İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
KÜRT VE TÜRK HALKINA

KÜRT VE TÜRK HALKINA

KÜRT VE TÜRK HALKLARININ KARDEŞLİĞİNE Mİ, KİN VE NEFRETLE YAŞAMASINA MI HİZMET EDECEĞİZ?

Sevgi ve kardeşlikden vaz geçip kin ve nefret üzere yaşamak ve öyle kalmak, ne insani ne de hayvani hiç hayvanın tanımadığı hayvanlara karşı, hem cinslerine karşı kinlendiğini gördünüz mü? Ben görmedim siz de tanık göremeyeceksiniz. Ama bu olayda, bu oyunda rol almak istemeyen gençlerin, emperyalistlerin yerli şubeleri aracılığıyla ve içinde yaşadığı toplumun yönlendirmesi, onlardan etkilenenlerden ve olayların da yönlendirmesiyle kendini kendi toplumuna hizmet ediyorum yanılgısına düşerek, emperyal emellere hizmet ettğimizi görelim artık.  

İnandığımız din bize inananlar kardeştir diyor, kin ve nefretinizle adaletsizliğe neden olamazsın derken bırakın aynı dine mensup olmayı, aynı ülkenin vatandaşı olmayı, düşman olarak karşılıklı savaşsanız bile adaletsizlik yapamazsınız. Müminin, mümüne karşı savaşması haramdır. Ne oldu, ne oluyor bu müslümanlara...

 Her olayı kendi karanlık penceresinden değerlendiren, kendisinin hatası olup olmadığını değerlendiremeyecek kadar fanatik ve düşüncesiz, kişiler toplulukların kanaat önderi olursa o toplulukların tabirimi mahsur görün burnu boktan kurtulmaz kendi vasatlıklarını kendi eksikliklerini gizlemek için suçlu mutlaka karşı taraftadır.

Evet, ben nasıl gizleyeceğim kendi vasatlığımı, karşı tarafın kötü olduğunu iddia ederek. Her sorunu karşı tarafa saldırı malzemesi yapanlar birde durup düşünüp, kendi düşüncelerinin sorunları beslediğini göreceklerini umuyorum, kendileri göremezse onları takip edenlerin görmesini umuyorum ki bu akıl tutulmasından kurtulabilelim, bu topluluklar, kurtulmalıdır ki barış içinde yaşayan toplum olabilsinler.

Aynı toplıumsal düzenin bir parçası olarak toplumsal işleyişin içindedirler zaten.

 Biz binlerce yıl birlikte yaşamışız, biz aynı dine mensubuz ve dolayısıyla ümmetiz, Kürt işçiyle, Türk işçi aynı şartları yaşıyor, Türk çiftciyle, Kürt çiftci aynı ülkenin tarlalarına tohum atıyor. Bunların hiç mi önemi yok, aynı vatanın vatandaşıyız, havasını soluyor suyunu içiyoruz. Kabemiz aynı, mabedimiz aynı ortak düşmanlarımız ortak dostlarımız oldu, aynı bayramda bayramlaşıyor, Aynı ezanın davetiyle namaza gidiyoruz, aynı bayrak altında yaşıyoruz. Emperyalistler saldırdığında birlikte kurtardık bu vatanı, şimdilerde ayrılığı körükleyenlerin emperyalistlerin taşoronlarının gazına geliyoruz. Bu oyunun bir parçası olanların öne çıkmasına izin veriyoruz, bu densizliği yapanları aynı şiddetle kınamalıyız. Bu söylemlerimde devlet görevlisi olarak o bölgedeki halka, kötü muamele yapanlarıda kastediyorum. Densizle aynı safı tutma yanılgısı içinde olmamalıyız. Bu ülke vatandaşları dostluğu ve barışı kurmak zorundadırlar. Toplumsal düzenimiz zarar görüyor daha da görecek...

Yoksa hepimiz kaybederiz, Saddam mı kazandı, Barzani mi kazandı sanıyorsunuz kazanan oradaki büyük oyuncu, digerleri oyunda rol alanlar, elma şekeri aldılar, asıl pastayıda oraya yerleşen emperyalistlerin şirketleri götürüyor. Bizde de durum farksız, o bölgeyi koruyanlar, bizim de dostumuz gibiler, her iki tarafıda idare ederek yazdıkları senaryoyu oyuncular aracılığıyla oynatıyorlar. Biz seyircimi kalacağız...

Bizde bu ihanet oyununun içinde mi olacağız, bu ihanet sadece bir halka karşı yapılmamaktadır iki halkada ihanet sözkonusudur, sadece adları farklı Türk, Kürt hiçbir şey fark etmiyor, kazanan Irakda kimse buradada aynı olacaktır aklımızı başımıza almazsak eger.

Gecen sene yaşanan depremde gördük dosluk ve barış için potansiyel var, evini açanlardan ekmeğini paylaşanlara iki battaniyesinden birini gönderenlere bakınca bunu anlıyoruz.

Bu kendini bilmez oyundaki küçük rollerini büyük sananlar, sadece tek tarafta yok kin ve nefret sarmalına kapılan bunlar, yardım konvoyuna el bombası, taş da atabiliyor, orman yakabiliyor, sosyal paylaşım sitelerinde saçmalayabiliyor. Ağzını açtığı yerde daha çok ölüm, daha çok öldürmeden utanmadan bahsedebiliyor.

Biz neyi dikkate alacağız, kimi ölçü alacağız bizi de bu duruşumuz biz yapacaktır. Saçmalıklara mı katılacağız yardım konvoylarına taş, bomba atanları mı, oraya hizmet götürmek için gelen araçları yakanları mı, her aksiliğin nedeni T.C diyerek şiddeti körükleyeniğ mi,  barış için kin ve nefret söylemlerinden vazgeçeni mi, örnek alarak biz kim olacağımıza karar verecegiz bu çok önemli. Bu sayede barış olacak, bu sayede yaralar sarılacak, bu nedenle taraf olmak önemli.

Size iki örnek vererek yazıma son vereceğim, birinci örnekte; Nemrutun ateşinden İbrahim peygamberi kurtarmak için karıncanın su taşıması ve taşırken senin cürümün ne, bu ateşi şu suyla mı söndüreceksin diyen birine yok söndüremeyeceğimi biliyorum ama hangi taraftan olduğumu belli etmek için nemrutun kin ateşine bu küçücük suyu taşıyorum demiştir. Karınca bu hareketi haktan, adaletten, barıştan yana taraf olduğunu göstermek için yapmıştır. Bizde barışa karınca gibi katkı sunmak istersek, katkımızın büyüklüğüne küçüklüğüne bakmadan harekete geçelim, barışdan, kardeşlikden yana tavır koyalım.

 İkinci örnek;  gerçek bir anı köy boşaltma anında 94-96 arası bir askerin anısı teröristlere yardım edildiği gerekçesiyle, güvenliğinizi sağlayamayız gerekçesiyle köyler boşaltılıyor, o dönemde. Köye tanklarla gelen askerler köylüleri köy meydanında topluyor, şu tarihte size köyün boşaltılması için tebliğde bulunulmuş neden boşaltmadınız deniyor. Bu deyiş biraz tehdit birazda baskı içeriyor. Bu telaş arasında köylüler köy meydanında toplanmaya çalışırken bir çocuğun ayağına kırık bir çay bardağı batıyor. Hiç kimseden ses çıkmazken canı yanan bu çocuk, birazda büyüklerinin telaşından etkilenerek, avazı çıktığı kadar ağlayarak, bağırarak, sessiz bu ortamda insanlığın sesi oluyor. Buna üzülen bir asker gidip çocuğu seviyor, çantasından çıkardığı ilk yardım malzemeleriyle çocuğun yarasını tedavi edecek merhem sürüyor ve yarasını sarıyor. Çocuğun annesi askere biz bir ülkenin vatandaşı, aynı dine inanan ümmet, aynı kültürün insanlarıyız,  yalnız aradaki fitneciler sizi bize, bizi size yalan, yanlış anlatıyorlar, bu yalanlara inananlarda işte ortamı bu hale getiriyor diyor.

Ders alınmasını istersek işte iki ders alalım, isterseniz kendimiz için, çocuklarımız için, vatanımız için, Allahın emri olduğu için, barışa hizmet etmek için, insan hakları ve demokrasi için, yaralara merhem olmak için, canı yanana can olmak için, çatısı yıkılana çatı olmak için, biz doğal afetlerden bile ders alamayanlarla, agaçları bile kin ve nefretle yakanlarla aramıza mesafe koyarak başlayalım isterseniz ders almaya.  Ölümden bile ders alamayanlar başka neden ders alırlar bilemiyorum…

 (Ey iman edenler! Hep birden barışa girin. Sakın şeytanın peşinden gitmeyin. Çünkü o, apaçık düşmanınızdır. Bakara -208 Acaba şeytanın peşinden mi gidiyoruz?

Selam ve sevgilerimle…

www.vatandasfikri.com >> Aydın Fikirli <<

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
MUARREM İNCE'YE İNCEDEN SELAMLAR!!!
ADAY OLMA ve SEÇME HAKKI ÖNÜNDEKİ ENGELLER!!
Ak Parti Neden Hala Birinci Parti?!
ŞERİATA (hukuka) BAK HIZAYA GEL!!
Yerelden Küresele, Küreselden Evrensele Bağ?
DEMOKRASİ DARALMASI ve CHP
Tanzim Satışlara Farklı Bakış
CHP’YE KIZMA PARTİSİ
Kriz Kimin Krizi? İşsizin mi?
CHP'NİN İÇ SORUNU ÜLKE SORUNUNA DÖNÜYOR
DEMOKRASİ AHLAKI (CHP'de Demokrasi Krizi)
CHP DE, NE OLUYOR?
CHP DE LİDER BELLİ OLDU
CHP ve DAHA DEMOKRATİK BİR CHP
CHP’Lİ KONGRE DELEGELERİNDEN RİCAMDIR!!
((CHP Lider ve Genel Merkezi Sorunu Üzerine))
SİYASETTE PARA GÖLGESİ
DEMOKRASİMİZ DEMOKRATİK Mİ?
(CHP 36’ın Kurultayının ardından Konuşmalar)
CHP'NİN TOPLUMSAL BAĞ SORUNU!!!
RIZIK(AZIK) PAYLAŞIMINDAKİ SORUNLAR
UYGARLIK YARIŞI
YAŞAM TARZLARINA MÜDAHALE
CHP^NİN ADALET TALEBİ
ADALET
CHP, MHP’YE BENZEYECEK Mİ?
HAYIR CEPHESİ/HAYIR C-H-P’Sİ
HAYIR KOALİSYONU
GERCEK ENFLASYON
PKK+PYD Kimin Vekil Savaşcısı?
VATANDA VATANDAŞ BİRLİGİ
KÜRTLERİN TERÖRE TEPKİSİ
HDP’NİN CEZAİ EHLİYETİMİ YOK?
SİSTEM MUHALİFLERİ
ÖRGÜTSÜZ DEMOKRASİ
CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)
SİYASETE SAĞDAN SOLDAN BAKIŞ
CHP'YE ÖRÜLEN SOSYOLOJİK DUVARLAR
ÇİCEK PASAJI
BİRLİKTE YAŞAMA
ADALAR BOZKIR VE ZEYTİN
CHP'YE ALGI OPERASYONU
ŞEHİT CENAZELERİ ŞOV YERİMİ?
CANAKKALE, VATAN AŞKININ ZİRVESİDİR
DOĞRU NEFESİN ÖNEMİ
DEMOKRASİ OYUNU
CHP BARIŞ İÇİN DİYARBAKIR DA
MİTİNGE BOMBA
KÜRT HALKI DURDURMALI
KÜRTLER /TÜRKLER NE İSTİYORLAR?
BARIŞ, barış, BARIŞ
PARA ŞAŞKINLARI
DEMOKRATİK SEÇİMLER İÇİN GERİLİMSİZ ORTAMLAR
SİYASAL KÖRLÜK
ADAYLAR KİMİ TEMSİL EDER?
GERİLİM SİYASETİ !
MUHALEFET KOALİSYONU
KENTLER DE, TUVALET SORUNU
RÜZGAR SOLDAN YANA ESİYOR
MAHKEME DEN KORKMAK!!
10 KASIM DA ATATÜRK ÜZERİNE DÜŞÜNMELER
KÜLTÜR VE ZENGİNLİK
KAZALAR KADER Mİ?
CHP VE SOSYAL DEMOKRASİ
BELEDİYE ÇALIŞANLARININ HUZURSUZLUĞU
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
TERCİHLERE SAYGI
MUHALEFET KOALİSYONU
ZAMAN MAKİNESİ
AVUKAT GAZETECİLER
AŞURE
TOPLUMUMUZUN VE SOLUN SOL SORUNU
VATANDAŞSAN YANDIN!!!
SOSYAL DEMOKRAT, CHP
AH CHP, VAH CHP
CHP 90 YAŞINDA
BARIŞ, BARIŞŞ DİYE HAYKIRALIM!!
RANT MI, ARTI DEGER EKONOMİSİ Mİ?
MAĞDURİYET DEN MAĞRURLUGA TERFİ!!
CHP'YE SOSYAL DEMOKRASİ YOLU GÖZÜKTÜ
1 MAYIS DA EMEKCİLER
DEVLETE DEVLETİM DİYEBİLMEK
TEK SES, ÇOK SES NE DEMEKTİR
ÜCRETTE ASGARİ, ÇALIŞMADA AŞIRI
SANAL İHTİYAÇLAR, GERÇEK KRİZLER
ENGELLİLERİMİZ
NET BÜYÜME
BARINMA, BARINAK
ZENGİNLERİN TOPLUMSAL SORUMLULUKLARI
DEMOKRASİ TEHLİKEDE Mİ?
KÜRT VE TÜRK HALKINA
TÜRKİYENİN EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ
17 AĞUSTOS BARINMA DEPREMİ
HÜSEYİN AYGÜN VE KÜRT HALKI
TEMSİL (Siyasi, görev, inanış, düşünüş)
Toplumsal güven bunalımı
ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE CANLILIĞIN AZALMASI
CHP-KONGRELERİ
OKUSAK
TOPLUMSAL DÜZEN ve TERÖR
Çevre kirlenmesi
İLERLEME-KALKINMA
Bir demokratın anıları
DÜNYADA VE TÜRKİYEDE 1 MAYIS
DEMOKRASİ TALEBİ
Paylaşmak
KÜRT HALKININ TOKATI!!
Kadın+Erkek= İnsan
CHP’NİN OKLARININ YÖNÜ
28 ŞUBAT
DEĞER BULDUKLARIMIZA BAKALIM
MUHALEFET KOALİSYONU
TOPLUMSALLIK
KAOS ORTAMINDA İKTİDAR VATANDAŞ GÖREVLERİ
CHP’NİN KISA OKLARI VE SİLİK OKU
BARIŞ
İNSAN HAKLARI
MEÇLİSE GİRMEMEK DEMOKRATİK YÖNTEM MİDİR?
DEMOKRATİK YÖNTEMLE SEÇİM YAPMAK
19 MAYIS 1919
YOZLAŞTIRILAN DEMOKRASİMİZ
LAİKLİK
KADIN
SOSYAL DEMOKRASİ
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ(Eğitime Bakış)
PARTİLERDE (CHP) DEMOKRASİ OYUNU BİTİYOR MU?
CUMHURİYETİN VE DEVLETİNİN NİTELİKLERİ
YENİ OLUŞTURULACAK HSYK’YA AĞIR SORUMLULUKLAR
SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft