İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
KENDİ KENDİNE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

KENDİ KENDİNİ TEDAVİ ETMENİN YOLLARI

 Her ilacın bir yan etkisi olduğunu söyler ilaçların içindeki açıklamaların bulunduğu kullanma kılavuzları, biz bunları bilerek içeriz ilaçları. Çünkü dayanılmaz bir şekilde ya başımız ağrır ya da dişimiz, ya belimiz ya da böbreğimiz, ya kalp ya da tansiyon hastasıyızdır, ya da midemiz de bir problem vardır. Hiçbir şeyimiz yoksa bu sefer de şekerimiz veya kolesterolümüz çıkmıştır, dahasımı kendimizi sürekli gergin hissettiğimiz olur, her şeyin bize sıkıntı verdiğini düşünerek ruhsal sıkıntılara da girebiliriz.  Bu saydıklarımızın hepsi için ilaçlar üretilmiş ve rahatsızlıklarımızı aşmak için genellikle ilaç kullanırız.  Bu kullandığımız ilaçların yan etkileri sadece bize olmamakta boşaltım sistemi aracılığıyla doğada aynı kimyasallar geçmekte ve zararlar vermeye devam etmektedir.  Ancak bu hastalıklardan kurtulmanın başka yolu var mıdır, yok mudur sorusunun cevabını arayacağız bu yazımızda. Uzmanlar var olduğunu söylüyorlar. Ayrıca ilkel kabilelerde ilaç kullanmadan sağlık sorunlarını çözüyorlar. Ben küçükken öksürdüğümüzde oluktan su içince geçeceğini bize söylerler bizde oluktan suyu içer ve öksürüğümüz geçerdi. Ayrıca karın ağrılarında ise ilacımızda doktorumuzda köyümüzün imamı Kazım hocaydı, kaç defa karnım ağrıdıysa hoca efendi geldi okudu ve karnımın ağrısı geçti. Çünkü ben ağrının geçeceğine inanmıştım veya inandırılmıştım. Böyle onlarca koca karı ilacı denenmektedir hayatın içinde, deneyen insanlarımız çok zaman tıbbi tedavilere uzaklıktan, çok zamanda tedavi olmak için imkânsızlıktandır. 

Şimdilerde uzmanlar iyileşeceğinize inanın, hastalık üzerine düşünerek kurgu yapmayın, kendi kendinizi moralmen ve fiziken güçlü olduğunuza inandırın, hastalığın etkisi ile normal yaşantınızdan mümkün olduğunca vazgeçmeyin sağlığınıza kavuşacağınız önerilerinde bulunuyorlar.

  1. Kendinize sürekli fısıldayın iyileşeceğinizi hiç aklınızdan çıkarmayın.  Yapılan deneylerde sadece şeker ve tuzlu sudan oluşan ilaçların hastalara verilmesiyle hastaların önce kendilerini iyi hissetmeye başladıkları sonra da iyileşerek sağlıklarına kavuştukları görülmüştür. Bu deney depresyondan alında, parkinsondan, romatizmaya kadar birçok hastalığı yenmemizi sağladığı artık bilinmektedir. Bunun için tek yapacağımız şey iyileşeceğimize inanıp moralimizi yüksek tutarak hareket etmektir. Yapılan deneyler göstermiştir ki iyileşeceğine inanan ve ilaç verilmiş zannı yaratmak için verilen çakma ilaçların insanlar üzerinde olumlu etkilerini görülmüştür. Bu olumlu etkiler, vücut kendisi doğal ağrı kesiciler salgılamakta ve bu salgılar sonucu hastaların ağrıları kesilmekte, bağışıklık sistemi güçlenmekte, kalp atışları ve tansiyonları normale dönmektedir.  Bu ilaç olmayan ilaçları içmenin mutlaka farkında olunması hastanın bilinç kaybı hali olmaması ve iyileşilebileceğine inanılması, inandırılması gerektiği söylenmektedir.  Başka bir bulguda ilacın yan etkisinin olacağına inanılması halinde ilacın yan etkisiyle karşılaşılma ihtimali yükselmektedir. Yani iyi düşün iyi şeylerle karşılaş mantığı burada sanırım temel felsefedir. Harvard tıp okulunda yapılan deneylerden birinde intihabil bağırsak sendromu konmuş kişilere etkisi olmayan ilaç verilmiş ve ilacın etkisiz ilaç olduğu, bunun yanı sıra ilacın beyin vücut üzerinde iyileştirici bir özelliği olduğumda anlatılmıştır. Hastaların çoğunda hissedilir bir iyileşme yaşadıklarını ifade etmişlerdir, gözlemlenmiştir. Deneyi Harvard tıp okulundan Ted Kaptchuk yapmıştır.

Psikologlar işin sırrının hastalara iyileşeceklerine inanacakları bir senaryo sunmak olduğunu söylemektedirler.  Sonuç olarak insanlar bir bardak su içerek baş ağrısından, egzamadan kurtulacaklarına inanıyor ve kurtuluyorlar. Hayatımıza ilacın az girdiği hatta girmediği dönemlerde köyde ocak diye nitelenen kişilerin tükürmesiyle egzamaların iyileştiğine ben tanık oldum.

  1. Gelelim olumlu düşünmeye, olumsuz düşünmenin kişileri olumsuz etkilediği ayan beyan açık olduğunu biliyoruz. Stres, korku, saldırma, kaçma, panik, yapacağımız şeyleri de yapamamamıza neden olduğunu denize düşüp, yüzme bilmesine rağmen boğulanlardan biliriz. Bu savaş veya kaç durumu da diyebileceğimiz durumlar gerilime ve paniğe neden olmaktadır. Ancak bu durum uzun sürerse diyabete veya gerilime dayalı diğer hastalıklara neden olabilmektedir. Oysaki olumlu düşünme kendini güvende hissetmeye, işlerin yolunda gideceğine inanmaya vücudun kendisini korumaya ve hastalıklı bölgeyi onarmaya neden olur. Bu durumda vücut kendini yani bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve hastalıklardan kendini korumayı böylece başarıyor. İster şimdiki zaman da isterseniz gelecekle ilgili zamanlarda yaşanacaklarla ilgili kaygıları azaltmak olumlu düşünmek aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de azaltmaktadır. Yakalanılmış olma durumunda ise olumlu düşünüş hastalıktan kurtulmayı hızlandırmaktadır. Ben ve bazı insanlar doğuştan iyimserdirler, iyimser olamayanlara gelince onlar da kendilerini iyimserliğe yönlendirerek, uzmanlarından eğitimini alarak iyimser olma ve olumlu düşünmeyi öğrenebilirler. Bu öğrenmenin yanında bunu kalıcı kılabilmek için sürekli yaşanarak hal ve davranış haline getirilmesi gerekmektedir.

  2. Konsantirasyon, motifasyon kötü ruh halinden arınma, meditasyon ve dinimizin ibadet şekillerini de bu durumun içine sokabiliriz. Medidasyon ve ibadetin olumlu düşünmeye katkısı günlük sorunları aşma yardımıyla başlamaktadır. Gün içinde yaşadığımız küçük küçük olumsuz olaylar bizde yük oluşturmaktadır. Bu üzüntü ve sıkıntı yükünden ancak ibadet ve metidasyonla kurtulabiliriz. Meditasyon nasıl stresten uzaklaşmaya yardımcı oluyorsa ibadet de aynı etkiyi yapmaktadır. Olumlu düşünmeye katkılarıyla depresyondan uzak tutmakta ve cildin güzelleşmesine yardımcı olmaktadır.

  3. Kendinize ve inanlara güvenmek, kendinize güven olaylar ve olgular karşısında bizi de bunları aşabileceğimiz gücünü ve mücadele azmini verir. Kişilere güvende sosyal alanlardaki ilişkilerimize güvenen olumlu güvensizlikte olumsuz yansır. Bu yansıyışlar bizleri hayatın içinde tutarak daha mutlu ve sağlıklı yaşamamıza yardımcı olur. Mutlu yaşamda bizi yalnız kalmaktan, depresyondan, yaşlanmaktan, kalp krizinden bunamaya kadar birçok durumda bizi korumaktadır. Sosyal yaşamı sıcak ve açık bir ilişkiler bütünüyle oluşmuş olanlar üzerinde yapılan bir araştırma sonucuna göre (Atlantadaki Emory Üniversitesi’nde yapılan) bu tip kişiler diğer insanların yaydığı enfeksiyonlara daha açık olmalarına rağmen kapalı sosyal hayatı olandan daha az enfeksiyona dayalı hastalıklara yakalanmaktadırlar ve yakalandıklarında da daha kolay iyileşebilmektedirler.

  4. Kendi kendinizi öyle motive edin ki sanki hipnotize olduğunuz sanılsın.   Biz kendi başınıza ayrıca  uzmanlardan da yardım alabilirsiniz. Bu yapabileceğimiz gibi Hipnoterapi 18 yy. dan bu tarafa uygulanmaktadır, İlk uygulayıcısı ise Franz Mesmerdir. Muhtemeldir ki hipnoz halin uyumakla uyanıklık arasında bir durum olduğu için vücut uyanık gibi hastalıkla mücadele etmekte, hipnozun verdiği uyku haliyle de olumsuz senaryolardan kurtulmaktadır. Bu mücadele ve kötü senaryo yazmaktan kurtuluş sağlık problemlerimizi yenmeye yardımcı olmaktadır. Doktorlar hipnozun ağrı kontrolü, endişe halinden kurtulma, uyku bozuklukları üzerinde etkisi olduğunu ileri sürmektedirler.

  5. Amacınızı belirleyin ve o amaç doğrultusunda moral ve fiziki enerjinizi kullanın. Bu inanç Tanrının yardım edebileceğinden tutun da şu bölgenin havasının şu çeşmenin suyunun iyileştirdiğini de düşünerek her durumu amacınıza ulaşmak için enerjiye dönüştürün. Bu inançlar bize manevi güç verecektir, manevi gücü yüksek insanların diğer insanlara göre daha mücadeleci olduğunu hepimiz görüyoruz. Bu bir sıkıntı karşısında sabırlı olmanın yanında hastalıkla başa çıkabilme gücünde de görülmektedir. Öteden beri bilim insanları dinin insan beyni üzerindeki etkilerini araştırmışlar ve birçok konuda pozitif etkilerini görmüşlerdir. Yüzlerce çalışmada, dinin bazı uygulamalarıyla sağlıklı yaşam arasında yüzlerce bağ olduğu kanıtlanmıştır. Bu güne kadar dini inançları olan kişilerin psikolojik sorunlara, kalp ve damar hastalıklarına, tansiyon sorunlarına, daha az yakalandıkları varsayılmaktadır. Yine dindar kişilerin bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu varsayılmaktadır. Bu yukarıda saydıklarımızın hemen hemen hepsinde temel felsefe bunların yararlı olacağına inanmakla ve bu inancın kendimizde iyileşmeleri sağlayacağını düşünerek kendimizi olumsuz senaryolardan kurtarmaya yöneliktir. Son olarak kansere yakalanan bir tanıdığımdan örnek vererek konuyu size bırakıyorum. Bayan arkadaşımız burun bölgesinden kansere yakalandı, ama hasta olduğunu kabul ermedi ve tedaviyi kocasının lüzumundan fazla kendisin önemsediğini düşündü ve söyledi, hep böyle inandı. Tedavinin yanı sıra bu düşünüş ve davranış şeklinin tedaviyi büyük ölçüde kolaylaştırdığını ben gördüm. Sizler de hayatınızdan kötü kurguları çıkarın. Ünlü Fransız yazar ve düşünür Alein hayvanların bizimle aşağı yukarı aynı metabolizmaya sahip olmasına rağmen neden az hastalandığı sorusunu bir makalesinde şöyle cevaplamaktadır. ´´Onlar beyinlerinde kurgu yapmamalarından az hastalanmaktadır.                                                  

Kaynak: CBT( Cumhuriyet Gazetesi Bilim Teknik Eki) 1277

               Mutluluk Güncesi -Alein

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
MUTLULUK ARAYIŞLARI
Kadınsız Seks Olmaz!!!
SEKSTE NASIL?
ALKOLÜN ZARARLARI
HPV RAHİM AĞZI SİGLİ
MUTLULUĞUN YEDİ YOLU
SEKS CAZİBESİNİ Mİ, YİTİYOR?
HAYAT SENİ YAŞAYACAĞIM!
YAŞAMA SANATI
KİLO, OBEZİTE SORUNU
TEMEL İÇGÜDÜ, TEMEL CİNSEL SORUNLAR
SALGIN DA EGZERSİZİN FİZİKİ, ZİHNİ YARARLARI
NEDEN MUTSUZUZ? NEDEN MUTLUYUZ?
VİRÜSE KARŞI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLENDİRMEK
SEKS (Sade Seks)
GENÇ/DİNÇ KALMANIN YOLLARI
PORNO SORUNUMUZ.
EĞZERSİZ ve SPORUN FAYDALARI
Sağlıklı, Tatmin Edici Seks,
EROS-EROTİK-PORNO!!
ALKOLÜN ZARARLARI
ALIŞKANLIKLARI AŞMAK
DUYGUSUZLUK DURUMU - Duygusuz Cinsellik
SEKS ROBOTLARI PİYASA DA
Aidiyet Duysunu Besleyen Nedenler
Cinsel Gücü Artıran Gıdalar
ÇOCUK ve HAYAL
SURİYE SORUNU,
YÜZ YAŞINA ULAŞMANIN YOLLARI
CİNSELLİK, MEŞRU CİNSELLİK
KADINLARDA ORGAZMA ULAŞMA YÖNTEMLERİ
SAĞLIKLI YAŞAMANIN KURALLARI
CİNSELLİK
CİNSEL İSTEKSİZLİK
CİNSEL İSTEKSİZLİGİ AŞMANIN YOLLARI
CİNSEL İSTEKSİZLİGİN NEDENLERİ -4
CİNSEL İSTEKSİZLİK - 3
CİNSEL İSTEKSİZLİK -2
CİNSEL İSTEKSİZLİK NEDENLERİ -1
CİNSEL İSTEKSİZLİGİN NEDENLERİ
NASIL DAHA İYİ SEKS
DOKUNUŞLARLA SEKS
CİNSELLİKTE USTALIK
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 6
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 5
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 4
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 3
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 2
SAĞLIK DA DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞLAR - 1
İDEAL SEKS KAÇ DAKİKA SÜRER?
EGİTİCİ CİNSEL HİKAYE
ZOR İNSANLARLA ANLAŞMA
Sütle ilgili kısa bilgiler-1
Mutluluk adımları
CİNSELLİKLE İLGİLİ YANILGILAR
PARA İNSANI DEGİŞTİRİR Mİ?
ZAYIFLAMA İLAÇLARI
BİYOLOJİK SAAT NASIL İŞLER?
GÜNLÜK KAÇ MADEN SUYU İÇİLMELİ?
AŞKIN ÖMRÜ NE KADARDIR?
CİNSELLİK-SEKS NORMALLEŞMELİ
İŞ FİKİRLERİ
Öğretmen = Muallim
SEKS YAPMANIN FAYDALARI
KENDİ KENDİNE TEDAVİ YÖNTEMLERİ
YALANLARI NASIL ANLARIZ
CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN GIDALAR
DEMİR EKSİKLİĞİNİN ZARARLARI
İDEAL KİLO, ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ
CİNSEL TEPKİ EVRELERİ
öğretmene ve egitime dair atasözleri
KAS YAPAN GIDALARI ÖNCELİKLİ TÜKETELİM
ÖPÜŞMENİN ÖNEMİ VE İYİ YÖNTEMLERİ
AGRILARINIZI DOGAL YÖNTEMLE DİNDİRİN
ERKEN BOŞALMA VE ÇÖZÜMÜ
SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft