARIMSAL ÜRETİM
YASAMA DENETİMİ (Hakkıyla Meclis Denetimi)
İMALAT SANAYİDE ÜRETİM SORUNU
SAĞLIKTA İLLER ARASI HASTA SEVK SORUNU
KALKINMA ve ADALET
KIYAMET GİBİ ÇEVRE RAPORU
İFTAR DAVETLERİ
YURT DIŞI CAMİLERİ
İŞÇİLER, İŞSİZLER, KENDİNİ NEDEN YAKIYOR?
Bu İnsanlar Kendilerini Neden Yakıyor?
ÇİN KÜRESELLEŞMESİ
ELEŞTİRİ, ELEŞTİRİLMEZLİK
HOŞ GÖRÜYE ATILAN YUMRUKLAR
100 YILINDA 1919''A NASIL GELİNDİ?
HUKUK, DEMOKRASİ, SEÇİM
SEÇİM İPTALİ SORUNU ÜZERİNE
TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ
SENDİKA ve İŞ HAYATI -2
SENDİKA ve İŞ HAYATI
EKONOMİK YÖNÜMÜZ
MUHALEFET LİDERİNE SALDIRMAK!!
KURUMLARA GÜVEN
BİLGİ DEPOLARI
TOPLU YARGILAMA MI??
SEÇİM NASIL KAZANILIR??
SEÇİMİ KİM KAZANDI?
İÇERİK ÜRETME YARIŞI
Eşitsizlik, İnsanlığa Sosyolojik, Biyolojik Darbe
TOPAL ÖRDEK (Yetkisi Kısılmış Yönetici)
KİM KAZANDI? Kim Kaybetti?
AHLAKİ SEÇİM
ABSÜRT DİL
BAKIŞ ACIMIZ
SİVRİ DİLLE SİYASİ SÖYLEM!!!
LİDER KİTABI
SOSYAL SORUMLULUĞUMUZ!!!
PARA TAKİP SİSTEMİ
DEVLET NEDİR?
NEDEN MUHALİFİM!!??
Kim TASARRUF Yapacak? Devlet mi, Vatandaş mı?
İSTİKLAL MARŞI
TASARLAMA/MODELLEME/ÜRÜN BAĞI
Öteki Yanımız, Kadın!!
Türkiye, Güneş Enerjisinde AB İkincisi
KENDİNİ BİL/TANI!!
SıRf MuHaliF
YANLIŞ BORÇLANMA YÖNTEMİ!!
sAVURGAN dEVLET, yÖNETİMLERİ
SOSYAL MEDYA VE AHLAK!!!
Konusuz Kalmak!!
İŞSİZLİK
VATANDAŞIN KUYRUK HİKAYESİ
İZSİZLİK!!
TEMEL SORUN!! (Aklı, Bilimi Dışlamak mı?)
Sorumlu, Sorumsuzlar!!
BAŞKENT POSTASINDAN KAHRAMANLARA ÖDÜL
BELEDİYE BAŞKANI SEÇİMİ Mİ?
KURTAR BİZİ YAPAY ZEKA
SEÇİM SÖYLEMLERİ (Ak Parti)
MİLLİYETÇİLİK
MERKEZ MEDYA VAR MI?
Hissettiğim Enflasyon! (Gerçek Enflasyon)
PİYASA EMİCİLERİ
ZORUNLU SİYASET (Özgür Seçim)
SİYASETİM NEDİR?
KAMU KURUMU, BANKASI
TARİH ETKİLER (Alzaymırlı Toplumlar)
BEYİNLER GÖÇÜYOR, SERMAYE KAÇIYORMUŞ!!
Ankara Kasder-Fed de Bir gün
MEDYANIN İŞÇİ HABERLERİNE YAKLAŞIMI
2018 BİLİMSEL GELİŞME MUHAKEMESİ
YENİ, YENİ Mİ? (Hoş Geldin Yeni Yıl)
PORŞESİNİ SATAN PATRON
BEKA SORUNU MU OLUR?
KAR GÜZEL DE
DEVLET ÜZERİNE DÜŞÜNMEK
BİLİM, DÜNYA VE BİZ!!
SORUN ALGI AKLI
ENERJİ SORUNU
Doğu Ekspresiyle Kars’a Yolculuk
İŞLETME MANTIĞI
aR -gE hALİMİZ
YANLIŞ BÜYÜME ve NEDENLERİ!!
GERÇEK ENFLASYON (fiyat artışları)
TARİHE MASAL KATMAK
İLKELİ/İLKESİZ SİYASET (İlkeli/İlkesiz Yönetim)
BORÇLA UÇTUK, ÖDERKEN DÜŞERİZ!!
ÇIĞLIK (Vatandaşın Çığlığı)
BULUŞLAR NASIL BULUNUR/BULUNUYOR?
DELİ DEVLET SENDROMU (Büyük Devlet, Büyük Bela)
MALİYET BASKISININ İŞLETMELERE YANSIMALARI
SORUN NASIL ÇÖZÜLÜR?
TARİH DEN KOPMAK (Hafızasız Kalmak)
RECETESİZ İLAÇ
YÖNETİM ZAFİYETLERİ
Yeni Ekonomik Dönem
GÜNDEM ESARETİ -1
CHP ANKARA ADAYI
EKONOMİK SORUNDAN NASIL ÇIKARIZ?
CUMHURİYETLE BİR ASIR
ORTALAMA DIŞ ACIK
YÖNETİCİLERDEN NE, BEKLİYORUZ?
ENFLASYON İNER DE, ÇIKARDA YÖNETİCİLER BAKAR
ASGARİ ÜCRETE ZAM ŞART OLDU!!!
EKONOMİ (Nasıl Düştü, Nasıl Çıkar?)
KÜLTÜR MEVSİMİ (Ankara da Kültür Evleri)
HAİN KİM??
NÜVİT'İN GÜNLÜKLERİ
YAPILANLAR BOŞA MI?
SİYASAL FİTNE
SİVİL, BAGIMSIZ STÖ
DEMOKRASİ
MİKRO (KİŞİSEL) TASARRUF
PARA TAKİP SİSTEMİ
TASARRUF
KAREDENİZ EN İYİLERİ
DOĞU KARADENİZ
ÖZELLEŞTİRMELERİN KARI ZARARI
9 EYLÜL VE CHP
BATTIK!!!
TÜKETEREK Mİ, EKONOMİK SORUNLARI AŞACAĞIZ??
YAPISAL EKONOMİK SORUNLAR
EKONOMİK SORUN MU VAR?
BAYRAM
ALTERNATİF ASYA PARA BİRİMİ
Döviz, Açığınızın Olması Demek,
EKONOMİK SORUNLAR NASIL AŞILIR?
Ekonomik Operasyon mu, Kim Yapıyor?
UÇUYORUZ EMNİYET KEMERİNİ TAKIN!!!
YÜZDE 49.50 ZAM NEYİN NESİ?
KORUCULARIN GÖREVLERİ (Polis ve Askerlerin Görevi)
YANGIN VE ÖNLEM!!
KÖLELİGE DÖNÜŞ VE İNSAN TİCARETİ
SAVURGANLIKTAN, SAVRULMAYA!!!
İNSANİ GELİŞMİŞLİĞİMİZ, İNSANLIĞIN NERESİN DE?
DEMİRYOLLARINDA KAZA VE KONTROL
15 TEMMUZ (Nedenleri ve Sonuçları)
YALAN HABERE MARUZ KALAN TOPLUMLAR
(İktidar Sınırlandırma Sanatı -İktidar Fireni)
İŞSİZLİĞİN NEDENLERİ/SONUÇLARI
SEÇİMDEN BEKLENTİLERİMİZ!!
VATANDAŞA SEÇİM RAPORU
KAMU SAVURGANLIĞI (Devlet ne Zaman Kemer Sıkacak?)
EKSİK SEÇİM, DEMOKRATİK MİDİR?
EKONOMİ NE OLACAK?
SEÇİMLERİMİZ
Muhalif Lider Kim?
YANLIŞ EKONOMİK BİLGİLER
NEDEN SEÇİM?? NASIL SEÇİM??
DEMOKRASİ DE, DEMOKRASİ DIŞI HAREKETLER
TARLASINI SATAN REÇBER!
BENİM ENFLASYONUM, SİZİN ENFLASYONUNUZU DÖVER
BEYHUDE POLİTİK TARTIŞMALARIMIZ!!
İLK 10'DA DA, İLK 100'DE DE BİZ NEDEN YOKUZ?
(Döviz Artışı ve Nedenleri, Sorumluları)
BİZE OPERASYON YAPAN HAİN KİM?
ÖNSEÇİMSİZ DEMORKASİ OLUR MU?
HÜKÜMET DÜŞÜRMEK (Hükümet Düşürme Hakkı)
SİYASETÇİ DİNLEME/ŞEÇME İPUÇLARI
ÇİN NASIL UÇUYOR?
MUHALEFET İKTİDAR, DEMOKRASİ
İLKE, YÖNTEM, DEGER = SEÇİM
GERİLEN SİYASETİN PATLAMASI
BİNA ÜRETİR Mİ? (Üreten Bina, Tüketen Bina)
SİYASAL ESARET!!
AÇIK EKONOMİ Mİ, AÇIK EKONOMİSİ Mİ?
İKTİDAR PATİSİNE BİR KAÇ ÖNERİ!!
EKONOMİMİZ BETONLAŞTI MI?
YASTIK MÜLAHAZALARI!!
SEN ÖYLE YAŞAMASAN, O BÖYLE YAŞAAMAZDI!!
TOSYALI GENÇLER OKUMAYA DA, BAŞARIYA DA DOYMUYOR
ULUSÖTESİ OPERASYONLAR
ALLAH BELANIZI VERSİN Suriye De Ne Oluyor?
ULUSLAR KOMŞULUĞUMUZ
MUHALEFET KOALİSYONU/İTTİFAKI
SİYASETÇİLERİ KENDİ HALLERİNE BIRAKMANIN MALİYETİ
İNŞAAT EKONOMİ
KADIN, EVLİLİK, NİKÂH
KİMYASAL SALDIRI
MESLEK ODALARI VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
DİL İŞKENCESİ!!
KİM NE KADAR KAZANIYOR?
MEDYA TANIMA SANATI
BETON LOBİSİ BASTIRIYOR
DEVLETİMİZ BÜYÜYOR MU, KÜÇÜLÜYOR MU?
(3 - A) AKIL > AHLAK > ADALET
MARKAYLA MI, MAKARNAYLA MI, YARIŞACAĞIZ?
PARTİLERİMİZE SEÇİMLİ KONGRELER DİLERİM
KENT VE YAŞAM
SURİYE DE MEŞRU GÜÇLER -1
SURİYEDE Kİ MEŞRU GÜÇLER
ULUSAL EKONOMİ/PARA
SERVET TOPLAMIMIZ, DAGILIMI, BORÇLULUK ORANIMIZ
AFRİN’E KÜRESEL BAKIŞ
OHAL, NE HAL?
BAŞARI/SİYASİ BAŞARI
GELECEGİN SORUNU GELECEK!!!!
RETORİK/BELAGAT
İRAN DA TOPLUMSAL OLAYLAR
ORTAK DİL
BUGÜN YILBAŞI
GÖNÜLLÜYSEN MUTLUSUN
VATANDAŞIN, KENDİNİ SAVUNMASI
CAN HAYVAN
ABD NEDEN YALNIZ KALDI?
Tarihe Yön Verenler (Ali Kuşçu, Fatih, M. Kemal )
KUDÜS SORUNU
KUDÜS'Ü KİM BAŞKENT İLAN ETTİ?
VATANDAŞ, DELET İLİŞKİSİ
EKSİK HİSSETTİR İSTİSMAR ET
ELEŞTİRİNİN SONU MU?
TÜRKİYE - ABD İLİŞKİLERİ
BELEDİYE HİZMETLERİ
MAL, PARA, FAİZ İLİŞKİSİ
YATIRIMLARIMIZ EKONOMİK Mİ?
Tarım Vadileri
ELEKTRİKLİ ARABADA SON AŞAMA
TOPLUMSAL MALİYETLER
NATO'NUN HEDEFİ Mİ DEĞİŞTİ?
DEVLETİN, VATANDAŞA MALİYETİ
EĞİTİMİN İÇERİGİ
SANALİST, EKONOMİDEN REALİST EKONOMİYE
BETONLA, EKONOMİK BETONLAŞMA
MUHALİFLİK CİDDİ İŞTİR BEYLER
EGİTİM
EGİTİM
TOPLU YARGILAMALARDA SUÇLU SUÇSUZ AYRIMI
BATI, GÖZÜMÜZE BATIYOR!
BÜYÜK DEVLET NASIL OLUNUR?
KÜLTÜR, BİLİM İNSANLARIMIZ, GELECEGİMİZDİR
MEDYA ve İLETİŞİM ÖZGÜRLÜĞÜ/DENETİMİ
YAZ, KIŞ SAATİ
ÇİN UÇUYOR DÜNYA ve BİZ BAKIYORUZ
CUMHURİYET
CUMHURİYETLE NE KAZANDIK?
YAPICI, YIKICI MUHALEFET
GÖNLÜMÜZ NE DOLU?
IRAK ve SURİYE
IRAK ve SURİYE -1
GERÇEK AHLAK NEDİR?
Çin, Üretim Seferberligi
Parkların Ticarete Açılması
ALİMLER, BİLGİ, İKTİDAR
EKONOMİK DENGE
DÜĞÜNDE EĞLENİLİR
İŞ ve İSTİHDAM SORUNU
VERİMLİLİK
BOYABAT KALESİ
AŞIRI PARTİZANLIK!!
DAVET KRİZLERİ
ÜLKEMİZİN SORUNLARI - 1
ÜLKEMİZİN SORUNLARI
YÖNETİCİLERİMİZDEN FABRİKA İSTEYELİM Mİ?
VATANDAŞLIK
DEDEM ÖLDÜ!!
Plan, Proje Yönümüz
MUZ DEMOKRASİSİ
SERMAYE HAZIR
SİYASETEN KAVGA!!
MALİYET ANALİSTLERİ NEREDESİNİZ?
ÖLÜM!!
SİYASAL TAHKİR (Aşagılama Onur Kırma, Suçlama)
Toplumsal Aidiyet
DEVLET YÖNETİMİ
DOĞA, ÇEVRE
EŞİTSİZLİĞİN MALİYETİ
DEMOKRASİ
GÜVENLİ BÖLGE TUZAGI
SON MUHALİF
TÜRKİYE ve İRAN
DOGAYA UYGUN YAŞAMAK
EKONOMİK TERÖR
DEMOKRASİ TECELLİSİ
TOSYA DA KARADENİZ BÖLGESİ ATICILIK YARIŞMASI
TOPLUMUN SERMAYESİ
FİTNECİ BAŞLARI
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
KAOSMU, GELECEK? PROVOKASYONA MI GELECEGİZ?
İLETİŞİM KALKANI
DOĞRULAR, NE KADAR DOĞRU?
KAMUDA HİYERARŞİNİN BOZULMASI
GÜÇLÜ MERKEZ
TOLUMLARIN ZENGİLİGİ
15 TEMMUZ KALKIŞMASI
ADALET ARAYIŞLARIMIZ
PKK+PYD - EMPERYALİSTLER – KÜRTLER
Güle Güle Ramazan, Hoş Geldin Bayram
TOSYA ZİRAAT ODASI İFTAR DAVETİ
SANAYİ 4.0
TÜRKİYE SON KRİZDE DENGE ÜLKE
ORTADOĞU DAHA DA ISINIYOR!!
KASYÖ- DER KASTAMONU DA
KASYÖ- DER KASTAMONU DA
KASYÖ- DER KASTAMONU DA
KASYÖ- DER KASTAMONU DA
HOŞ GELDİN RAMAZAN
İKTİDAR - MUHALEFET
AK PARTİ DE, YENİ OLAN NE?
AHLAKSIZLIĞIN TOPLUMSALLAŞMASI -1
AHLAKSIZLIĞIN TOPLUMSALLAŞMASI!!
BETONLAŞAN EKONOMİ
DİNLEMEK ESENLİK VERİR
19 MAYIS 1919’A 50 YIL GERİDEN BAKABİLMEK
BATı, BATIYOR
EŞİTİSİZLİK
EKONOMİ ÜRETİM İLİŞKİSİ
DEMOKRASİ İÇİN
TOPLUMSALLAŞAMAYAN TOPLUM!
CHP VE REFERANDUM
BİRLİGİMİZİN GARANTİLERİ
EMPERYALİST SAVAŞLAR
AŞK YAŞAMAK AŞKI YAZMAK
REFERANDUMA ELEŞTİREL BAKIŞ -2
ÜRETİME Mİ, TÜKETİME Mİ TEŞVİK?
REFERANDUMA ELEŞTİREL BAKIŞ - 1
REFERANDUMA ELEŞTİREL BAKIŞ
MİLLET (vatandaş) DEDİ Kİ!
MEHMET ACILAR VE HOBİNİN SANATA DÖNÜŞÜ
KAMU MALİYESİ/MALİYETİ
HER ŞEYİ BİLENLER, HER ŞEYDE YANILIYORLAR!!
ORTADOĞU’NUN SORUNLARI
SURİYE SORUNU,
NASIL VATANDAŞ OLUNUR?
VATAN NASIL, VATAN OLUR?
KIYAS, KARŞILAŞTIRMA, ÖLÇME
YARIMIZ, KADINLARIMIZ
SOSYAL VE POLİTİK REFORMLAR
ÇEVRE
DeLi DuMrUl KöPrÜSü/GaZı
UZAKLAR YAKIN, YAKINLAR UZAK OLDU!!
ÖMER SEYFETTİN
YILMAZ AMCA/ABİ
POLİTİKA SATMAK
NEDEN TERÖRİSTİMİZ ÇOK ?
NEFRET SÖYLEMİ
AMAÇ EGİTİMİN EGİTMESİ Mİ?
Üretmeden Tüketilmez
FÜTÜROLOJİ (GELECEK BİLİMİ)
HAYIR DİYENLERİ SUÇLAMA
BATININ (ABD'nin) İNSAN HAKLARI SİCİLİ
EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN
TARTIŞMADAN KAçAN LİDER KİM?
MUHALEFET NEDİR?
YİNE BİZİ GERECEKMİSİNİZ?
EKONOMİYİ DARALTAN NEDENLER - 7
YEREL İŞBİRLİGİ, EVRENSEL DENGE
SURİYE, ORTADOGU
Demokrat/Demogog Farkı
DEVLETİN DENGESİ
VATANDAŞLAR YAPILANDIRMA BEKLİYOR
KAMU GELİRLERİ, GÖREVLİLERİ VE HARCAMALARI
SALDIRI ALTIN DA BİLE TABANINA HİTAP ETME
YILBAŞI NEYİN BAŞI, HÜZNÜN MÜ MUTLULUĞUN MU?
ANAYASA DEGİŞİKLİGİ
ASGARİ ÜÇRET KAÇ LİRA OLMALIDIR?
DEVLETİN TERÖRİSTLERLE, MÜCADELESİ
EKONOMİYİ DARALTAN NEDNELER – 6
EKONOMİK DARALTAN NEDENLER – 5
EKONOMİYİ DARALTAN NEDENLER – 4
EKONOMİYİ DARALTAN NEDENLER - 3
EKONOMİYİ DARALTAN NEDENLER - 2
EKONOMİYİ DARALTAN NEDENLER -1
EKONOMİYİ DARALTAN NEDENLER Bir Kar Marjları
CANSIZ, AKILSIZ RUHSUZ BOMBA
KONUM, KONUMSUZLUK
EKONOMİK SORUNLARIN NEDENİ
EKONOMİYE BAKALIM MI?
YÖNSÜZLÜK
DEMOKRASİ GÜÇLERİ (Beşinci Güç )
DEMOKRATİK OLGUNLUK
YASA HAZIRLAMA AŞAMALARI
EĞİTİM/ÖĞRETMEN
BATI RASYONELLİĞİNİ KAYBEDİYOR MU?
ALGI ve AKIL MUHAFAZASI
TOPLUMSAL ENERJİ
MEDYAYA OPERASYON
VATANDAŞDAN KOPUK CHP/CHP DEN KOPUK VATANDAŞ
ALGI KÖRLEŞMESİ
YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ
ENDÜSTRİ 4.0 DE PAYLAŞIM SORUNLARI
EKONOMİK KİBİR
DENETİMİN GEREKLİLİĞİ
Yaşam Tarzını Yaşama Hakkımız
SURİYE SORUNU
VATANDAŞIN ÇİŞ/TUVALET SORUNU
GENÇLER KENDİNİZE DİKKAT EDİN, BİZİ ÖLDÜRMEYİN
BARIŞ GÜVERCİNLERİNİ VURMAK
TSK SURİYE DE!!
G. ANTEP’E DİKKAT!!!
ÜMRAN BEBEK
SİYASAL TEMSİL DE ADALET
EKONOMİ
15 TEMMUZ DEMOKRASİ BAYRAMI
BETONLAŞMANIN MALİYETİ
KURALSIZ OYUNLAR ...
OLAĞAN ÜSTÜ DURUMLAR DA BİZİM GÖREVİMİZ!!
DEMOKRATLIĞIMIZ SINAVI
BENİM GÖREVİM
SUÇUN ŞAHSİLİGİ
DARBE
PİYASA HASTALIKLARI (Ekonomik Piyasa)
AVŞA ADASI
MALİYET SATIŞ FİYATI ÇELİŞKİSİ
SURİYE SORUNUNDAN, SURİYELİ SORUNUNA
ÜLKEMDE SİYASETİN HALİ
TERÖRİST/TERÖR NE BEKLER
ASKER EMİN'E
MOTOR KAZALARI
ÇALIŞMA SÜRELERİ ve ŞARTLARI
DİJİTAL KÜLTÜR
ÇOCUKLARIMIZ NEDEN İŞSİZ?
TOPLUMA MALİYETİMİZ
TOPLUMA MALİYETİMİZ -1
TOPLUMA MALİYETİMİZ -2
SİVAS GEZİSİ
EĞİTİM
ANAMIN SANDELYESİ
KURUCU/ÇOGULCU İRADE
AKP'DE NE OLUYOR, NE OLACAK?
ANAYASA YAPMA SANCILARI!!
EMEKÇİ BAYRAMI
DEVLETİ DEVLEŞTİRMEK
GELECEK - 2
GELECEK -1
GELECEK
İKİ OLAY VE YAKLAŞIM SAKATLIĞI
SANAL İFTİRALAR
GÜVENLİK KURUMLARI/GÖREVLİLERİ
KOOPERATİFCİLİK
KİRLETEREK TEMİZLEMEK,
ANKARA DA BOMBA!!
HUKUK, DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK
8 MART KADIN HAKLARI GÜNÜ
DÜNYA ORTAK EVİMİZ
YENİ İŞSİZLİK NEDENİ
Ekonomik Daralma
EŞİTSİZLİGİN LANETİ
MÜTTEFİKSİZLİK
Teröre Lanet, Teröre Lanet !!!
KÖY AİLEMİZ
Türkiye – İran
NASIL DEMOKRAT OLUNMAZ?
ANLAM VE DİL
İSTİKRAR = GÜÇLÜ HÜKÜMET Mİ?
TOPLUMSAL UZLAŞMA
TOPLUMSAL YANILGILAR
KÜLTÜRLE SİYASETİ KARIŞTIRMA
EKONOMİK ÇIKIŞ-1
Ekonomik Çıkış
DEMOKRASİ YOLUNDAKİ ARAÇLARIMIZ
KÜLTÜREL KARMAŞA/ANARŞİZM
CBT KAPANDI!!
KİMLİK SİYASETİ ÇIKMAZI
ESKİ YIL, YENİ YIL,
BARIŞ İÇİN TÜRKMEN VE KÜRTMEN ORTAKLIĞI
MODERNLİK
EN PAHALI SU NERE DE?
TERÖRÜN KÜRT HALKINA VE TÜRKİYEYE MALİYETİ
ASGARİ ÜÇRET KAÇ LİRA OLMALI?
TERÖR!
EKONOMİK ÇIKIŞ
SURİYE MESELESİ
ÖNCE DEMOKRASİ, SONRA BAŞKANLIK
GÜVENLİK KADAR SOSYAL ADALET/GÜVENLİK
SİYASAL OLANLA, KÜLTÜREL OLANI KARIŞTIMAK
SURİYE MESELESİ NEDİR?
PARİS SALDIRISI
2015 SEÇİMLERİ
1 KASIM SEÇİMLERİ
HER AY TOSYA GÜNÜ
ANKARA DA CANLAR YOK OLDU!!
MÜLTECİ SORUNU/DRAMI!!
SORUNLARIMIZIN KAYNAKLARI
TOPLUMUN TEPKİ GÖSTERME YETENEĞİ
APARTMAN TARLALARI
FİKİRSİZLİK!!!
DAĞLICA YÜREKLERİMİZİ YİNE DAĞLADI!!
TARTIŞMA/MEŞVERET
SİYASETİMİZİ TIKAYAN NEDNELER…
BARIŞ, BARIŞALIM, BARIŞSINLAR
SURİYEYİ BURAYA TAŞIMAK,
AKIL YOLUYLA TERCİH VE DEMOKRASİ
HAVA ve CIVA EKONOMİSİ
VATANDAŞ SÖMÜRME SANATI 0 -4
VATANDAŞ SÖMÜRME SANATI – 4
VATANDAŞ SÖMÜRME SANATI - 3
VATANDAŞ SÖMÜRME SANATI - 2
VATANDAŞ SÖMÜRME SANATI -1
VATANDAŞ SÖMÜRME SANATI
ŞEHİTLİK KAVRAMI
Ahlak/Hukuk/Adalet
HÜKÜMET KURMAKTAN KİM KAÇTI?
SOL VE SAĞIN YANILGILARI
DOGAL OLAN, YAŞAMA UYGUN OLANDIR
REEL HATALAR – 3 SOSYOLOJİK
REEL HATALAR - 2 POLİTİK
REEL(GERÇEK) HATALAR - 1 EKONOMİK
REEL(GERÇEK) EKONOMİK HATALAR - 1
BELİRSİZİLİGİN MALİYETİ
SİYASAL BULANIKLIK
TOPRAKLARIMIZ DA İNSAN/DOGA ELİYLE EREZYON
SURİYE DE GELİNEN NOKTA
NİMET/KÜLFET/KIYMET
CANLARI KUTSAL BİLMEK!!
AHLAK BURHANI
AVM’LER ÜRETMEZ!
HOLLANDA TÜRKİYE EKONOMİK KARŞILAŞTIRILMASI
VATANDAŞI BOGMAK!!!
BANKAMATİKLERİN ARKASINDA Kİ GÜÇ??
KÜLTÜRLER ARASI UYUM EĞİTİMİ
HÜKÜMET ELEŞTİRİSİ - 3
Hükümet / Siyaset eleştirisi – 2
HÜKÜMET ELEŞTİRİSİ -1
DEVLET GÜCÜNÜN KİŞİSELLEŞMESİ
ADAM KAYIRMA SANATI
KÜLTÜR SORUNLARI !!
DEMOKRASİDEN İKTİDAR ÇIKARAMAMAK
SEÇİM SONUÇLARI
DEMOKRASİ ve VATANDAŞLIK BAYRAMI
SEÇİMLERİMİZ GELECEGİMİZDİR…
NİTELİKLİ YAŞAM İÇİN NE GEREKİR?
HAİNLERİ Mİ ÖLDÜRELİM, HAİNLİGİ Mİ?
GEZİ RUHUNA NE OLDU?
SEÇİM/TEMSİL
ANKARA TOSYA - DER’İN, TOSYA ZİYARETİ
EMEĞİN HUKUKU
19 MAYIS’I ANLAMAK
TEMİZLERKEN = KİRLETMEK
HAREKETSİZLİK = SAĞLIKSIZLIK
DEMOKRASİDEN NE ANLIYORUZ?
ANNELER GÜNÜ, ANNELER/KADINLAR
VATANDAŞ MI KAMU İÇİN? / KAMU MU VATANDAŞ İÇİN?
VATANDAŞA SEÇİM RAPORU (AKP)
VATANDAŞA SEÇİM RAPORU- 1 (CHP)
VATANDAŞ İÇİN SEÇİM RAPORU - 2 (MHP)
1 MAYIS BAYRAM OLA
GEÇMİŞİNİ/GELECEGİNİ YİYEN TOPLUM
ÖNGÖRÜ SAHİBİ OLMAK
ALİ VE VELİ EKONOMİSİ -1
EKONOMİ DE GELİNEN NOKTA !
ALİ ve VELİ EKONOMİSİ
BAŞARIYA GÖTÜREN ÜÇLÜ,
AĞRI DA PROVAKASYONU KİM YAPTI?
YEMEN, İNSANLARINI NEDEN YER?
MİLLİ İRADE (vatandaşların iradesi)
SEÇİMİN ADİL TEMSİLİYETİ, GÜVENLİGİ
EKONOMİ SİYASET İLiŞKİSİ
ORTADOĞUYU YENİ OKUMA
ELEKTİRİK KESİNTİSİ
MEZHEP SOSLU SİYASAL SAVAŞLAR
ORTADOGU DA NELER OLUYOR?
HAVA ALANI ANKARA ULAŞIM SORUNU
SUYUN, ÖNEMİ,TASARRUFU/KİRLETİLMEMESİ!!
ÇANAKKALE NEDEN GEÇİLEMEZ?
8 MART ve KADIN
İNSANIN, KAYIPLARI!!
YEREL RADYOLAR İMDAT DİYOR!!
BAŞKANLIKTAN ÖNCE, DEMOKRASİ
ELEKTİRİKLİ ARABA
SINIRLAR!
PARANIN GÜCÜ
TECAVÜZ ET / ÖLDÜR
SEVGİSİZ OLMAZ,
SIFATLAR
YASAL ALKOL, YASAK UYUŞTURU
KÜLTÜR SINIRLARI
KÜFÜR KÜLTÜRÜ
SOSYAL MEDYA KÜLTÜRÜ -5
OPERASYONA ACIK HALDE DURMAK
PAPA ZİYARETİ - İSLAM'IN DÜNYA DA ALGINAŞI
KENT HASTALIKLARI
MİLLİ İRADE
BİLGİ EDİNME- Bilginin Dört Ayağı
YANLIŞ PARALELLE Mİ MÜCADELE EDİYORUZ??
EŞİT VATANDAŞLIK GİTTİ GİDİYOR
BARIŞ SAMİMİYETİ, SAVAŞ AHLAKI
ORTADOĞU - 2
TOPLUMSAL BÖLÜNMELER/ KIRILMALAR
DEMOKRATİK SEÇİM
SIĞINMACI SORUNU -1
10 Kasım da Atatürk Konuşuyor
EKONOMİK DÖNÜŞÜM PAKETİ
Gerilen siyaset, Gerilen toplum
ORTADOĞU – 1
TASARRUF BORÇ İLİŞKİSİ
CUMHURİYET - 4
CUMHURİYET - 3
CUMHURİYET - 2
CUMHURİYET - 1
ORTA DOĞU
DUYULARIN İŞBİRLİGİ DUYULARI DUYMAK
Normallerimize ne oldu? Normlarımız nerede?
SOSYAL MEDYA HAKARETLERİNE SON MU!
ÖZGÜRLÜK YANILGILARI
MUTSUZLUK ADALETSİZLİĞİN, EŞİTSİZLİĞİN LÂNETİ Mİ?
CUMHURİYET/DEMOKRASİ VATANDAŞLIK/LAİKLİK
PROVOKASYON (KIŞKIRTMA)
YARGI/YARGILANMASI HSYK SECİMLERİ
İNSANLIK ÖLDÜ MÜ?
BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDE Kİ KARARSIZLIĞIN NEDENİ
OĞLUMA MEKTUPLAR -8
OĞLUMA MEKTUPLAR -7
OĞLUMA MEKTUPLAR -6
DEMOKRAT MIYIZ, DEGİL MİYİZ?
BATIDAN DOGUYA KARADENİZ – 14 (Artvin)
BAŞTAN BAŞA KARADENİZ – 13 (Rize)
KARADENİZ GEZİSİ- 12 (Trabzon)
KARADENİZ – 11 (Giresun)
KARADENİZ TURU - 10 (Ordu)
KARADENİZ – 9 (Samsun)
KARADENİZ TURU – 8 (Sinop)
KARADENİZ GEZİSİ – 7 (Kastamonu)
KARADENİZ TURU – 6 (Zonguldak - Karadeniz Ereğli)
KARADENİZ TURU- 5 (Bartın - Amasra )
KARDENİZ GEZİSİ - 4 (Zonguldak)
KARADENİZ GEZİSİ – 3 (Düzce Akcakoca)
KARADENİZ - 2
KARADENİZ GEZİSİ - 1
AİLE(EV) ANAYASASI 0-6
EV(AİLE) ANAYASASI – 6
EV(AİLE) ANAYASASI – 5
EV(AİLE) ANAYASASI - 4
EV(AİLE) ANAYASASI - 3
EV(AİLE) ANAYASASI - 2
EV (AİLE) ANAYSASI -1
AİLE(EV) ANAYASASI
KARS GEZİSİ
SURİYELİ SIGINMACILAR
CUMHURBAŞKANI SEÇMEK
ULUSAL ÇIKAR, EVRENSEL ADALET BİLİNCİ
İSRAİL DEVLET Mİ, ÖRGÜT MÜ?
İSRAİL VE DEVLET CİDDİYETİ
DÜNYA'NIN SU SORUNU!
YAŞAMA SANATI
FARKLIYI YOK SAYMAK
SİYASÎ GERGİNLİK TUZAGI
CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ -2
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ-1
KENDİMCE KENDİMİZCE SELFİE
ASKER'E MEKTUP
SOMA, KAZA MI KADER Mİ?
YARGI, YÜRÜTME
SOSYOLOJİ, HUKUK, SİYASET
SEÇİMLERİN SOSYOLOJİK OKUMASI
SOSYAL DEMOKRASİ
BİRLİKTE YAŞAMA SANATI
ERKEKLERİN GÜÇSÜZLÜĞÜ
KANUN DEVLETİNDEN, KANUN DEVLETİNE
BU SEÇİMLER DE KİM KAZANDI?
DÜNYA VATANDAŞLIĞINA HAZIRMIYIZ?
İNSANLAR –AĞAÇLAR -5
İNSANLAR –AĞAÇLAR-4
İNSANLAR –AĞAÇLAR-3
İNSANLAR –AĞAÇLAR-2
İNSANLAR –AĞAÇLAR -1
NEVRUZ/YENİGÜN BAYRAMI
MEHMET AKİF KİMDİR?
KADIN OLMAK
SOSYAL MEDYA KÜLTÜRÜ - 4
SOSYAL BELEDİYECİLİK
PARA ESARETİ/SALTANATI
İŞSİZLİĞİMİZ
SLOGAN VE KARİZMA SİYASETİ
14 Şubat sevgililer günü
SİYASİ İLETİŞİM POLİTİK HİTABET SEÇİM KAMPANYASI
EKONOMİK ZİHNİYET DEĞİŞMİ
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
NORMALİNİ KAYBEDEN TOPLUM
TERCİH
DEMOKRASİ SORUNUMUZ
GENEL OLARAK DENETİM
HSYK NASIL OLUŞMALI?
DEMOKRAT YÜRÜTME BAĞIMSIZ YARGI
TERÖR RÜZĞARI
DEMOKRATİK MÜCADELE REHBERİ
KİRLETEN ÇATIŞMA
M.AKİF ERSOY'U ANLAMAK M.AKİF KİMDİR?
KASETLİ SİYASETLER
AHLAKA DAVET
VAHŞİLİK/UYGARLIK
AYDINLARIN SİYASİLEŞMESİ
DEMOKRASİMİZE DEMOKRATİK ACILIM
FATMA GÜLDEN, DERSLER
DEVLET İKTİDAR BENZEŞMESİ
OGLUMA MEKTUP-6
GÜNDEMİN ESİRİ OLMAK
BAYRAMLAR BİRLİKTE KUTLANIR
CUMHURİYET BAYRAMI
TEKNOLOJİK GELİŞMEMİZ
GÜNEYDOGU RAPORU
TASARRUF NEDİR?
AYDIN SORUMLULUĞU
OĞLUMA MEKTUPLAR-5
BAŞKENT ANKARA (ANGARAMIZ)
DEMOKRASİ PAKETİ
GEZİ EYLEM PARADOKSLARI(ÇELİŞKİSİ)
DİLİMİZİ BİZ KONUŞMAZSAK KİM KONUŞACAKTIR
DİLİMİZİN GÜCÜ KELİME SAYISI
DİL MİRASTIR
DİLİM KALEMDİR BENİM
GÜVENSİZLİĞİN KAYNAKLARI
TEPKİ/TEPKİSİZLİK
YORAN TOPLUM SENDROMU
ACİL DEMOKRASİ!!
GEZİNİN ÇELİŞKİLERE KURBAN EDİLİŞİ
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI
TÜRKİYE DE KADIN OLMAK
DEMOKRASİ LOKOMOTİFİ
KATLİAMA SEYİRCİ KALMAK !!
ŞİDDET
BAYRAM
SOSYAL MEDYA KÜLTÜRÜ - 3
TELEFON ŞİRKETLERİNİN İLETİŞİM SÖMÜRÜSÜ
İNSANLIĞA NE OLUYOR/OLDU
KÜLTÜREL KOPMA
KAYGILARIMIZIN KAYNAGI
İLERİ DEMOKRASİ Mİ? NEREDE Kİ?
EYLEMLERİMİZDEN SORUMLUYUZ (eylem malzemelerimiz)
DEMOKRATİK TAVIR, OTORİTER TAVIR
ÜRETİM Mİ DEDİNİZ?
ANAYASAL HAKLAR ve KULLANIMI
KÜLTÜRÜN KOLANLARI
PARADOKS/ÇELİŞİK
Bilimsel Atalet ve Sorun Karmaşası
DÜNYA SU RAPORU
19 Mayısta Atatürk’ü Anmak/Anlamak
DEMOKRASİ NEDİR?
DÜNYA VATANDAŞLIK ANAYASASI
ANAYASA ÇALIŞMALARINA KATKI
AR-GE
AKİL İNSANLARLA, MAKUL KARARLAR
KÜLTÜRSÜZLÜĞÜN YAPTIRDIKLARI
BARIŞA YAZIK ETMEYELİM
DEVLETİN KURUMLARI NASIL ÇALIŞIR
DÜNYANIN KADIN SORUNU,
TOPLUMUN KOLONLARINI KESMEK
DEMOKRASİ TEHLİKEDE Mİ?
KENTSEL SORUNLAR
YAŞAM TARZLARI
VATANDAŞIN SİYASET HAKKI
BATIDA Kİ İSLAM FOBİSİ
SOSYAL MEDYA KÜLTÜRÜ -2
SOSYAL MEDYA KÜLTÜRÜ -1
AHLAKİ YOZLAŞMA
KÜLTÜREL OLANLA SİYASİ OLANI KARIŞTIRMAK
AHLAK AŞAMALARI
BİR SORU SORDUM
ÖZGÜRLÜK KÜLTÜRÜ
TARZ-I SİYASET
KASTAMONUDA SONBAHAR -3
KASATMONUDA SOBAHAR -2
KASTAMONUDA SONBAHAR -1
ÖGRETMENLER VE ÖĞRENME GÜNÜ
İNSANİ YANLARIN ÖLMESİ
BAYRAMLAR
TEK YÖNLÜ İNSAN
OĞLUMA MEKTUPLAR -4
15 EYLÜL DEMOKRASİ GÜNÜNDE DEMOKRASİMİZ
HABER Mİ, KOMPLO TEORİSİ Mİ?
ÖRGÜT/ÖRGÜTLER
UYUŞTURUCU\UYARICI ALIŞKANLIGI
MUTSUZLUK MUTLULUK
PARA İNSANI DEGİŞTİRİR Mİ?
DÜNYADA EKSEN KAYMASI
AKP, HAS PARTİ BİRLEŞMESİ
YAŞAM İLKELERİM
ALANI DARALAN SİYASET ÇÖZÜM ÜRETEMEZ
ÇEVRECİLER NE YAPAR?
KÜRTAJ
VERİMLİLİK
Siyasal sistemler(Başkanlık)
YEŞİL ALAN VE KALDIRIM İŞGALLERİ
ÇEVRE KİRLİLİĞİNE AMBALAJ KATKISI
Oğlum Ahmet,
SOSYAL ADALETCİ SİSTEMLER
İNSAN NEYİN KONTROLÜNDEYSE ODUR
SINIRLAR
YENİ SİYASET BELGESİ
OĞLUMA MEKTUP-3
KASTAMONU’YU TANIYALIM
8 MART'TA KADIN NE İSTER
28 ŞUBAT DEMOKRASİ SINAVI
TÜRKİYE'DE VE DÜNYA'DA İŞSİZLİK
TEMEL SORUNLARIMIZ
NASIL MUHALEFET ETMELİ
OĞLUMA MEKTUPLAR 1
OĞLUMA MEKTUPLAR
M.AKİF ERSOY KİMDİR
MÜSLÜMANLARIN ÇATIŞMASI
ANAYASA NASIL OLMALI
DİL ve DİN KÜLTÜR YAPAR
ÇEVRE KİRLİLİĞİ
AMY WINEHAUSE NEDEN ÖLDÜ?
SİYASET SANATI
TÜRKİYENİN DEMOKRASİ TARİHİ
SEVGİ/SEVMEK
KENT VE YAŞAM (Kent sorunları)
YERLİ MALI (YERLİLİK)
KURUMLARIN YIPRATILMASI Siyasi, Yargı, Ordu
EKONOMİ(üretim tüketim paylaşım ilişkisidir)
BAYRAMLAR BİZİM İNSANİ ÖZELLİKLERİMİZİ ARTIRIR
YARGIÇ KARARLARINI DEGİL YASALARI TARTIŞALIM
TÜRBAN LAİKLİĞİN GARANTİSİNDEDİR
SİYASAL KÜLTÜR
TOPLUMSAL SORUMLULUK
KENT ve YAŞAM  
VATANDAŞA YEREL YÖNETİMLER RAPORU
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TOPLUMSAL  
DEMOKRASİ
FİKRİ ADİL

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft