İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
9 IŞIK

                            9 IŞIK İLKELERİ

 

Her düşüncenin bir temel felsefesi, beslendiği ana damarı vardır, ülkücülüğünde temel ilkelerini ve ideallerini anlatan 9 ışık, ülkücülerin yolunu ışıtacak ilkelerdir. İyi özümsendikce, ülküçülerin kendi yaşantılarına aktarıldıkca, ülkü yolunda kopmaların ve sapmaların daha az, bu davaya olan bağlılığın daha çok olacağı kanatindeyim. Bunun içindirki bu yazımı hep bildiğimizi düşünerek üzerinde durmadığımız 9 ışık’a ayırdım…

Daha başka bir katkısıda ülkücü arkadaşların bazılarnın seçtikleri düşüncenin ne kadar öenmli olduğunun anlaşılmasında da yardım cı olacak kanatindeyim, bu nedenle sık sık okuyarak ve üzerinde düşünerek ülkü yolunun yolcusu, dava adamı olarak yola devam etmenin yanısıra, bizim milletimize ve devletimize hizmet etmekteki ülkücü ruhumuza ruh katmamıza yardımcı olacaktır.

Milliyetçiliğimize temel oluşturacak dokuz ilkemiz şöyledir.

MİLLİYETÇİLİK: Her şeyden önce Türk milleti düşülecek, Milli meseleler milletin kültürüne ve istegine göre çözüme kavuşturulacaktır. Bütün meseleler ele alınırken Türk milletine bağlılık ve milletimizin çıkarı öncelik alınarak siyai ve sosyal politikalar oluşturulur. Millet sevgisi, sayğısı bu ilkenin temelini oluşturmaktadır.

ÜLKÜCÜLÜK: Türk milletini en ileri, en medeni, en kuvvetli bir varlık haline getirme ülküsüdür. Bu yolda kullanılacak her türlü bilgi, belge, yetenek edinilerek milletimizi her acıdan güçlü Bir millet haline getirme çalışmasıdır bu ilkenin amacı… Ülkücülük = İdealimz Yani Milleti ve devleti yükseltme ruhunun hayata yansıyan idealidir.

6-32 - Dünya hayatı, eğlence ve oyundan başka bir şey değildir. Ahiret yurdu ise, Allah'tan korkanlar için daha hayırlıdır. Aklınızı kullanmaz mısınız?

AHLAKÇILIK: Türk milletinin ruhuna, örf ve adetlerine uygun yüksek varlığını korumayı ve geliştirmeyi ön gören esaslara dayanır. Ahlak bilinci gelişmiş ülkücü, ülkü yolunda ahlak zaafiyetleri göstermez, onu yolundan ne haz duygusu, nede mal ve mülk hevesi döndüremez. O adeta ülküsüne ve koyduğu hedeflere kilitlenmiştir, işte bu Ahlak ilkesi bizim diger ilkelerimizle birleştirdiğimizde yolumuzu aydınlatacak ilkedir.

Enfâl -53 -Bu da, bir millet kendilerinde bulunanı (güzel ahlak ve meziyetleri) değiştirinceye kadar Allah'ın onlara verdiği nimeti değiştirmeyeceğinden dolayıdır. Gerçekten Allah işitendir, bilendir.

Yüksek ülküleri olanlar hazza ve mal sevdasına yenilmezler.  M. Akif Gökalp

İLİMCİLİK: Olayları ve varlığı ön yargılardan ve art düşüncelerden sıyırarak ilim ilkeleriyle incelemek ve girişilecek her çesit faaliyette ilmi önder yapmak prensibidir. Hayatda bazı durumları aşabilmek için bilim, ilim gerekir, burada bilimi fen bilimleri çercevesinde degerlediriyor fen bilimlerini önemseyen milletlerin nasıl teknik ve teknolojik olarak ilerlediklerini görüyoruz, bu bilinçle fen bilimlerini önemseyerek ülkümüze ulaşmada bilimsel bilgileri kullanma zorunluluğunu anlayarak bu ilkeyle milletimize ve davamıza hizmet etmeliyiz. İlimi ise bize manevi katkılar sunacak, kültürel zenginlik katacak, bizim tarihimizden gelen sosyal bilgiler olarak anlayarak hareket edelim, bu iki bilgiyle yolumuza cıkan engelleride kaldırarak, ülkü yolu sonunda ulaşmak istediğimiz sonuca ulaşalım. Bu ilke bize hız katacak en temel ilkelerimizdendir. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?

Zümer - 9 -Yoksa geceleyin secde ederek ve kıyamda durarak ibadet eden, ahiretten çekinen ve Rabbinin rahmetini dileyen kimse (o inkarcı gibi) midir? (Resulüm!) De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak akıl sahipleri bunları hakkıyla düşünür.

TOPLUMCULUK: Her çesit faaliyetin toplumun yararına olacak şekilde yürütülmesi görüşüdür. İçtimai ve iktisadi olmak üzere iki ayrı bölümü kapsamaktadır. İktisadi görüş olarak mülkiyeti esas kabul eder, fakat mülkiyetin millet zararına kötüye kullanılmasına karşı olan bir görüşü belirtir. Karma ekonomiyi ve ana stratejik iktisadi faaliyetlerin devlet kontrolunda bulunmasını öngörür. Sosyal görüş olarak sosyal adalet düzeni, fırsat eşitliği, sosyal güvenlik ve sosyal yardımlaşma teşkilatı kurulmasını kabul eder. Ülküçülük bir anlamıylda toplumculuktur, toplumculuk toplumsal faydayı öne alan, aynı zamanda da bireyi de ezmeyen bir ilkedir. Bu ilkenin temelini sosyal adalet ve ekonomik adalet oluşturur. Devlet aygıtı kullanılarak haksızlıkların ve adaletsizliklerin önüne geçilir.

Mâide -77 -De ki: Ey Kitap ehli! Dininizde haksız yere haddi aşmayın. Daha önceden sapan, birçoklarını saptıran ve yolun doğrusundan uzaklaşan bir topluma uymayın.

 

KÖYCÜLÜK: Köyleri tarım kentleri haline birleştirerek kalkındırmayı öngörür. Köylünün tefecilerin elinden kurtarılması ve ihtiyacı olan kredi ve diğer yardımların sağlanması için kooperatifleşmeyi hedef alır. Bilhassa orman bölgesinde yaşayan köylüleri öncelikle ve hızla refaha kavuşturmak amacını güder. Bu ilkenin tarımsal sorunları yaşadığımız şu günlerde ne kadar önemli olduğunu daha iyi analayabiliyoruz, bu ilkenin şehirlere olan göçün de önlenmesinde büyük katkıları olacağı kesindir. Şöyle ifade edersek daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum, köye göre daha düzenli, sanatsal ve sosyal mekanların olduğu veya birkaç köyün ortaklaşa kullanacağı alanların oluşturulduğu kentcikler oluşturulmasını öngören bir ilkedir. Kentlerin trafik sorunları düşünülünce toplumsal yaşayışa katkılar sunacağını görebiliriyoruz.

HÜRRİYETÇİLİK VE ŞAHSİYETÇİLİK: Birleşmiş Milletler Anayasasında yazılı bütün hürriyetlerin sağlanmasını gaye edinmiştir. İnsanların şahsiyet olarak geliştirilmesini toplumun kalkınması için yararlı bir yol olarak kabul eder. İnsan hakları evrensel bildirgesindeki hakları, insanların öncelikle yaşam hakları olmak üzere düşüncelerini ifade edecebilecegi, inançlarını yaşayabilecegi ortamların hazırlanarak, milletimizin gelişmesi için düşüncelerin üretilmesi, bunların tartışılması gibi bireysel özgürlüklerin önünün acıldığı ilkedir. Milletimize katkılar sunacağı aşikardır.

GELİŞMECİLİK VE HALKÇILIK: İnsanlar ve medeniyetler daima daha iyi, daha güzeli, daha mükemmeli istemek ve aramakla gelişir. Elde edinenle yetinmemek ve daima daha ilerisini istemek ve bunu elde etmek için gayret göstermek şuurudur. Ancak bu gayret ve çabalarda Türk milletinin tarihinden, milli benliğinden ve kökünden kopmadan, milletimizin yükselmesi ve ilerlemesi için ortaya konan gayedir. Yapılacak her işte halka doğru, halkla beraber olmayı ilerlemenin, yükselmenin vazgeçilmez bir prensibi olarak kabul edilmesidir. Bu gelişme ve zenginleşmenin halkla paylaşılmasıdır halkcılık, Türk milleti mensubu olamayan vatandaşlarda halk olarak tanımlanır ve vatandaşlık bağı ile verilen her hakka sahiptirler. Bu ilkenin toplumsal huzura katkılar sunması ülkücükerin halka karşı görev ve sorumluluklarını hatırlaması anlamında önemlidir. Paylaşılmayan zenginlik fakirlik doğurur. Fikri Adil

 

ENDÜSTRİCİLİK VE TEKNİKÇİLİK: Türk milletinin kalkınması için acele sanayileşmesi, teknolojik alt yapıya yatırımlar yapması geregini bize anlatan ilkedir. Bunun içindirki öncelikle tekniği ve teknolojiyi besleyen araştırma ve geliştirmeye önem verilmesini bize öneren bu ilkenin ülkemiz ve milletimiz için ne kadar önemli olduğunu teknik ve teknolojik araç ve gerçleri ithal ettikce daha iyi anlıyoruz, birçok araç gereçle birlikte hayati önem arz eden ilaç ve silah gibi önemli ithal ürünlerin nedeni taknolojik alanlarımızdaki eksikliktir, bu ilkeyi temel alarak anayimizin teknolojisini yenileyerek, içatlar yaparak ülkemizin ve milletimizin zenginleşmesine katkılar sunulabilir.

Teknik olarak geri kalmış bir milletin ilerlemesi mümkün degildir. M. Akif Gökalp

Kapitalizm, liberalizm, ne de komünizm Türkiye için yararlı olamaz, belki onların bazı düşüncelerinden yararlanabiliriz ama Türkiye´yi kalkındıracak sistem ve görüş ancak Türk milletinin özelliklerine uygun, onun özünden alınmış, müslüman Türk milleti realitesini göz önünde bulunduran ve modern ilim ve tekniği yol gösterici kabul eden ülkücü bir görüş olmalıdır. Bunun kısaca formülü Türk emek potansiyelinin, milli üretim faktörlerine rasyonel bir şekilde bağlanması ile milletimizin ihtiyaçlarının üretilmesi, devletin vatandaşlara üretim yollarını açarak bütün tedbirleri alması ve kolaylıkları temin etmesi ve milli gelirin artmasında kendisine düşen esas rolü oynamasıdır.

İşte biz böyle milli bir doktrin sahibi bulunduğumuzu iddia eden, ülkücü kadrolarız. Milliyetçi görüşümüzün adı “Dokuz Işık Doktrini” dir. Bu görüş yukarda bahsettiğimiz dokuz ana ilkeye dayanmaktadır. Dokuz Işık ise, insan sevgi ve saygısına dayanır, ferdi ve iktisadi hürriyetleri bir bütün olarak gerçekleştirmek isteyen demokratik bir görüştür. Ne ilahlaştırılmış faşist devletçilikle, nede putlaştırılmış nazist ırkçılıkla karıştırırlmamalıdır. Fosilleşmiş şöhretlerin yaptığı gibi siyasi kariyerinin belirli bir dönemde faşist, belirli bir döneminde kapitalist, diğer bir döneminde sosyalist olmak, düşüncenin politika ahlakımızda yeri yoktur.

 Ülkücüler, Türk´e aşık, Türk vatanına aşık Dokuz Işıkçılardır. Amaçları bu kutsal vatan üzerinde Büyük Türk milletinin ebediyyen bağımsız yaşamasını sağlayacak milli görüşü çizmek, bunu savunmaktır. Bu ilkelerin amacı da ülkü yoluyla hedeflenen hedeflere milletimimizi ve devletimizi taşımaktır…

Selam ve Saygılarımla….

www.vatandasfikri.com>>M. Akif Gökalp<<

 

 

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
MUHALEFETİMİZİN HALİ ve DESTEGİMİZ
Kriz ve Buğran Uyarısı!!
DIŞ GÜÇLER, KİM SEÇİLSİN İSTİYOR!'?
DEPREM BÖLGESİNİN YARALARI SARILIYOR!!
İKİ İNSAN TİPİ, İKİ DAVRANIŞ!!
FİAYTLARI ÜÇ HARFLİLER Mİ ARTIRIYOR?
DİYANETİN MİLLİ BAYRAMLARA DUYARSIZLIĞI!!
KAMUCU EKONOMİ
MUHALEFET/HÜKÜMET NE İŞ YAPAR ??!!
BASİT HESAP, HÜKÜMET, PATRON BUNU YAP!!
YEM ve HAYVANCININ EKONOMİSİ
BAŞKETTE, KASTAMONU GÜNLERİ 16
SİYASAL MÜLAHAZALAR
TOSYA
KİM SAÇMALIYOR?
BAŞARI, BAŞARISIZLIK !!
ANAYASAYI, DENETİMİ, DEVLETİ PRANGA GÖRMEK!
ASGARİ ÜCRET
EKONOMİK VATANIN KORUNMASI
İÇKİDEN ÖLENLER!!
Kim İç Kim Dış Güç Biraz Karışık Gibi!!
YANLIŞ ANLAŞILAN TEVEKKÜL
ÇİFT DİKİŞ (Vergide)
OSMANLICI MI, CUMHURİYETCİ MİYİZ?
KASTAMONU, TEŞVİK ZENGİNİ Mİ, FAKİRİ Mİ?
PURSAKLARIMIZIN SORUNLARI
VİRÜSLE KİŞİSEL MÜCADELE
Kamu araçlarının Amaçları Dışında Kullanımı
8 MART KADINLAR GÜNÜ
ŞEHİTLİK
OZAN AHMET TAŞKIN (AHMEDİ)
ÜRETENE/ÜRETİME NEFES
Muhafazakâr Lüks
KAZAKİSTAN
İLK KADIN MİTİNGİ
SU İÇTİĞİM DEREDE, ARTIK YÜZEMİYORUM!!!
İHLALLİ GEÇİŞE ORANTISIZ CEZA!!
ATATÜRK ANLAYIŞLARI, TARTIŞMALARI
ATATÜRK KASTAMONU DA (1925)
RUHUNU ARAYAN ADAM
SURİYE DE KİMLE ÇATIŞIYORUZ?
MÜNAZARA/MÜNAKAŞA FARKI
HAYVANCILIĞIMIZIN YEM SORUNU
30 AĞUSTOS ZAFER GÜNÜNÜ KUTLARKEN
MARKA KONSENSÜSÜ(Uzlaşma) KADAR!!
KİTAPLI YAŞAM
TARIM ve MERA ALANLARININ KORUNMASI
MİLLET OLARAK KADERİMİZİN YAZILDIĞI YILLAR
TÜRK GÜNÜ (3 Mayıs Türkçüler Günü)
YÖNETİCİYE ÖĞÜTLER
KURULTAY
KİM KAZANDI?
BELEDİYE BAŞKANI SEÇMEK!
SEÇİM TARTIŞMALARI
ÇEVRE BİLİNCİ!
ÜLKÜCÜ, Partici TAVRI…
İLKESİZLİK!!
HDP İLE KİM İTTİFAK YAPIYOR?
EKONOMİDEN NE ANLIYORUZ? (Ekonomik Amaçlarımız?)
AMAÇ/İDEAL NASILSA NETİCE ÖYLE ÇIKAR!!
ASENA
YEMEN CAN YEMEDE!!
KARS'LILAR adayları ÇETİN NAZİK’İ Karşıladı
METNİN BAĞLAMINDAN KOPARILMASI
İKİ PATRON |İKİ ÜLKE
BEKA SORUNU VAR MI?
KİMLİK BUNALIMI YAŞAYANLAR!!
KARS DA YEREL SEÇİMLER
KİRA, MALİYETİ BASKISI
ASGARİ ÜCRET
DÖNEM ve KİŞİ KUTSAMALARI
EMEKLİLİK SORUNLARI -1
EMEKLİLİK SORUNLARI
PARKLARIN TİCARETE ACILMASI
NEDEN SÜREKLİ OYUNA GELİYORUZ?
BEN YAPMADIM O YAPTI…
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ (STÖ) KAMU KURUMU AYRIMI
Krizden Çıkış Yolları
ÖNEMLİ SORUN!!!
SORUNLU DEVLETLER, İSRAİL
Bakandan Talihsiz Açıklama!!
YOKSUNLUKLARIMIZIN KULLANILMASI!!
TOSYALI SİYASETEN TEMSİL HAKKI İSTİYOR
Tosya Temsil Hakkı İstiyor
HERKESİ SUÇLAYARAK AKLANMAK…
KAÇAK GÜREŞEN SİYASİLER
MEDYA AMBARGOSU! Medya Tek Ses mi Oldu?
KİM DÜŞMAN?
ŞEHİR KÜLÜPLERİ (Tosya Şehir Kulübü)
ÜLKÜ, ÜLKÜCÜ, ÜLKÜ OCAĞI
ANKARA GEZİM
(Milli Törenlerin Milli Kalması)
CANAKKALE VE VATAN SEVGİSİ
TOPLU TAŞIMA
MİLLİ – GAYRİMİLLİ
BİZ SİZİ İYİ TANIRIZ (PKK/PYD)
NE ÖNEMLİ? (Kastamonu’nun Kayıpları, Kazançları)
Alkışlamanın Maliyeti Nedir?
SURİYE VE BARIŞ!!
SİYASİLERİN KARARINDAN VATANDAŞ NASIL ETKİLENİYOR?
BİZE TÜRK DERLER!!
SİYASİ TATMİN
ASGARİ ÜCRET LÜKSE KUBAN EDİLDİ
SIGINMACI SORUNU
İŞÇİ ÖRGÜTLENMESİ VE HAK ARAYIŞI
İğrenç İki Olay
TOSYA DA KAMU GÜCÜ ÇEVREYİ KORUMAK İÇİN KULLANILDI
BİR HAK ARAMA HİKAYESİ
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?
BUGÜN NEYDİ?
MİLLİ EKONOMİ
BAYRAMLAR KİMİN BAYRAMI?
TÜRKİYE İYİ OLACAK…
DEVLETLERİMİZ
VURUN ABALIYA (Vergi Yükü)
HÜKÜMETİMİZİ ALDATAN, ALDATANA !!!
AŞIRI ANTİBİYOTİK KULLANIMI
LÜZUMSUZ KAVGALAR
YÖRESEL ÜRÜN
GERÇEK VERGİ ŞAMPİYONU
SOSYAL MEDYA SOYTARILIKLARI
YENİ PARTİNİN AYAK SESLERİ
SİYASAL BARIŞ
İKTİDAR MUHALEFET İLİŞKİLERİ
KAMU MALLARI KAMUNUN MU, YÖNETİÇİLERİN Mİ?
TARIMA, ÇİFTÇİYE SON DARBE
SAHİPSİZ TOSYAM!!
TOSYA BAGEVİ GÜMÜLCİNE’ DE
SORUNLARIMIZIN KAYNAGI
DEMOKRASİ REFERANDUM
İDEALİST (ÜLKÜCÜ) HAYAT YOLU
DOĞAYLA BARIŞIK YAŞAMAK MÜMKÜN
AŞIK VEYSEL (1894-10-25 --21 Mart 1973)
GALİP ERDEM (ÜLKÜCÜ DÜŞÜNÜR)
DEVLET HÜKÜMET AYRIMI
TERCİHE SAYGI
MUHALEFETE YARDIMCI OLMAK LAZIM
DOĞRU TERCİH İÇİN GERÇEK BİLGİ
TÜRK AYDINLANMASI ATEŞİ
ANAYASA DEGİŞİKLİGİ ve VATANDAŞA RAPOR
ANGARALI KABADAYILAR
TARİHLEŞMİŞ TARİHDE KALMAK
MEÇLİSTE(SİYASETTE) ADAP
YENİ MERKEZ SAĞ MHP'YE Mİ, MHP HAZIR MI?
YAZ SAATİ, KIŞ SAATİ HANİ BUNUN ORTASI?
M. AKİF BİZE SESLENİYOR!!
TERÖR TUZAGI
EKONOMİMİZ EKONOMİK Mİ?
ATATÜRK KASTAMONU DA
LOZAN
GÜVENLİK AÇIĞI
BİRLİK RUHU
TOPLUMLARIN VURUCU GÜCÜ
DARBEYE DARP……
SILAHİ RAHİM
MHP’DE DEMOKRASİ RÜZGARI
KAYYUM ZARARLARI
MHP
BAYRAK
BAYRAK – KİTAP – SİLAH
!!DEMOKRASİ ENGELLERİ!!
BALKAN TÜRKLERİ
BAYRAMLAR, BAYRAMOLA
DİL VE KÜLTÜR BİRLİGİ
TERÖRİSTE TESLİM OLMAK
MİLLİ REFLEKS
SURİYE SORUNU VE TERÖR BELASI
YENİ ZAMLARDAN SONRA ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLDU?
KAZDIĞIN HENDEĞE DÜŞMEK
HÜKÜMET KARŞITLIĞI FANATİZMİ
MHP = DAVA
MHP ÜZERİNDEN PARTİ İÇİ DEMOKRASİ
Ücret Asgari, ÖLÜMLER AZAMİ!!
NERE DE ESKİ BAYRAMLAR?
30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI
KUT’UMUZU/KÜLTÜRÜMÜZÜ KAYBETMEK!!!
HÜKÜMET KURULAMADI. Neden?
ASKERLİK
HERKES GÖREVİNİ YAPACAK!!
MİLLET OLMA GEREGİ
SOMA SORULMADAN, KAZALAR ÖNLENEMEZ
TÜRK/TURAN KÜLTÜRÜ
İŞGAL (Ekonomik, Kültürel)
TÜRKLER DE BİRLİK
UNUTMA!!!
ALTINDAN TASMA
SEVGİYLE KOŞANLAR
SIĞINMACI SORUNU!!
M.KEMAL ANKARA'YA NEDEN GELDİ?
BEN, ÜLKÜCÜYÜM/ ÜLKÜCÜ KİMDİR?
ÖĞRETMEN/ÖĞRETEN
BARIŞ MI, SAVAŞ MI?
ÇOCUKLAR/GENÇLER/MİLLET
TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE
TERÖRİZMLE TOPYEKÜN MÜCADELE
ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ
BAYRAMLAR
SOMA MADEN KAZASI ÜZERİNE
SEÇİMİN KAZANANI MHP
O ARTIK GÖNÜLLERİN REİSİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI- 7
MİLİYETCİ YAŞAM TARZI -6
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 5
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -4
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 3
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -2
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 1
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
BİZ, ANGARALI BOZGIRIN GENÇLERİYİZ
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(MEHMET YILDIRIM)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER (TAHSİN BABAŞ)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(HAYATİ HAMZAOĞLU)
GÜNAHSIZ KİMSE, TAŞI O ATSIN!!
M.AKİF ERSOY
TANRI, TÜRK'Ü KORUSUN!
BOZKURTLARLAR - MANKURTLAR
ORHUN YAZITLARI
ŞEHİTLİK, GAZİLİK
MARŞLARIMIZ TÜRKÜLERİMİZ
İTAAT - İSYAN
BİZ KİMİZ, BİZ MİYİZ?
İSLAM'IN MİLLİYETCİLİGE BAKIŞ AÇISI
SİYASET'TE ÜSLUP SORUNU
Millet/Türk Milleti
YARATILIŞ DESTANI
İNSANLIĞIN YETİMLİĞİ
MUHSİN YAZICIOĞLU
GÖK RENGİ, GÖK BAYRAK
SİVİL SAVUNMA
MİLLİYETÇİLİK AYAKLAR ALTINA
İZMİR İKTİSAT KONGRESİNDEN GÜNÜMÜZE
OSMANLI 1299-1923
BAĞLAR
İŞSİZLİK VE ÇÖZÜM YOLLARI
TARİH BİLGİSİ
CUMHURİYET NEDİR?
VATANDAŞIN BİR GÜNÜ
9 IŞIK
KÜRT SORUNUMUZ
İSTİKLAL YOLU
ŞEHİD
MÜSLÜMANLAR VE SURİYE
MİLLET SORUMLULUĞU
CAMİ-CEMAAT İLİŞKİSİ
FANATİK ALĞILAMA
SURİYE MESELESİ
ÇEVRECİ
5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ
siyaset içi dışı
Milliyetçiliğin faşizmle imtahanı
TOPLUMU SEVİMSİZ HALE GETİRENLER
H.Z. MUHAMMED
SAFAHAT'DAN ANLADIKLARIM - 1
KUTLU DOĞUM HAFTASI H.Z. MUHAMMED (s.a.v)
ÇANAKKALE SAVAŞI 1915-1918
İstiklal Marşı, M. Akif Ersoy
ŞEHİRLER
MHP ve MİLLİYETÇİLİK 2
MHP ve MİLLİYETÇİLİK
KÜLTÜRLÜ OLMAK KOLAYDIR, KÜLTÜRSÜZLÜK ZOR
PKK NIN TERÖR ARACILIĞIYLA, VATANDAŞLARI SÖMÜRMESİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI
YSK KARARI KAOS OLURMUŞ
KASETLİ SİYASET ÜZERİNE SANARYOLAR
DEVLET BEYE ŞANTAJA İZİN VERECEKMİYİZ?
MİLLİYETÇİLİK NEDİR?
KÜTAHYA DPÜ’SİNDEKİ OLAYLAR VE ÜLKÜCÜLER
KAHRAMANLARINI KAYBEDEN MİLLET
SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft