İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
Paylaşmak

Paylaşmak

Paylaşmak üzüntüyü azaltır, sevinçleri çoğaltır demişler, üzülme gerekçelerini paylaşmalarla ortadan kaldırarak üzüntüleri azaltalım, sevinenlerle bizde sevinelim sevinçleri çoğaltalım. Bu istek hemen hemen hepimizde olmasına rağmen son dönem insanlar daha az hatta paylaşmamaya baladılar.

Paylaşmamaya sanki yemin içmişler, kendi bencil istekleri için, ihtiyaçları var veya yokken bir gecelik düğün kıyafetleri için binlerce liraları rahat rahat bir kıyafete veren bizler bize yardım çağrıları yapılınca ya sağır kesiliyoruz yada yasak savmak babında küçük bir meblağla durumu kurtarıyoruz.

Dünyadaki dengesizliğe katkımız devam ediyor böylece, bir yanda açlıktan ölenler ve ölmek üzere olanlar, diğer yanda fazla kalori ve yağlardan, hastalananlar ve ölenlerle Dünya tezatlar dünyasına dönüyor, dahası döndürüyoruz.

Bütün dinler paylaşmayı özendiriyor, son din İslam paylaşma sistemi kurmak için zekat vermenin gerekliliğinden onlarca defa bahsediyor. Yine İslam peygamberi Muhammet Mustafa ‘’komşusu açken tok yatan bizden değildir’’ diyerek paylaşmanın önemini bizlere anlatmaya çalışıyor. Yine bir sözünde ‘’ Zekâtınızı verin ki, malınızı koruyasınız’’ diye öğüt veriyor. Neden yoksulluktan çalmanın önüne geçmek için.  Şimdi komşun açsa ve sen tok yatıyorsan ne kadar Müslümansın ne kadar insansın, bu soruları kendimize sormalıyız. Cevabını ararken onlarda çalışsalardı, onlarda dikkatli harcasalardı, onlara ne ben kazandım, benim kazancımın kahyasımı falan fistan bunlar paylaşmamak bahaneleridir. Sonuçta ister çevrenin katkılarıyla ister kendi hatalarıyla zor durumda olanları görüyorsak ve varsa paylaşmalıyız diye düşünüyorum.

Sen kendi sevdiğin malından ihtiyacı olanlara ver emrini duydun mu, o zaman sana düşen armudun sapı üzümün çöpü diyerek ipe un sermek olmamalıdır. ALLAH ve onun elçisi Muhammet sana paylaş diyor sen de inandığını söylüyorsun, bir Müslüman yöneticinin 2000 arabası, bilmem kaç tane jibi, kaç tane uçagı, helikopteri vardır hesabı için muhasebesi gerekiyor, birde bunların bakım masraflarını düşünün…. Düşünmeyelim isterseniz, içinde çıkamıyoruz gördüğünüz gibi.

Sana düşeni sen anlamış olmalısın ki inanıyorsun, yada inançlı numarasıyla kendini, bizi kandırıyorsun, Allah’ı nasıl kandıracaksın?

 Ama kapitalizmin deli gömleğini giyen Müslüman patronlar, yöneticiler liberallere, kapitalistlere bile tepbeti ters okutuyorlar, bazıları halklarının rızgından keserek kendisi için 1000 lerle ifade edilen arabalar alabiliyorlar, işçiyi en az ücretle en çok nasıl çalıştırırım hesabında liberalleri bile geçiyoruz zaman, zaman. Sabah saat 8 işe girenler saat kaçta çıkıyorlar? Bu sorunun cevabını biraz araştırın isterseniz, siz iş müfettişleri bunu öncelikle araştırın.

Kapitalist sistem paylaşmadan çok sermayenin güçlenmesi üzerine kurulmuş ve böylece gelişileceğini öngörmüştür. Şu anda görülen kapitalistlerin yanlış ilkeleri sermaye var ama insani duygu yoksa parada nükleer silah gibi tehlikeli olmaktadır, biri bir defa öldürür diğeri de sürekli sömürür, seni sömürmek için canlı tutar.  Dünya ölçeğinde onlar sermaye ve teknoloji olarak güçlü görünmelerine rağmen neden krizle karşılaşıyorlar bence paylaşım sistemlerinde problem varda ondan. Onlarında sorunu sermayeye ve işçilere ürettirmek ve nihai olarak tüketicilere sunmaktır. Sermaye güçlü olsun tüketebilmek için tüketicilerin cebinde para olsun tüketsin. Piyasalar böylece kendi dengesini bulsun, ne zaman bulacak yeni bir ürün eski ürünü piyasadan kaldırılmasına neden oluyor. Ekonomik ömrü tamamlanmayan ürünler yenileriyle değiştirilerek dünya kaynaklarının olması gerekenden hızlı tüketilmesine neden olunuyor. Daha çok enerji harcanıyor, daha çok hammadde kullanılıyor, daha çok emek sarf ediliyor ve Dünyayı lüzumsuz yere yoruyoruz. Oysaki ihtiyaçlar üzerinden gitsek dünya bu kadar yorulmayacak. Çevreye bu kadar hurdaya çıkmış, araba, bilgisayar, cep telefonu atılmayacak, havaya bu kadar sera gazı, bu kadar karbondioksit salınmayacak. Çevre kirliliği bu kadar hızlı artmayacak, bir bardak su içmek için bir plastik doğaya atılmayacak, bir çikolata yemek için çikolatadan daha maliyetli bir ambalaj kullanılmayacak ve bu ambalaj yenen çikolatadan sonra doğaya atılmayacsaktır.  Bütün bunları bir kenara bırakalım sadece içilen sigaraların paketleri ve onların izmaritlerinin doğaya nasıl yük oluşturduğunu görebilmek için yılda kaç paket ve izmarit çevreye veya çöpe attığınızı lütfen erinmeyin, üşenmeyin hesaplayın. Bütün bunları neden anlattım, çünkü ihtiyacımızın çok üzerinde bir tüketim içindeyiz ve bu durum paylaşmamıza engel oluyor.

Yılda sadece sigaraya verdiğiniz paranın yarısını, kozmetik ürünlerine verdiklerimizin ceyregini açlık çeken ülke insanlarıyla paylaştığınızı düşünün. Dünyada açlık çekenlerin sorununu çözmüş olacaksınız insanlık adına. Size kapitalistler engel olamaz onlar sizin daha çok tüketmenizi sağlayarak paylaşmanızı engellemeye çalışırlar. Elindekileri kendilerine vermeni isterler sen, bu tüketim esaretinden kurtul bir bölümünü paylaş.

İnsanlarla sevincini, üzüntünü, açla ekmeğini paylaşmıyorsan insan değilsin, çünkü insan bunları yapar. Fikri Adil

Sosyalist sisteme gelince tabir caizse anca da bir kancada, yani ihtiyaç için üret ihtiyacın kadar tüket, ne kaynakları savurganca harca nede dünyayı tüketiminle yor. Amaçların olsun bu amaçlar senin yeteneğinle toplumsal faydaya dönüşsün der sosyalizm bize, şu ana kadar sosyalist olduğunu iddia edenler sosyalizmden bi haberdiler. Onlara egolarını tatmin etmeye çalışan devrimcilerdi diyebiliriz. Bu sahte devrimciler insanlığın uygarlık tarihine sosyalizmin katilleri diye geçeceklerdir. Bu kadar sosyal adaleti, ekonomik adaleti öneren bir sistemi bu kadar ters uygulama becerilerinden dolayı onları kapitalistler ödüllendireceklerdir. Çünkü kapitalizmin ömrü onların sayesine bir yüz yıla yakın daha uzadı. Sosyalizm paylaşmayı önerir, öncelikle sisteme inananlar paylaşın, nimeti de, külfeti de paylaşma sistemi olan sosyalist sistemi ateşleyin.

Kapitalistler tüketebilmemizi saylamak için, İslam açlıkla yoksullukla mücadele için, sosyalist sistem insanın ihtiyaçlarını karşılanması gerektiğini öngördüğü için paylaşmayı önerir siz hangi paylaşma yöntemini kabul ettiniz ona göre paylaşın. Hala paylaşmadınız mı, demek ki paylaşacak ne sevinciniz var, ne kederiniz çokça yoksulsunuz demektir. Sevinçlerinde üzüntülerinde açlığında yokluğunda paylaşılarak insani duyguların arttığı bir dünyada yaşamak dileğiyle.

Paylaşmak yardımlaşmak toplumun size sevgisini, sizin kendinize olan saygınızı artırır. Fikri Adil 

Sevgilerin paylaşmayı ateşlemesi dileğiyle sağlıkla mutlulukla paylaşmanın erdemine ermeniz dileğiyle.

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
MUARREM İNCE'YE İNCEDEN SELAMLAR!!!
ADAY OLMA ve SEÇME HAKKI ÖNÜNDEKİ ENGELLER!!
Ak Parti Neden Hala Birinci Parti?!
ŞERİATA (hukuka) BAK HIZAYA GEL!!
Yerelden Küresele, Küreselden Evrensele Bağ?
DEMOKRASİ DARALMASI ve CHP
Tanzim Satışlara Farklı Bakış
CHP’YE KIZMA PARTİSİ
Kriz Kimin Krizi? İşsizin mi?
CHP'NİN İÇ SORUNU ÜLKE SORUNUNA DÖNÜYOR
DEMOKRASİ AHLAKI (CHP'de Demokrasi Krizi)
CHP DE, NE OLUYOR?
CHP DE LİDER BELLİ OLDU
CHP ve DAHA DEMOKRATİK BİR CHP
CHP’Lİ KONGRE DELEGELERİNDEN RİCAMDIR!!
((CHP Lider ve Genel Merkezi Sorunu Üzerine))
SİYASETTE PARA GÖLGESİ
DEMOKRASİMİZ DEMOKRATİK Mİ?
(CHP 36’ın Kurultayının ardından Konuşmalar)
CHP'NİN TOPLUMSAL BAĞ SORUNU!!!
RIZIK(AZIK) PAYLAŞIMINDAKİ SORUNLAR
UYGARLIK YARIŞI
YAŞAM TARZLARINA MÜDAHALE
CHP^NİN ADALET TALEBİ
ADALET
CHP, MHP’YE BENZEYECEK Mİ?
HAYIR CEPHESİ/HAYIR C-H-P’Sİ
HAYIR KOALİSYONU
GERCEK ENFLASYON
PKK+PYD Kimin Vekil Savaşcısı?
VATANDA VATANDAŞ BİRLİGİ
KÜRTLERİN TERÖRE TEPKİSİ
HDP’NİN CEZAİ EHLİYETİMİ YOK?
SİSTEM MUHALİFLERİ
ÖRGÜTSÜZ DEMOKRASİ
CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)
SİYASETE SAĞDAN SOLDAN BAKIŞ
CHP'YE ÖRÜLEN SOSYOLOJİK DUVARLAR
ÇİCEK PASAJI
BİRLİKTE YAŞAMA
ADALAR BOZKIR VE ZEYTİN
CHP'YE ALGI OPERASYONU
ŞEHİT CENAZELERİ ŞOV YERİMİ?
CANAKKALE, VATAN AŞKININ ZİRVESİDİR
DOĞRU NEFESİN ÖNEMİ
DEMOKRASİ OYUNU
CHP BARIŞ İÇİN DİYARBAKIR DA
MİTİNGE BOMBA
KÜRT HALKI DURDURMALI
KÜRTLER /TÜRKLER NE İSTİYORLAR?
BARIŞ, barış, BARIŞ
PARA ŞAŞKINLARI
DEMOKRATİK SEÇİMLER İÇİN GERİLİMSİZ ORTAMLAR
SİYASAL KÖRLÜK
ADAYLAR KİMİ TEMSİL EDER?
GERİLİM SİYASETİ !
MUHALEFET KOALİSYONU
KENTLER DE, TUVALET SORUNU
RÜZGAR SOLDAN YANA ESİYOR
MAHKEME DEN KORKMAK!!
10 KASIM DA ATATÜRK ÜZERİNE DÜŞÜNMELER
KÜLTÜR VE ZENGİNLİK
KAZALAR KADER Mİ?
CHP VE SOSYAL DEMOKRASİ
BELEDİYE ÇALIŞANLARININ HUZURSUZLUĞU
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
TERCİHLERE SAYGI
MUHALEFET KOALİSYONU
ZAMAN MAKİNESİ
AVUKAT GAZETECİLER
AŞURE
TOPLUMUMUZUN VE SOLUN SOL SORUNU
VATANDAŞSAN YANDIN!!!
SOSYAL DEMOKRAT, CHP
AH CHP, VAH CHP
CHP 90 YAŞINDA
BARIŞ, BARIŞŞ DİYE HAYKIRALIM!!
RANT MI, ARTI DEGER EKONOMİSİ Mİ?
MAĞDURİYET DEN MAĞRURLUGA TERFİ!!
CHP'YE SOSYAL DEMOKRASİ YOLU GÖZÜKTÜ
1 MAYIS DA EMEKCİLER
DEVLETE DEVLETİM DİYEBİLMEK
TEK SES, ÇOK SES NE DEMEKTİR
ÜCRETTE ASGARİ, ÇALIŞMADA AŞIRI
SANAL İHTİYAÇLAR, GERÇEK KRİZLER
ENGELLİLERİMİZ
NET BÜYÜME
BARINMA, BARINAK
ZENGİNLERİN TOPLUMSAL SORUMLULUKLARI
DEMOKRASİ TEHLİKEDE Mİ?
KÜRT VE TÜRK HALKINA
TÜRKİYENİN EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ
17 AĞUSTOS BARINMA DEPREMİ
HÜSEYİN AYGÜN VE KÜRT HALKI
TEMSİL (Siyasi, görev, inanış, düşünüş)
Toplumsal güven bunalımı
ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE CANLILIĞIN AZALMASI
CHP-KONGRELERİ
OKUSAK
TOPLUMSAL DÜZEN ve TERÖR
Çevre kirlenmesi
İLERLEME-KALKINMA
Bir demokratın anıları
DÜNYADA VE TÜRKİYEDE 1 MAYIS
DEMOKRASİ TALEBİ
Paylaşmak
KÜRT HALKININ TOKATI!!
Kadın+Erkek= İnsan
CHP’NİN OKLARININ YÖNÜ
28 ŞUBAT
DEĞER BULDUKLARIMIZA BAKALIM
MUHALEFET KOALİSYONU
TOPLUMSALLIK
KAOS ORTAMINDA İKTİDAR VATANDAŞ GÖREVLERİ
CHP’NİN KISA OKLARI VE SİLİK OKU
BARIŞ
İNSAN HAKLARI
MEÇLİSE GİRMEMEK DEMOKRATİK YÖNTEM MİDİR?
DEMOKRATİK YÖNTEMLE SEÇİM YAPMAK
19 MAYIS 1919
YOZLAŞTIRILAN DEMOKRASİMİZ
LAİKLİK
KADIN
SOSYAL DEMOKRASİ
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ(Eğitime Bakış)
PARTİLERDE (CHP) DEMOKRASİ OYUNU BİTİYOR MU?
CUMHURİYETİN VE DEVLETİNİN NİTELİKLERİ
YENİ OLUŞTURULACAK HSYK’YA AĞIR SORUMLULUKLAR
SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft