İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
ZOR İNSANLARLA ANLAŞMA

ZOR İNSANLARLA ANLAŞMA

Yaşadığımız hayatın yarısını başkaları, yarısını da bizim yanlış kararkarımız nedeniyle mutsuz olarak yaşadığımzı düşünüyorum. Bizim yanlış kararlarımızı üzerinde düşünerek aşabilecegimiz gibi, başkalrı, yani zor insanlar diye tanımlayabilecegimiz kişilerden geln mutsuzlukları da aşabiliriz, bu nedenle sizlerle bazı önerileri sizlerle paylaşıyorum.

Onlara korkak görünmekten korkmayın, nazik olun, kavga ve sorun istemediğiniz mesajı verin.

Her şeye kısa yoldan ulaşma niyetinde olan ve sizi de bu planlarının içine dahil etmek isteyen türde bir arkadaşınız varsa, ondan yakayı kurtarmanın en basit yolu korktuğunuzu söylemektir.  Neden korkuyorsun derse, kanunlardan, toplumsal kurallardan, aileden der,  tepkisini kanun, sistem aile gibi  kavramların üzerine kaydırır  ve onun illegal işine ortaklıktan kurutlursunuz. Eğer onu da vazgeçirmek istiyorsanız, düşündüğü şeyin sizin de aklınıza geldiğini söyleyerek, bu şartlarda bunu yapamayacağınızı, yapsanız bile yakalanacağınızdan emin olduğunuzu bunun için de vazgeçtiğinizi söyleyerek, böylece sizi yakın hissedecek ve uyarınızı dikkate alacak, yapması muhtemel bir olaydan vazgeçirmiş olacaksınız.

En basitinden bir de yemek veya otobüs kuyruğuna girmek gibi kuralı ihlal eden bundan kendini haklı gören, hatta oradaki insanların hakkını gasp etmeyei seven tipler vardır. Bunları uyarırken çok kibar ve yanlışını iyi bir üslupla anlatın ki, sizi kendisine bağırmakla suçlayıp, asıl sorun yerine sizin üslubunuzu tartışarak üste çıkmaya çalışmasın. Üste çıkmak için herhangi bir malzeme bulamadığından geri adım atmak zorunda kalacak, bir daha bu hareketini ya yapmayacak ya da daha az yapacaktır.

Saldırgan tipler

Başka bir zor insan da toplu yaşanılan alanlarda küfretme, itişip kakışma, yasak maddeler tüketme, toplumsal alanları kirletme, bozma gibi tepkiler gösterenler vardır. Etrafta kimse yokmuş gibi davranmalarının sebebi, toplumun onları dışladığı kanati taşımalarına inanmalarıdır. Başkalarını hiçe sayan bu tipler san ki "Ben buradayım"  mesajı vermek için bu toplumsal ölçülere aykırı davranışlarla kendilerini göstermeye çalışırlar. Bunlara tepki göstermek bir işe yaramaz, onlarla önemsendiklerini hissettirecek ciddi bir konuda konuşarak veya dikkatlerini bir başka yöne çekerek baş edebilirsiniz. Varlıklarının onaylandığını hissettiklerinde diğer insanlara saygılı davranacaklarını düşünmekteyim. Nitekim hepimiz böyle olaylarla karşılaşmışızdır.

Yalan konuşanlar

Yalan konuşmayı huy edinmiş tiplere geldiğimizde ise bunlarla baş etmenin yolu , söyledikleri yalanlara inanmadığınızı onlara uygun bir şekilde hissettirmektir. Böyle yaparsanız size yalan söylerken zorlanmalarını ve başkalarına karşı da yalan konusunda daha dikkat etmelerini sağlamış oluruz.

Mükemmeliyetçiler

Mükemmeliyetçiler e, bu tiplara gelndiğinde mutlaka kontrolün onda olduğunu hissettirmelisiniz.

Anlaşamadığınız kişi eğer mükemmeliyetçi bir yönetici ise, onun aslında işlerin istediği gibi yapılıp yapılmayacağı ile ilgili kaygıları olduğunu bilin. Bir defa o size bir şey söylediğinde onu dikkatle dinlediğinizi hissettirin, aralarda "Anladım" deyin. Anladıklarınızı ona tekrar edin. "Şöyle yapmamı istiyorsunuz, doğru mu anladım?" gibi…

Sakın ola ki hallederiz, merak etmeyin,  bu iş kolay, hemen yaparım gibi önemsediği işi hafife alır ifadeler kullanmayın. Bazı ayrıntılara dikkat etmemiz gerektiği izlenimi verin. Devamında elimizden gelenin bu olduğunu ancak bunu yapabildiğiniz gibi bir ifade onu rahatlatacak ve aranışdaki ilişki iyiye doğru gelişecektir.

Süreç boyunca sık sık onun fikrini alıp gidişatla ilgili bilgi verin. İşi tamamladığınızda hiçbir zaman son haliymiş gibi ona sunmayın. "Böyle bir taslak hazırladım, yeterli olur mu acaba?" diye sorun. Rapor verirken kurduğunuz cümlelerin başına "Planladığınız şekilde yaptık", "Sizin de öngördüğünüz gibi oldu", "Sizin yaptığınız plan çerçevesinde çalışmaya devam ediyoruz" gibi ifadeler kullanın ki kontrolün kendisinde olduğunu hissetsin, yapılan işin önemsendiğini de hissettirdiğiniz taktirde, anlaşmak için bir sorun kalmayacaktır.

Endişeliler

Günümüzün en yagın insan tiplerinden biri de aşırı endişeli, kaygılılardır, herşeye karşı şüpheyle yaklaşan bu tiplerle anlaşmak için debazı yol ve yöntemler vardır.

Her olayı şüphe ile karşılayan yöneticilerin yanı sıra, hiçbir yere gitmenize izin vermeyen kaygılı bir ebeveynin içini rahatlatmak aslında mümkündür. Bu tip kaygılı insanların kaygılarını besleyen davranışlar vardır, tek iş, o kayğıları bilerek onları ortadan kaldırmaya çalışmaktır.

Mesela çocuğunun gittiği yere yakın bir yerde bir tanıdığının oturması Ana, babyı rahatlatacak, bir arkadaşının veya tadığının çocuğunun da oraya gidiyor olması, oranın çok yakınında karakol bulunması, gidilen yerin daha önce gazetelerde veya televizyonda reklamının çıkmış olması gibi, esasında tehlikeyi def etmekle pek de ilgisi olmayan bazı durumlar, kaygılı ebeveyni şaşırtıcı biçimde rahatlatabilir. İş yerinde bu tip yöneticilere belge ile hesap vermek, işi yapamam kaygısını ise işle ilgili detaylıca bilgi aktarımı yönetici kaygısını yenecektir.  Önemli olan bu bilgileri uugun bir şekilde yönetici ve ebeveynlerle  paylaşmasını bilmektir.

Rolcüler

Oyunculara, aşırı derece rol yapanlara arkadaşlarınızı kötülemelerine fırsat vermeyin, onların abartılı giysilerinden, eksantrik dövmelerinden, gece gündüz vücut geliştirme sporları yapmalarından, ilginç şeyler anlatarak sohbet ortamlarının yıldızı olmalarından ya da dile getirmeye bayıldığı entelektüel birikimlerinden onları yakalar ve onlaraın tuzağına düşmezsiniz.

Bu tiplerin tek amaçları dikkat çekmek olduğundan, sırf ilgiyi kaybetmemek için olmadık şeyler yaparlar, siz bildiğiniz takdir de sorun yoktur. Karşı cinsten, birbirlerini sürekli pohpohladıkları kankaları vardır, birbirlerini öne çıkarma anlaşma yapmışlar izlenimini hemen edinirsiniz.. Girdikleri ortamlarda ilk sırada yer almak için, diğer arkadaşları kötüler ve dedikodularını yaparlar. Bu tür davranışlarına baştan set çeker ve zaten onu öncelediğinizi hissettirirseniz, ilişkinizi düzgün bir şekilde sürdürebilirsiniz.

Bagımlılar

Başka bir zor insan tipi ise aşırı bağımlılardır,  sensiz yapamam diyenden korkmalı ve önlemlerimzizi almalıyız.

Evlilik terapisi uzmanları, hükmedici, otoriter, şiddete yatkın kişiliklerin, bağımlıların bilerek eş olarak seçtiklerini, eşinden şiddet gören kadınların ve alkol sorunu olan erkeklerin bağımlılık özelliği göstermesinin yüksek ihtimal olduğunu bildiriyorlar. Bunları, arkadaşlarına, sevililerine, eşlerine "Sen olmadan asla yapamam, o olmadan ben asla yaşayamam, sensiz ölürüm, yok olurum" gibi cümleler sarf etmesinden tanırsınız. Bağımlılar o kişiden istediklerini alamazlarsa, derhal bu cümleleri kuracak başka birini bulurlar, hiç üzülmeyin yolları acık olsun bir sorundan kurutldunuz demektir.

Eşinizin ya da sevgilinizin bağımlı olduğunu anladığınızda şunları yapabilirsiniz, sık sık çeşitli konularda onun fikrini alın, size danıştığında önce "Sen neleri düşündün, hangi alternatifler var kafanda?" diye sorarak başlayın. Onun saydığı alternatifleri destekleyin. Sürekli sizinle vakit geçirmeye çalışmak, sizden ayrı kalınca huzursuzluk hissetmek, sizi sürekli yanında tutmaya çalışmak gibi can sıkıcı davranışlarla da karşılaşabilirsiniz. Böyle durumlar için ilk tedbir, hayatınızda pek çok insana değer verebileceğinizi ona hissettirmektir. "Senden iyi olmasın ama şu benim akrabamdır çok iyi biridir" diye başlayan cümlelerle hayatınızdaki diğer insanlardan söz edin, onlara karşı da sorumluluk içinde olduğunuz izlenimini verin.

Kaygılılar

Kaygılılarla şüpheciler benzeşsede şüpheciler daha çok karşıdakilerişn davranışlarına göre tavır belirlerler, oysa ki kaygılılar kendi iç degerlendirmeler sonucu ulaşırlar yargılarına.

Şüphecilerle kesinlikle onların hoşuna bile gitse dedikodu yapmayı ve söz taşımayın, özel sorular sormayın, davranışlarınız da, sözleriniz de tutarlı olun.

Şüpheci biriyle aynı yerde çalışıyorsanız, onun samimiyetini kazanma çabasına girmeyin ona özel hayatıyla ilgili soru sormayın. O bir şeyler anlatırsa, benzer bir şeyler siz de anlatın ki aranızda duygu bağı gelişsin onunla aynı yaşanmışlıkları görsün rahatlasın. Onun hakkında yapılan dedikoduları bile onun güvenini kazanmak için ona iletmeyin. Güvenini kazanamayacağınız gibi, sizden daha da şüphelenir. Herhangi bir konuyu onunla topluluk içinde konuşmayın yoksa diğer insanlarla ona karşı işbirliği yaptığınızı düşünür.

Hiçbir zaman onu inandırmak için yeminler etmeyin, bu pek bir anlam ifade etmez. Bunun yerine, onu inandırmak için özel bir çaba sarf etmeye ihtiyaç duymadığınızı hissettirin. Şüpheci kişi dostunuz ise ve birinin onun ayağını kaydıracağı konusunda ipe sapa gelmez şüpheleri varsa, "Evet, senin kuyunu kazmayı düşünmüş olabilir, sen de onun için bunu düşünmüş olabilirsin. Ama bunu yapmaya kalkıştığına ilişkin bir delil yok. Böyle şeyleri düşündüğümüz halde yapmadığımız için iyi insan oluruz" gibi sözlerle onu rahatlatın. Şüpheci kişi eğer sizin eşinizse asla uzun tartışmalara girmeyin. Tutarlı konuşun, sabırla sordukları sorulara cevap verin, o size ağır sözler söylese bile siz söylemeyin ki ileride aleyhinize delil olarak kullanamasın.

Derman Abi > www.vatandasfikri.com <

Kaynak:

Ürün Dirier'in, Erok Göka ile yaptığı röpartaj. urun.dirier@aktuel.com.tr

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
MUTLULUK ARAYIŞLARI
Kadınsız Seks Olmaz!!!
SEKSTE NASIL?
ALKOLÜN ZARARLARI
HPV RAHİM AĞZI SİGLİ
MUTLULUĞUN YEDİ YOLU
SEKS CAZİBESİNİ Mİ, YİTİYOR?
HAYAT SENİ YAŞAYACAĞIM!
YAŞAMA SANATI
KİLO, OBEZİTE SORUNU
TEMEL İÇGÜDÜ, TEMEL CİNSEL SORUNLAR
SALGIN DA EGZERSİZİN FİZİKİ, ZİHNİ YARARLARI
NEDEN MUTSUZUZ? NEDEN MUTLUYUZ?
VİRÜSE KARŞI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLENDİRMEK
SEKS (Sade Seks)
GENÇ/DİNÇ KALMANIN YOLLARI
PORNO SORUNUMUZ.
EĞZERSİZ ve SPORUN FAYDALARI
Sağlıklı, Tatmin Edici Seks,
EROS-EROTİK-PORNO!!
ALKOLÜN ZARARLARI
ALIŞKANLIKLARI AŞMAK
DUYGUSUZLUK DURUMU - Duygusuz Cinsellik
SEKS ROBOTLARI PİYASA DA
Aidiyet Duysunu Besleyen Nedenler
Cinsel Gücü Artıran Gıdalar
ÇOCUK ve HAYAL
SURİYE SORUNU,
YÜZ YAŞINA ULAŞMANIN YOLLARI
CİNSELLİK, MEŞRU CİNSELLİK
KADINLARDA ORGAZMA ULAŞMA YÖNTEMLERİ
SAĞLIKLI YAŞAMANIN KURALLARI
CİNSELLİK
CİNSEL İSTEKSİZLİK
CİNSEL İSTEKSİZLİGİ AŞMANIN YOLLARI
CİNSEL İSTEKSİZLİGİN NEDENLERİ -4
CİNSEL İSTEKSİZLİK - 3
CİNSEL İSTEKSİZLİK -2
CİNSEL İSTEKSİZLİK NEDENLERİ -1
CİNSEL İSTEKSİZLİGİN NEDENLERİ
NASIL DAHA İYİ SEKS
DOKUNUŞLARLA SEKS
CİNSELLİKTE USTALIK
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 6
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 5
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 4
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 3
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 2
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 1
İDEAL SEKS KAÇ DAKİKA SÜRER?
EGİTİCİ CİNSEL HİKAYE
ZOR İNSANLARLA ANLAŞMA
Sütle ilgili kısa bilgiler-1
Mutluluk adımları
CİNSELLİKLE İLGİLİ YANILGILAR
PARA İNSANI DEGİŞTİRİR Mİ?
ZAYIFLAMA İLAÇLARI
BİYOLOJİK SAAT NASIL İŞLER?
GÜNLÜK KAÇ MADEN SUYU İÇİLMELİ?
AŞKIN ÖMRÜ NE KADARDIR?
CİNSELLİK-SEKS NORMALLEŞMELİ
İŞ FİKİRLERİ
Öğretmen = Muallim
SEKS YAPMANIN FAYDALARI
KENDİ KENDİNE TEDAVİ YÖNTEMLERİ
YALANLARI NASIL ANLARIZ
CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN GIDALAR
DEMİR EKSİKLİĞİNİN ZARARLARI
İDEAL KİLO, ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ
CİNSEL TEPKİ EVRELERİ
öğretmene ve egitime dair atasözleri
KAS YAPAN GIDALARI ÖNCELİKLİ TÜKETELİM
ÖPÜŞMENİN ÖNEMİ VE İYİ YÖNTEMLERİ
AGRILARINIZI DOGAL YÖNTEMLE DİNDİRİN
ERKEN BOŞALMA VE ÇÖZÜMÜ
SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft