İÇERİK İNSANLIK YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
ABD BMGK ATEŞKES KARARINI VETO ETTİ!!!

ABD'DEN BMGK'DA GAZZE'DE ACİLEN İNSANİ ATEŞKES TALEP EDİLEN KARAR TASARISINI VETO ETTİ!!!

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etti.

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Birleşip Arap Emirlikleri ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 80'den fazla ülkenin eş sunucusu olduğu karar tasarısı, düzenlenen acil oturumda oylandı.

15 üyeli Güvenlik Konseyi'nin 13 üyesi ateşkes taslağının lehine oy kull

Devamını Oku...

Endenozya da Maç Faciası 125 Ölü

ENDONEZYA’DA FUTBOL MAÇINDA ÇIKAN İZDİHAMDA 'EN AZ 125 KİŞİ ÖLMÜŞ'

Endonezya’da oynanan bir futbol maçında yaşanan izdihamda en az 125 kişi hayatını kaybetmiş olduğu haberleri alınıyor… Futbol tarihinin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı olayda 100’den fazla kişi de yaralanmış, bunlar içinde agır olanların hayati tehlikesi devam ediyor… Bu ölenlerden 17'sinin çocuk olduğunu bildiriliyor, ölen bu çocuklardan iki kardeş, hayat

Devamını Oku...

OLASI FELAKETLER

OLAN, OLACAK OLAN, OLASI FELAKETLER!!!

(ABD İstihbarat Uzmanlarının Hazırladığı Rapora Göre)

Olan felaket kriz ne dersek diyelim iki tane var, biri salgın, diğeri bizim gibi ekonomik kaynaklarını üstelikte borç alarak edinilen kaynakları verimsiz yatırıma yatıran ülkelerin ekonomik krizleri… Olacak olan ise küresel ısınmaya dayalı iklim krizi, olası olan ise, teknolojiyi üreten ele geçirenlerin insanlığı insanın özgürlüğünü yok edecek kadar kullanmalar

Devamını Oku...

ABD DE VATANDAŞLARIN POLİS ŞİDDETİNE TEPKİLERİ

ABD DE NE OLUYOR?

(ABD de Ne Oluyor, Neden Oluyor?)

Amerika da ne oluyor ile ABD’de neden bu olaylar oluyor, farklı iki soru, biri nedenini sorguluyor diğeri sonucunu sorguluyor.. Genelde de insanın kolayına geliyor, siyasetçilerin elini kolaylaştırıyor sonucu tartışmak, bir kişiyi, siyasetçiyi, yöneticiyi, toplumun ekonomik varlıklarını elinde tutan, bunun refahının sonucunu yaşayanları, sistemi sorumluluktan kurtarıyor…  Gerçekten de öyle mi oluyor, ABD de yaşanılan son olay öyle olmadığını gösteri

Devamını Oku...

IRAK DA TOPLUMSAL OLAYLAR

IRAK DA NELER OLUYOR?

Irak'ta Salı günü başlayan sosyal medya üzerinden "Haklarım için protesto ediyorum" etiketiyle yayılan ve hükümetin yanlış politikalarına tepkiye, gösteriye dönüşen olaylarda şu ana kadar 100 kişi hayatını kaybetti, belki de bunun on katı kişi yaralandı… Daha zarar verilen kamu binaları, araçları canların yanında hesaba katılmasa gerek… Bu gösterilere güvenlik güçleri çok sert şekilde müdahale etti, bu tepkilerin artmasına neden oldu mu bilinmez… Gösterilere genel olarak kimler katılıyor?

Devamını Oku...

İSRAİL’İN VAHŞİ SALDIRILARI

İSRAİL’İN İNSANLIK SINIRLARINI ZORLAYAN SALDIRSI:  

ŞEHİT SAYISI 50 Yİ GEÇTİ, 3000'E YAKIN YARALI VAR.

İsrail, güçlerinin ateş açması sonucu Filistin'de 52 kişi şehit oldu. ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilere, işgalci İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 3 bine yakın Filistinli de yaralandı.

AYRICA 9'U GAZETECİ DE YARALI

Filistinli Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan yazılı a&cced

Devamını Oku...

SURİYE DE VAHŞET

SURİYE DE VAHŞET DEVAM EDİYOR!!

İNSANLIĞIN YÜZ KARALARI TARİH SİZİ VAHŞETİN SORUMLUSU OLARAK YAZACAK!!

Suriye’de insanlık suçlarının sonu gelmiyor. Rejime bağlı savaş uçaklarının İdlib’de kimyasal silahlarla saldırı düzenlediği bildirildi. Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca sivil hayatını kaybetti. Saldırı, 2013’te Doğu Guta’da sarin gazıyla düzenlenen katliamı hatırlattı.

Suriye’de bir insanlık dramı daha yaşandı. Esad rejimine bağlı savaş uçakları, muhalif grupların

Devamını Oku...

KÜRESEL RİSKLER

KÜRESEL RİSKLER, BİZİM DE RİSKLERİMİZ!!

(2016 da En Büyük Riskler Göçmen, Terör Ve İşsizlik)

Dünya Ekonomi Forumu 2016 Yılı Küresel Riskler Raporu’na göre teknolojik, jeopolitik, toplumsal konularda risk beklentiler ile ekonomik eşitsizliğin yıkıcı değişimleri tetikleyeceği riskini, dünyamızda yeni, yeni kırılganlık yaratarak hükümetlerin ve şirketlerin çalışma şeklini direk olarak etkileyeceği, tahmin edilmektedir. Ayrıca göçlerin de sosyal ve ekonomik riskler içirdiğini, diğer bir dikkat ç

Devamını Oku...

ANKARA DA MİTİNGE BOMBA

CANIMIZI YİNE YAKTILAR!!

Allah’ın yarattığı bütün canlar kutsaldır, bir ülke için bütün vatandaşların canları kıymetlidir, korunmaya değer, biz insanlar akıl ve düşünceyle canların önemini kavrayan bir canlıyız. Bunu yapanlar ise akıl, vicdan ve düşünme yeteneğini kaybederek insanlıktan çıkan vahşilerdir. Allah’ın Laneti üzerlerine olun, devletin de cezası.. Tüm Ülke vatandaşlar olarak bu canlar için yastayız, Allah sabır versin. Son haberlere göre ölü sayısı 95, 28'i ağır olmak üzere 246 yaralı, mutlaka failleri bulunup cezanlandırılmalı ki, canımızı yakanlardan hesap sorulsun... 

Devamını Oku...

ÖZGECAN'IN ACILI BABASINDAN, İNSANLIK DERSLERİ!!

 ÖZGECAN'IN BABASINDAN, İNSANLIK DERSLERİ GİBİ AÇIKLAMALAR!!

Türkiye'yi yasa boğan Özgecan cinayetine tepkiler yurt genelinde dalga dalga sürerken, hunharca öldürülen genç kızın babası, tüm insanlığın ibret alması gereken açıklamalarda bulundu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, Barış Mahallesi'nde oturan ailesinin evine taziye ziyaretleri sürüyor.

Devamını Oku...

GAZZE DE YIKIM VE KATLİAM!!

İSRAİL, DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜN DE YIKTI, KATLETTİ ÇEKİLDİ!!

  Okul demeden Hastane demeden, İbadethane demeden yıktı, Kadın demeden, çocuk demeden, yaşlı demeden katletti çekti ama gitmedi, dünya sessiz kaldıkca yeni yıkımlar ve ölümler için hemen Gazzenin dışın da bekliyorlar.

Tonlarca bombayla camileri, BM okullarını, hastaneleri, evleri, hatta mezarlıkları vuran İsrail ordusu, arkasında tarifi imkansız bir yıkım ve bin 900'e yakın cenaze bıraktı.

İsrail ord

Devamını Oku...

529 can kurtarma sorumluluğu

529 KİŞİNİN İDAMINA İNSANLIK ADINA DUR DİYEBİLMEK GEREK!!

 Şimdi siz Mısır daki iktidar sahipleri aynı H.z Hüseyin'e yapılanı siz yapıyorsunuz, H.z Hüseyin katliamını yapanları tarih nasıl yazdıysa şimdiki Mısırlı yöneticileri de öyle yazacaktır. Nasıl hemşerileri firavun zalimlikleriyle tarihe geçtiyse ve zalimliğin anıtı olduysa, zulmün adı Yezit ve fravun olarak kayıtlara geçmişse, bu idamların gercekleşmesi halin de siz de geçeceksiniz merak etmeyin Mısır’ı zulümleriyle anılır hale getirenler.

Bu nasıl bir dini okuma ve anlamadır ki, bütün bir Müslüman dünya acılar için de, geri kalanları da baskı ve şitdet korkusuyla susuyor

Devamını Oku...

SURİYE DEN SON VAHŞET FOTOLARI

İNSAN VİCDANINI SIZLATAN SURİYE'DEKİ VAHŞET GÖRÜNTÜLERİ!!


SURİYE'DEKİ GÖRÜNTÜLER İNSANLIĞIN YÜREGİNE ATEŞ DÜŞÜRDÜ

Konuyla ilgili AA sayfasından video foto teknigiyle görülebilir, Anadolu ajansını bu başarısından dolayı kutlarız Görüntülerin bağlantısı >http://www.aa.com.tr/tr/mod/video-galerisi/1981600/bosn

Devamını Oku...

SURİYEDE KİMYASAL SİLAH

SURİYE DE KİMYASAL SİLAH KULLANILDI!!!

Devamını Oku...

MISIR'DA MÜDAHALE KATLİAM GİBİ,

MISIR'DA DEMOKRASİ TALEBİNE KATLİAM GİBİ MÜDAHALE   

 

Mısır güvenlik güçleri, darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanındaki göstericilere karşı gerçek mermi kullandı. Müdahalede 200 kişi hayatını kaybetti, 5 bin kişi de yaralandığı ile ilgili haberler gelmektedir.

Kahire - Sahra hastanesi yetkilileri, Rabiatul Adeviyye Meydanı ve çevresinde demokras

Devamını Oku...

2 TEMMUZ

BU GÜN 2 TEMMUZ!! 

BUGÜN YAŞANANLARIN UNUTULMASI ONLARIN ASIL ÖLÜMLERİNE SEBEP OLACAKTIR. BU OLAY UNUTULMAMALI Kİ TOPLUMUMUZ BİR DAHA TOPLUMSAL BARIŞA ZARAR VEREN BÖYLE OLAYLAR YAŞAMASIN, BU GÜN İNSANLIĞIN İNSANLIĞINI KAYBETTİĞİ GÜNLERDEN BİR GÜNDÜR, BUNU TERSİNE ÇEVİRELİM VE BARIŞA HİZMET EDEREK İNSANLIĞIMIZA GERİ DÖNÜŞ YAPALIM, İNSANLIĞA HİZMET ETMİŞ OLALIM, BUGÜN YANAN CANLARI BÖYLE ANALIM. 

İnsan yakmak unutulacak bir acı degildir, yakanların bile vicdanları onları rahat bırakmayarak onların bile bu günü unutmalarına engel olarak kendi içl

Devamını Oku...

BARIŞ BARIŞ

BARIŞ, BARIŞ, AH, BARIŞ NEREDESİN!!

 

Barışı ele alırken kişiler arası, topluluklar arası ve devletlerarası diye üç haliyle ele alalım diye düşünüyorum. Barış kişilerarası değerlendirince kavgasızlık, uyumluluk, anlayışlılık denilebilir. Topluluklar arası deyince çatışmasızlık, karşılıklı saygı, devletler arası düşününce savaşsızlık durumu, bağımsızlıklarını kabul durumu, sınırlarına saygı durumudur.

 Şimdi ilk olarak kişiler arası gerilimlerden kavgalardan tartışmalardan başlayalım. Kişiler neden kavga ederek barış ortamından çıkarlar, bu soru

Devamını Oku...

PARASIZ YAŞAMA SANATI

PARANIN ÖNEMSİZLİĞİNİ ANLATAN İNSANLAR!!

Kimi can alır paraya ulaşmak için, kimi can verir, kimi yüzlerce yalan konuşur, hile hurda dalevere paraya ulaşmak için ülkeler işgal edilir. İşte bu arada insanlığın imdadına biri Alman, digeri Rus, iki kişi yetişiyor ve paranın önemsizliğini dünyaya haykırıyor. Bunların hikayesi aşağıdadır.

Dahi Rus 1 milyon dolarlık ödülü reddetti!!

100 yıldır çözülmeyen problemi çözen Rus matematikçi Dr. Perelman, 1 milyon dolarlık para ödülünü almayacağ

Devamını Oku...

TOPLUMSAL  
SEÇİMLERİN SAKATLANMASI!!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TOPLUMSAL  
DEMOKRASİ
FİKRİ ADİL

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft