İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
İslamofobi ve islamifobi

 

İslamofobi ve islamifobi

İslamofobi özellikle 11 Eylül saldırıları sonrası gündeme gelmiş ve Müslümanlara karşı oluşan korkuyla oluşan çekinceler ile de bir ayrımcılığı tetiklemiştir.

İslamifobi ise özellikle ülkemizde baş gösteren bir korku unsurlu çekincedir. Şeriat korkusu irtica endişesi ile yıllarca İslamdan uzak bir İslam anlayışı içinde yaşamış bu nedenle bir yanımızla inanıp bir yanımız ile materyalist düşünceler ile kendimizi kandırarak inanmaktan uzak bir yaşantı sürdürmeyi uygun görmüşüz.

İslam sözcüğü Arapça "se-le-me" kökünden türemiştir ve anlamı "barış"tır. Barış dini olarak algılanması gereken ve bütünleştirici bir toplum anlayışını uygun gören bu hak dini ne yazık ki insanlara her türlü sosyal devlet anlayış kurallarını ve insan haklarını sunsa da belli güç odaklarının siyasi çıkarları açısından kullanılmış ve bizim insanlarımız dâhil tüm dünya da yanlış anlaşılmaya maruz bırakılarak bir korku dini olarak tanıtılmıştır. Dünyanın bir takım yerlerinde inanç temelleri yüzünden İslam düzgün anlatılamamış ve aktarılmış olmayabilir diyelim. Lakin kendi toplumumuz içinde İslam ile iç içe olan bir kültürün çocukları olmamıza rağmen ne yazık ki bizler de İslamdan uzak bir hayat sürmekteyiz.

 

Batının televizyon ve sinemalarda gösterilen eğlenceli hayat şartlarına kanarak onlara özenen ama doğunun genlerimize işlemiş öz yapısından da uzaklaşamayan arafta bir toplum olarak kalbimiz ve aklımız ne yazık ki aynı yöne hizmet etmekte güçlük çekmiştir ve çekmektedir.

İslamofobi dünyada bir takım güç odaklarının bazı grupları kullanması yahut bilinçli olarak kendi içlerinde yetiştirdikleri insanları İslam dünyasına mal etmeleri ile yer altı kaynakları bolca olan yerleri işgal etme haklarını kendilerinde görmüşler, bağımsız olan devletlerin yöneticilerini kendilerine hizmet eden kişilerden seçmek adına halkı galeyana getirebilmişlerdir. Tıpkı rahmetli Erbakan hocanın dediği gibi "Siyonizm öyle ustadır ki, ben hiç Siyonizm'e hizmet eder miyim marşını söylete söylete kendisine asker yapıp hizmet ettirir." . Bu söz ile dünya da ister siyonizm odaklı olsun ister haçlı anlayışı ile bir İslamofobi kavramı oluşturulmuş bu kavram üzerinden İslamın barışçı yapısı göz ardı ettirilerek kendi siyasi güçlerinin küresel boyutta otoriter yapıda kalmalarını sağlamışlardır. İnsanların İslam dinini öğrendikleri zaman kendilerine itaat etmeyeceklerini dünyaya barışın egemen olacağını bilen zulümcü gayrimüslimler (gevurlar) bu korku ile sömürü zihniyetini hala korumakta, silah baronlarını ihya etmektedirler.

İslamifobinin de yüzyıllarca dünyaya hükmetmiş olan bir imparatorluğun çocuklarında salgın ve tedavisiz bir hastalık gibi bulunması ortadoğuda güçler birliğinin oluşmasına kaçınılmaz olarak engel teşkil edecektir. Dünya güçlerinin (batı ile sınırlanmayan güçler) bu hastalığı teşvik etmesi bu coğrafyanın çocuklarına ırksal ve mezhepsel nifaklar sokması bu nedenledir. Böylelikle kardeşler birbirini vururken onlara sadece ganimeti toplamak kalıyor.

Bu nedenle bölgede zalim güçlerin jandarmalığını yapmamak, bağımsız ve özgür olmak adına bilinçli bilgili nesiller yetiştirmek ve devrim ruhuna sahip inançlı bireyler ile dünyanın zalimliğine karşı çıkacak insanlar yetiştirmek bu ülkenin boynuna bir borçtur. Nesiller boyunca İslamın Akıncılığını yapmış olan bir milletin torunları olarak ( millet tek bir ırk değildir; Hz İbrahimden beri Hz Ademden beri hepimiz Müslümanlar bir milletiz tıpkı küfrün de tek bir millet olması gibi) İslamifobi ve islamofobinin yersizliğini idrak etmeli, anlatmalıyız. Afrika da aç bırakılan çocukların yardımına koşmalı, Çeçenistan da, Filistin de, Afganistan da, Urumçi de ve dünyanın nice yerlerinde yapılan zulme dur demeliyiz. Çünkü bizler zalim bir uygarlığın değil adil bir medeniyetin evlatlarıyız. Komşusu açken tok yatamayan, zulme ve haksızlığa sessiz kalarak dilsiz şeytan olmaktan korkan insanlar topluluğu olmak dünyaya barışı getirecektir. Bu nedenle İslamdan bahsediyor isek İslamı öğrenmeli, duvara astığımız kuranı kılıfından çıkarıp anlaya anlaya, yaşaya yaşaya okumalıyız. İslamı araştırmamak, anlamamak bizlere ne yazık ki kendi topraklarımızda köle olmayı kabullendirmiştir. Bir devrim şuuru ile zalime boyun eğmeyecek, sözle ve kalben buğz etmenin ötesinde artık eli ile zulme müdahale edecek yürekli nesillere dünyanın ihtiyacı vardır!

 

www.vatandasfikri. com Emre Akkıran

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
Derdimiz; s.o.s yal ağ
Sınıfsal ayrılıkların ortak yalnızlığı
Yasak meyvenin siyaseti
NE ÇEKTİNİZ BE ARKADAŞ !!!
Öc alan !!!
İslamofobi ve islamifobi
Medeniyet kavramı
ŞABLON SİYASETİ VE EĞİTİM
TEKNİK ÖĞRETMENİM, KÖLEDİR BENİM
Kazıklı bayramlar
Bir ipretlik hikaye
Muhalefet stiline genel bakış
Bir hikaye misali unuttuklarımız (kardeşlik)
türk futbol sistemi
LİDERLERE BAKIŞ AÇISI
TERÖRİZM
ARKADAŞA MEKTUP
GÜÇLÜ SİYASET, GÜÇLÜ DEVLET
HAS PARTİ VE BİR SİYASET OYUNU
SİYASET NEDEN YAPILMALI?
Arakan
EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft