İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
BOZKURTLARLAR - MANKURTLAR

BOZKURTLARLA - MANKURTLAR

Biz bu yazımız da bir toplum kendisi olmaktan vaz geçmesi üzerine duracağız, bunu kendi kalabilen Bozkurtlar ve asabiyet duygularını kaybeden Mankurtlar üzerinden yapacağız. Bura da Bozkurt, kendi milli degerleini ve özellikleirni özümsemiş, yaşayan, kendi toplumunun ve ülkesinin gelişmesi için çalışan, kısacası halkının, dilini, dinini, tarihini, kültürünü önemseyen ve her alan da ulus/millet olarak gelişmesine dikkat eden, şuur sahibi dava adamı…

Mankurt, Milli, Ulusal kimlikten uzaklaşmış, içinde bulunduğu toplumun kültürel degerlerine yabancılaşmış, toplumsal işleyişte hep sorun olan, ekonomik, siyasi olarak ciddi bilinç erezyonuna uğrayarak kendi toplumsal düzenini yoksayacak kadar akıl noksanlığı, asabiyet, aidiyet duygusundan uzaklaşma, için de olan diyebiliriz…Şuursuzluğa dayalı davası olmayan, akılszılığından dolayı da görünüşde insan ama davranışta insan hayvan arası bir cins…

 Önce Makurt hikayesini büyük Usta Cengiz Aymatov dan öğrenelim…

"" Cengiz Aytmatov’un Mankurt eseri bize aidiyet ve haysiyetini kaybedenlerin nasıl kendi ülkelerine ve halklarına yabancılaşıp, “düşmanın” gönüllü askeri hale gelebileceğini anlatır.

Esere göre mankurt operasyonu şöyle olurdu: Esir alınan askerlerin kafaları kazınır, başlarına ıslak, kalın ve taze “deve derisi” geçirilir ve çöl sıcağında bir kazığa bağlanarak günlerce bekletilirdi.  Sıcaktan gerilen ve gerildikçe kurbanın beynini mengene gibi sıkıştıran deve derisinin verdiği dayanılmaz ağrıyla kurban bağıra bağıra ya ölür ya da hafızasını ve aklını yitirirdi.

İşkenceden sağ çıkanlar hafızasını ve aklını yitirdiği için rahatlıkla birer  ölüm mangasına dönüşürdü. Ellerine silah tutuşturularak kendi halkına saldırtılırlar, annesini babasını dahi gözüne kırpmadan öldürebilirlerdi. Çünkü artık geçmişe dair hiçbir şeyi hatırlayamazlar, artık mankurtlaşmışlardır.

Demek ki mankurt, hafızasını ve aklını yitirmiş olduğu için aidiyetini ve haysiyetini de kaybetmiştir. Çünkü hafıza ile aidiyet, akıl ile de haysiyet arasında doğrudan bir bağlantı vardır. Hafızası silinen artık geriye dönemez, ait olduğu yerleri hatırlayamaz, aklını kaybeden de nerede duracağını bilemez.""

Şimdi yukardaki tepitin üzerine Bozkurtların davranışı üzerinden Mankurtlar davranışlarını okuyalım.

-Bozkurt, da tarih bilinci vardır, Mankurt, da yok…

-Bozkurt, kendi vatanına sahip çıkar Mankurt, çıkmaz….

-Bozkurt ,Milli degere, kültüre sahip çıkar Mankurt, çıkmaz….

-Bozkurt kim olduğunun bilincindedir Mankurt a kimsin deyince genel gecer cevaplar verir…

-Bozkurt, aile ve millet aidiyeti içindedir ve bunun gereklerini yapar, Mankurt, ne aidiyetin farkındadır nede gereklerinin….

-Bozkurt, ülkesinin üretim, tüketim, ithalat, ihracat dengesinin öneminin farkındadır, Mankurt ise sadece tüketir, nasıl üretiliyormuş, nereden ithal ediliyormuş darkında degildir.

-Bozkurt ulusal bağımsızlığının tehlikeye girecegini düşündüğü için aşırı borçlanmalara karşıdır, Mankurt ise borç bulabildikce borçlanır, nasıl öderim kaygısı yoktur.

-Borkurt, Milliyetcidir ortak tarih, ortak dil, ortak din birliği i içinde olanlara karşı sevgi duysar, milli meseleleri milletin kültürüne ve istegine göre degerlendirir. Milletine bağlılık ve milletimizin çıkarı öncelik alınarak siyasi, sosyal ve uluslararası politikalar oluştur. İçin de topluma karşı sevgisi, sayğısı vardır. Mankurt da ise böyle kaygılar yoktur.

-Bozkurt, Ülkücüdür, milletini en ileri, en medeni, en kuvvetli bir millet haline getirme çabası amacı vardır. Mankurt da ise böyle bir ülkü yoktur. Ülkücülük = İdealimz Yani Milleti ve devleti yükseltme ruhunun hayata Bozkurtlar aracılığıyla yansıyan idealierdir, aidiyet ve asabiyet duygularını kaybeden Mankurt ise sadece sahibinin kılcını sallar…

-Borkurt, milletinin ruhuna, örf ve adetlerine uygun toplumsal varlığını korumayı ve geliştirmeyi ön gören esaslara dayanan ahlak sistemi vardır. İnsanları hayvanlardan ayıran en önemli özelliği akılla, kültürle, gelenekle, kendilerine göre bir ahlak sistemi ortaya çıkarmalarıdır. Mankurt da ise zihinsel ölümler nedeniyle böyle bir ahlak sistemi gelişmemiştir.

-Bokurt, Bilimsel çalışmaların sonuçlarına saygı duyar, olayları ve varlığı ön yargılardan ve art niyetli düşüncelerden sıyrılarak bilimsel ilkelerle, incelemelerle ve girişilecek her çesit faaliyet için de bulunacak kadar özğür ortam yaratmaya çalışır. Özgürlüklerin önünün acıldığın da milletimize katkılar sunacağı düşünür. Mankurt da ise Özgürlük bilinci gelişmemiştir, ne özgürlük ister nede başkalarının özgürlüklerine saygı duyar…

-Bozkurt, İnsanların şahsiyetine saygı duyan bir toplumsal ortam, ferdi boğmayan toplum, toplumsal düzeni bozmayan ferdi gerekliliğine inanır. Bunu kendi kültürüne dyanarak yaptığı kadar, İnsan hakları evrensel bildirgesindeki hakları da tanır. insanların öncelikle yaşam hakları olmak üzere düşüncelerini ifade edecebilecegi, inançlarını yaşayabilecegi ortamların hazırlanarak, milletimizin gelişmesi için düşüncelerin üretilmesi, bunların tartışılması gibi durumlar için toplumsal olduğu kadar, fertdi tarafının olduğunu bilir. Mankurt da bilinç olmadığın dan şahsiyetinin farkında degildir, ne yazıkki şahsiyeti gelişmemiştir.

-Borkut, gelişmeye acıktır, çünki şunu bilir, İnsanlar daima daha iyi, daha güzeli, daha mükemmeli ister ve bu nedenle arayış için de olur. Bu arayış insanlığın gelişmesine neden olmaktadır.  Elde edinenle yetinmemek ve daima daha ilerisini düşünmek, istemek ve bunu elde etmek için gayret gösterme şuurudur. Mankurt da şuur yoktur, şuuru oluşturan esameleri kaybetmiştir.

-Bozkurt, bilimsel çalışmaların ulaştığı gelişmelerle teknik ve toknolojik gelişmeleri düşünür ve bu gelişmelere açıktır. Bunun içindirki öncelikle tekniği ve teknolojiyi besleyen araştırma ve geliştirmeye önem verilmesini kabul eder, bu teknik gelişmelerin nimetinden ülkemiz ve milletimizin yararlanması çbası içinde olur. Mankurt da ise geçmiş, an, gelecek bilinci gelimediğinden bu çalışmaların gerekliliğinin bilincin de degildir.

-Bozkurt, sosyal adalet aracılığıyla toplumun zenginliklerinin adil bir şekilde paylaşılmasını amaçlar, Mankurt, aslında boşkurt olduğundan toplum ailesine karşı sosyal adalet gibi bir sorumluluk bilinci yoktur.

-Bozkurt, kedni degelerine ve evrensel degerlere dayanan bir adalet sistemi gerçekleşmiştir, Mankurt ta insanı vasıflar durumura uğradığı için ne ahlak nede adalet sistemi gercekleştirememiştir. Bu özellikleri kednimizde arayalım Bozkurtmuyuz Mankurt mu siz kendiniz cevalayın.

Bozkurt, aile, millet, ülke vatandaşı, ümmet bilinci olduğu için aidiyet duygusu en üst seviyededir. Mangurt ait olduğu yeri ve nerede durduğunu, nasıl bir konumda olduğunu bilemez, böyle olunca da rahatlıkla kendi halk, dil, din, tarih, kültür ve coğrafyasına karşı gaflet, delalet ve ihanet içinde olabilir. Bu nedele bunların tanınıp, toplumsal sorumluluklar da üst makamlara kadar ilerlemesi toplumun gelecegi açısından gereklidir. Hayat Bozrkurtların iyilige, güzellige neden mücadeleleriyle, Mankurtların insanı hayvan seviyesine indirme amaçsızlığının arasında ki mücadele kadim mücadelelerdendir. Bu Mücadeleye örnek vemek gerekirse….

Bura da ilk akla gelen Hz. İbrahimdir, Mankurtların putlarını kırmıştır, Bundan sonra da bu mücadeleye Hz. Musa, Hz. İsa, Hz Muhammed, Bilge Kaan, Oguz Kaan Mangurt zulmüne karşı mücadele etmişler günümüzde de onların gercek takipcileri olan Bozkurtlar, Mangurtlarla mücadeleye devam etmektedirler.

Günümüz de bu mücadele devam etmesine rağmen, Mankurtlar daki artışdan dolayı daha da zorlaşmıştır, Ama bozkurtların bir özelliği de zor şartlarda en yüksek mücadeleyi yapabimeleridir, bu bizim için büyük bir umuttur.  

Şu an genelde doğu toplumların da, özelde de İslam dünyasının da birçok aydın, ilim adamı, siyasetçi, hatta din adamı çeşitli nedenlerden dolayı Mankurtlaşmış durumdadır. Mankurtların en önemli özelliği neydi, aidiyet ve haysiyetlerini kaybetmiş olmalarıydı. Yoksa bunca gaflet uykusunun, bunca delalet ataletinin ve ihanete varan yanlış kararları nasıl açıklarız? Bunların rahatlıkla yapılabiliyor olmasının asıl sebebine ne deriz? Çünkü mankurtlar istese bile aidiyet, haysiyet, asabiyet sahibi olamazlar, onlardan bunu beklemek boşunadır. Çünkü en önemli insani vasıflarını hafıza ve akıllarını kaybetmişlerdir.

Son Olarak M.Akif Ersoy'un  tasfiri ile yazımız ason verelim, yoksa bu konu üzerinde çok konuşulabilir, yazılabilir.

“Geçip giden varsa İslam’ın şu çiğnenmiş diyarından” gafletin, delaletin ve ihanetin her çeşidini, mankurtlaşmanın binbir türünü görebilirsiniz.

Her yanda işgal, talan, yağma, aşağılama…

Bomba ve barut koksundan kararmış semalar…

Yıkık damlar, ot basmış evler…

Gaza namına dindaş öldüren biçare dindaşlar…

İşbirlikçi şeyhler, yaltakçı ağalar, haysiyetsiz aydınlar, onursuz beyler, imansız dindarlar, ruhsuz hocalar, satılmış siyasetçiler…

Aidiyet ve haysiyetini kaybetmiş adam taslakları…

Geçerken ağlar geçer, dururken ağlar durursunuz.

Akif’in o içli mısralarını mırıldanmaktan kendinizi alamazsınız ve mankurtlarla mücadele azmimiz bir defa daha zirve yapar.

Neredeyse milletimiz mankurtlar eliyle her türlü gelişmeden uzak tutulmaktadır, bunu en iyi görenlerden biri M.Akif Ersoydur ve Safatı üzerinde durarak okursak, Kuran'ı ve Safat'ı, Nutu'ğu, Mangurtlarla mücadele rehberi yapabilirsek işimizin biraz daha kolaylaşacagını hatırlatır, Mücadelemizde, mücadenizde başarılar dileriz. Gazanız mubarek olsun.

 

 

M.Akif Gökalp  --- www.vatandasfikri.com  Kasım 13 Keçiören/Ankara

Kaynak:  İsan Eliaçık'ın bir makalesinden yararlanılmıştır … www.ihsaneliacik.com

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
MUHALEFETİMİZİN HALİ ve DESTEGİMİZ
Kriz ve Buğran Uyarısı!!
DIŞ GÜÇLER, KİM SEÇİLSİN İSTİYOR!'?
DEPREM BÖLGESİNİN YARALARI SARILIYOR!!
İKİ İNSAN TİPİ, İKİ DAVRANIŞ!!
FİAYTLARI ÜÇ HARFLİLER Mİ ARTIRIYOR?
DİYANETİN MİLLİ BAYRAMLARA DUYARSIZLIĞI!!
KAMUCU EKONOMİ
MUHALEFET/HÜKÜMET NE İŞ YAPAR ??!!
BASİT HESAP, HÜKÜMET, PATRON BUNU YAP!!
YEM ve HAYVANCININ EKONOMİSİ
BAŞKETTE, KASTAMONU GÜNLERİ 16
SİYASAL MÜLAHAZALAR
TOSYA
KİM SAÇMALIYOR?
BAŞARI, BAŞARISIZLIK !!
ANAYASAYI, DENETİMİ, DEVLETİ PRANGA GÖRMEK!
ASGARİ ÜCRET
EKONOMİK VATANIN KORUNMASI
İÇKİDEN ÖLENLER!!
Kim İç Kim Dış Güç Biraz Karışık Gibi!!
YANLIŞ ANLAŞILAN TEVEKKÜL
ÇİFT DİKİŞ (Vergide)
OSMANLICI MI, CUMHURİYETCİ MİYİZ?
KASTAMONU, TEŞVİK ZENGİNİ Mİ, FAKİRİ Mİ?
PURSAKLARIMIZIN SORUNLARI
VİRÜSLE KİŞİSEL MÜCADELE
Kamu araçlarının Amaçları Dışında Kullanımı
8 MART KADINLAR GÜNÜ
ŞEHİTLİK
OZAN AHMET TAŞKIN (AHMEDİ)
ÜRETENE/ÜRETİME NEFES
Muhafazakâr Lüks
KAZAKİSTAN
İLK KADIN MİTİNGİ
SU İÇTİĞİM DEREDE, ARTIK YÜZEMİYORUM!!!
İHLALLİ GEÇİŞE ORANTISIZ CEZA!!
ATATÜRK ANLAYIŞLARI, TARTIŞMALARI
ATATÜRK KASTAMONU DA (1925)
RUHUNU ARAYAN ADAM
SURİYE DE KİMLE ÇATIŞIYORUZ?
MÜNAZARA/MÜNAKAŞA FARKI
HAYVANCILIĞIMIZIN YEM SORUNU
30 AĞUSTOS ZAFER GÜNÜNÜ KUTLARKEN
MARKA KONSENSÜSÜ(Uzlaşma) KADAR!!
KİTAPLI YAŞAM
TARIM ve MERA ALANLARININ KORUNMASI
MİLLET OLARAK KADERİMİZİN YAZILDIĞI YILLAR
TÜRK GÜNÜ (3 Mayıs Türkçüler Günü)
YÖNETİCİYE ÖĞÜTLER
KURULTAY
KİM KAZANDI?
BELEDİYE BAŞKANI SEÇMEK!
SEÇİM TARTIŞMALARI
ÇEVRE BİLİNCİ!
ÜLKÜCÜ, Partici TAVRI…
İLKESİZLİK!!
HDP İLE KİM İTTİFAK YAPIYOR?
EKONOMİDEN NE ANLIYORUZ? (Ekonomik Amaçlarımız?)
AMAÇ/İDEAL NASILSA NETİCE ÖYLE ÇIKAR!!
ASENA
YEMEN CAN YEMEDE!!
KARS'LILAR adayları ÇETİN NAZİK’İ Karşıladı
METNİN BAĞLAMINDAN KOPARILMASI
İKİ PATRON |İKİ ÜLKE
BEKA SORUNU VAR MI?
KİMLİK BUNALIMI YAŞAYANLAR!!
KARS DA YEREL SEÇİMLER
KİRA, MALİYETİ BASKISI
ASGARİ ÜCRET
DÖNEM ve KİŞİ KUTSAMALARI
EMEKLİLİK SORUNLARI -1
EMEKLİLİK SORUNLARI
PARKLARIN TİCARETE ACILMASI
NEDEN SÜREKLİ OYUNA GELİYORUZ?
BEN YAPMADIM O YAPTI…
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ (STÖ) KAMU KURUMU AYRIMI
Krizden Çıkış Yolları
ÖNEMLİ SORUN!!!
SORUNLU DEVLETLER, İSRAİL
Bakandan Talihsiz Açıklama!!
YOKSUNLUKLARIMIZIN KULLANILMASI!!
TOSYALI SİYASETEN TEMSİL HAKKI İSTİYOR
Tosya Temsil Hakkı İstiyor
HERKESİ SUÇLAYARAK AKLANMAK…
KAÇAK GÜREŞEN SİYASİLER
MEDYA AMBARGOSU! Medya Tek Ses mi Oldu?
KİM DÜŞMAN?
ŞEHİR KÜLÜPLERİ (Tosya Şehir Kulübü)
ÜLKÜ, ÜLKÜCÜ, ÜLKÜ OCAĞI
ANKARA GEZİM
(Milli Törenlerin Milli Kalması)
CANAKKALE VE VATAN SEVGİSİ
TOPLU TAŞIMA
MİLLİ – GAYRİMİLLİ
BİZ SİZİ İYİ TANIRIZ (PKK/PYD)
NE ÖNEMLİ? (Kastamonu’nun Kayıpları, Kazançları)
Alkışlamanın Maliyeti Nedir?
SURİYE VE BARIŞ!!
SİYASİLERİN KARARINDAN VATANDAŞ NASIL ETKİLENİYOR?
BİZE TÜRK DERLER!!
SİYASİ TATMİN
ASGARİ ÜCRET LÜKSE KUBAN EDİLDİ
SIGINMACI SORUNU
İŞÇİ ÖRGÜTLENMESİ VE HAK ARAYIŞI
İğrenç İki Olay
TOSYA DA KAMU GÜCÜ ÇEVREYİ KORUMAK İÇİN KULLANILDI
BİR HAK ARAMA HİKAYESİ
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?
BUGÜN NEYDİ?
MİLLİ EKONOMİ
BAYRAMLAR KİMİN BAYRAMI?
TÜRKİYE İYİ OLACAK…
DEVLETLERİMİZ
VURUN ABALIYA (Vergi Yükü)
HÜKÜMETİMİZİ ALDATAN, ALDATANA !!!
AŞIRI ANTİBİYOTİK KULLANIMI
LÜZUMSUZ KAVGALAR
YÖRESEL ÜRÜN
GERÇEK VERGİ ŞAMPİYONU
SOSYAL MEDYA SOYTARILIKLARI
YENİ PARTİNİN AYAK SESLERİ
SİYASAL BARIŞ
İKTİDAR MUHALEFET İLİŞKİLERİ
KAMU MALLARI KAMUNUN MU, YÖNETİÇİLERİN Mİ?
TARIMA, ÇİFTÇİYE SON DARBE
SAHİPSİZ TOSYAM!!
TOSYA BAGEVİ GÜMÜLCİNE’ DE
SORUNLARIMIZIN KAYNAGI
DEMOKRASİ REFERANDUM
İDEALİST (ÜLKÜCÜ) HAYAT YOLU
DOĞAYLA BARIŞIK YAŞAMAK MÜMKÜN
AŞIK VEYSEL (1894-10-25 --21 Mart 1973)
GALİP ERDEM (ÜLKÜCÜ DÜŞÜNÜR)
DEVLET HÜKÜMET AYRIMI
TERCİHE SAYGI
MUHALEFETE YARDIMCI OLMAK LAZIM
DOĞRU TERCİH İÇİN GERÇEK BİLGİ
TÜRK AYDINLANMASI ATEŞİ
ANAYASA DEGİŞİKLİGİ ve VATANDAŞA RAPOR
ANGARALI KABADAYILAR
TARİHLEŞMİŞ TARİHDE KALMAK
MEÇLİSTE(SİYASETTE) ADAP
YENİ MERKEZ SAĞ MHP'YE Mİ, MHP HAZIR MI?
YAZ SAATİ, KIŞ SAATİ HANİ BUNUN ORTASI?
M. AKİF BİZE SESLENİYOR!!
TERÖR TUZAGI
EKONOMİMİZ EKONOMİK Mİ?
ATATÜRK KASTAMONU DA
LOZAN
GÜVENLİK AÇIĞI
BİRLİK RUHU
TOPLUMLARIN VURUCU GÜCÜ
DARBEYE DARP……
SILAHİ RAHİM
MHP’DE DEMOKRASİ RÜZGARI
KAYYUM ZARARLARI
MHP
BAYRAK
BAYRAK – KİTAP – SİLAH
!!DEMOKRASİ ENGELLERİ!!
BALKAN TÜRKLERİ
BAYRAMLAR, BAYRAMOLA
DİL VE KÜLTÜR BİRLİGİ
TERÖRİSTE TESLİM OLMAK
MİLLİ REFLEKS
SURİYE SORUNU VE TERÖR BELASI
YENİ ZAMLARDAN SONRA ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLDU?
KAZDIĞIN HENDEĞE DÜŞMEK
HÜKÜMET KARŞITLIĞI FANATİZMİ
MHP = DAVA
MHP ÜZERİNDEN PARTİ İÇİ DEMOKRASİ
Ücret Asgari, ÖLÜMLER AZAMİ!!
NERE DE ESKİ BAYRAMLAR?
30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI
KUT’UMUZU/KÜLTÜRÜMÜZÜ KAYBETMEK!!!
HÜKÜMET KURULAMADI. Neden?
ASKERLİK
HERKES GÖREVİNİ YAPACAK!!
MİLLET OLMA GEREGİ
SOMA SORULMADAN, KAZALAR ÖNLENEMEZ
TÜRK/TURAN KÜLTÜRÜ
İŞGAL (Ekonomik, Kültürel)
TÜRKLER DE BİRLİK
UNUTMA!!!
ALTINDAN TASMA
SEVGİYLE KOŞANLAR
SIĞINMACI SORUNU!!
M.KEMAL ANKARA'YA NEDEN GELDİ?
BEN, ÜLKÜCÜYÜM/ ÜLKÜCÜ KİMDİR?
ÖĞRETMEN/ÖĞRETEN
BARIŞ MI, SAVAŞ MI?
ÇOCUKLAR/GENÇLER/MİLLET
TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE
TERÖRİZMLE TOPYEKÜN MÜCADELE
ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ
BAYRAMLAR
SOMA MADEN KAZASI ÜZERİNE
SEÇİMİN KAZANANI MHP
O ARTIK GÖNÜLLERİN REİSİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI- 7
MİLİYETCİ YAŞAM TARZI -6
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 5
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -4
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 3
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -2
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 1
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
BİZ, ANGARALI BOZGIRIN GENÇLERİYİZ
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(MEHMET YILDIRIM)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER (TAHSİN BABAŞ)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(HAYATİ HAMZAOĞLU)
GÜNAHSIZ KİMSE, TAŞI O ATSIN!!
M.AKİF ERSOY
TANRI, TÜRK'Ü KORUSUN!
BOZKURTLARLAR - MANKURTLAR
ORHUN YAZITLARI
ŞEHİTLİK, GAZİLİK
MARŞLARIMIZ TÜRKÜLERİMİZ
İTAAT - İSYAN
BİZ KİMİZ, BİZ MİYİZ?
İSLAM'IN MİLLİYETCİLİGE BAKIŞ AÇISI
SİYASET'TE ÜSLUP SORUNU
Millet/Türk Milleti
YARATILIŞ DESTANI
İNSANLIĞIN YETİMLİĞİ
MUHSİN YAZICIOĞLU
GÖK RENGİ, GÖK BAYRAK
SİVİL SAVUNMA
MİLLİYETÇİLİK AYAKLAR ALTINA
İZMİR İKTİSAT KONGRESİNDEN GÜNÜMÜZE
OSMANLI 1299-1923
BAĞLAR
İŞSİZLİK VE ÇÖZÜM YOLLARI
TARİH BİLGİSİ
CUMHURİYET NEDİR?
VATANDAŞIN BİR GÜNÜ
9 IŞIK
KÜRT SORUNUMUZ
İSTİKLAL YOLU
ŞEHİD
MÜSLÜMANLAR VE SURİYE
MİLLET SORUMLULUĞU
CAMİ-CEMAAT İLİŞKİSİ
FANATİK ALĞILAMA
SURİYE MESELESİ
ÇEVRECİ
5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ
siyaset içi dışı
Milliyetçiliğin faşizmle imtahanı
TOPLUMU SEVİMSİZ HALE GETİRENLER
H.Z. MUHAMMED
SAFAHAT'DAN ANLADIKLARIM - 1
KUTLU DOĞUM HAFTASI H.Z. MUHAMMED (s.a.v)
ÇANAKKALE SAVAŞI 1915-1918
İstiklal Marşı, M. Akif Ersoy
ŞEHİRLER
MHP ve MİLLİYETÇİLİK 2
MHP ve MİLLİYETÇİLİK
KÜLTÜRLÜ OLMAK KOLAYDIR, KÜLTÜRSÜZLÜK ZOR
PKK NIN TERÖR ARACILIĞIYLA, VATANDAŞLARI SÖMÜRMESİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI
YSK KARARI KAOS OLURMUŞ
KASETLİ SİYASET ÜZERİNE SANARYOLAR
DEVLET BEYE ŞANTAJA İZİN VERECEKMİYİZ?
MİLLİYETÇİLİK NEDİR?
KÜTAHYA DPÜ’SİNDEKİ OLAYLAR VE ÜLKÜCÜLER
KAHRAMANLARINI KAYBEDEN MİLLET
SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft