İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
MHP ve MİLLİYETÇİLİK 2

 

MHP ve MİLLİYETÇİLİK 2

Ülkemiz gençliğinin batı kültürünün etkisiyle hızlı bir şekilde kültürel erozyona uğradığı veya uğratıldığı aşikârdır. Bunun önüne ancak Türk ve Anadolu kültürünü öne çıkaran milli ruhu yüksek gençlerle ve bu gençlerden oluşmuş örgütlerle geçebiliriz. Bunun için toplumsal mutabakat sağlayacak biri, bin yapacak milliyetçi ruha ihtiyaç vardır. Böylece dışlayıcı, ötekileştirici milliyetçilik anlayışından uzaklaştıkça ülkemizde yaşayan herkesi kapsayıcı milliyetçiliğe doğru gidiş, MHP’yi ve milliyetçi örgütleri güçlendirecektir. Bu nedenle milliyetçiliğimiz kurtuluş savaşı yıllarında Atatürk’ün sağladığı geniş halk katılımını örnek almalıdır.  İnşallah böyle devam eder sağda liberal özellikleri daha az olan, aynı zamanda milli duyarlılığı daha yüksek bir parti merkez sağda güçlenir ve iktidara gelirse, ülkemizin çıkarları için daha iyi olacaktır. Milliyetçi örgütlerin güçlü oluşu ülkemizin devletimizin/milletimizin güçlü oluşu demektir. 

Bu milliyetçi örgütler emperyalistler ve onların teorisyen aydınları tarafından baltalanmakta, onların yaptığı bazı aykırı davranışlar, kamuoyuna abartılarak servis edilmekte ve milliyetçiler yıpratılmaktadır. Bu nedenle; milliyetçiyim diyen kişiler ve örgütler söylem ve eylemlerine dikkat etmelidirler. Milliyetçiliği “tu-kaka” ilan eden emperyalistler kendi milletleri ve çıkarları söz konusu olunca hukuk kuraları dâhil bütün insani kuralları yok sayıyor ve her türlü şiddete başvuruyorlar. Bunlar yayılmacı amaçlarını kendi milliyetçi duygularıyla besliyorlar. Bunların milliyetçiliği otonomdur, bir Fransız’ı düşünelim; o Fransız oluşuyla ilgilenmez, ama Fransa çıkarları söz konusu olduğu zaman en milliyetçi odur. Güçlü bir Fransa ile gurur duyar ve ülkesinin güçlenmesi için çalışır. Bizim milliyetçiliğimiz onların milliyetçiliği yanında sanki sözde milliyetçilik gibi kalmaktadır. Onlarda vatandaşlık bağı ile bağlı herkes ülkesinin güçlü oluşu ile gurur duyar. Ülkesine ait değerlerin satılması, hor görülmesi, kaynaklarının çar-çur edilmesine izin vermez. Bizde ülkemizi severiz ama kendi ellerimizle bindiğimiz dalı keseriz, ülkemizin zararına kararları bir kısmımız alır, diğer bir kısmımız da tepkisizce izleriz. Ülkemizin çıkarlarına ters işler yapıldığında herkesten sert, herkesten önce milliyetçiler tepki vermeliler. Milliyetçilerin mücadelesi iç siyaseti aşar nitelikte olmalı ve bu mücadele de politik ve diplomatik ayaklar iyi kullanılmalıdır. Yoksa kitle iletişim kanallarını elinde tutan sermeye grupları ve emperyalist güçler, bizleri Dünya kamuoyuna çok kolaylıkla yanlış lanse edebilmektedirler. Esasen bizlerin milliyetçilik anlayışı daha çok vatan ve devlet severlikle ortaya çıkıp dinle pekiştirilen bir milliyetçiliktir. Yani, daha çok duygusaldır. Bize birazda mantıksal çizgide milliyetçilik gerekmektedir. Milliyetçilik sadece ülke ve millet sevgisi ile olmaz, bunun gereklerini yerine getirmek de bir zorunluluktur.  Biz ekonomik çıkarlar için ne bir ülke işgal etmeyi düşünürüz, ne de insan hayatını yok etmeyi! Bizlerin milliyetçiliği başka milletlere düşmanlığa neden olacak biçimde değil, bilakis başka milletlerin düşmanca saldırılarına karşı savunma maksatlıdır. 

Aynı oyunlar ekonomik olarak da cereyan ediyor, onlar kendi mal alımlarında ülkesinde üretilen mallara öncelik veriyor, vesselam kendi ürettiklerini kullanıyorlar. Bizde ise ne kamu kuruluşları ne de halk, kendi ülkesinin mallarına öncelik vermez. Başka ülkelerde üretilen mal ve hizmeti kullanmakta adeta bir yarış halindedirler… Avrupa da ancak emsali yoksa ithalat yoluna gidilirken, bizde emsali olsun veya olmasın kamu kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız ithal malları kullanıyorlar. Ne var, yerli mallar iyi imal edilmiyormuş, uzun ömürlü değilmiş, yerli imalatçılar hilekârmış falan fistan… Unutulmamalıdır ki, giden her para ülkemizi fakirleştiriyor. Her yabancı mal kullanışımızda çocuklarımız işsiz kalıyor. Bunları biliyor ve hala böyle davranıyorsak eh ne diyeyim! Şayet bilmiyorsak,  bilelim ve ona göre yeni davranışlar sergileyelim. Sanırım anladık! Bizim için milliyetçiliğin niye bu kadar önemli olduğunu, emperyalistler için de niye bu kadar tu-kaka olduğunu. Ulusal anlamda milliyetçiliği çağdışı ilan eden emperyalistlerin teorisyenleri, genelin dengesini bozacak milliyetçilikleri, değişik etnik topluluklara bölmek için bir dizi öneriler sunmaktadırlar. Emperyalistler, bu önerilerine Sırplarla başlamışlar, Araplarla, Ermenilerle devam etmişler, günümüzde de Kürtlerle genelin dengesini bozacak milliyetçiliği körüklemeye devam ediyorlar. Türk milliyetçiliği kötüdür emperyalistler için. Ama ülkede sorun olacak yerel milliyetçilikler emperyalistler için iyidir. Geçenlerde öldürülen gazeteci yazar Hrant Dink den bir alıntı yaparak bu konuyu daha anlaşılır hale getirmek istiyorum.

  Hrant Dink Diyarbakır da bir konferans da şunu söylemiştir. “Batılılar sizi Türklerden daha çok sevemez. Onlar çıkarları için nasıl Ermeni toplumu harcadılarsa sizi de harcarlar. Ermeniler batılıların gazına geldi zarar gördü, sizlerin zarar görmesini istemem size bu meseleler üstüne iki kere düşünelim derim.”  Bu ülkede yaşayan halklar bu olaylar sonucu en değerli çocuklarını kaybediyorlar. Bu yetmezmiş gibi bu işten en çok yararlananlar ise bu işi en çok kaşıyanlardır. Bu ülkenin vatandaşları neredeyse asırlardır oynanan bu oyuna gelmemeliler.

Evet, milliyetçilik ciddi bir iştir Ülkedaşlarım! Öncelikle milliyetçilerimiz bunun ciddiyetini kavramalı ona göre milliyetçiyim dediği vakit, milliyetçiliği iyi temsil etmelidir. Diğer siyasi düşünce mensupları (sosyalistler, sosyal demokratlar, liberaller) dozunda bir milliyetçiliğin neredeyse zorunluluk olduğunu bilmeliler, modaya uyarak milliyetçiliği tu-kaka ilan etmemeliler. Milliyetçilerde sistem içinde kalarak demokratik kurallarla siyaset yapanları sistemin bir paçası olarak görmeliler... Milliyetçiler olayları değerlendirirken, yakın geçmişi 70’li ve 80’li yıları ve 12 Eylülü hatırlamalı, hem o günlerin hem de içinde bulunulan anın değerlendirmesini sağlıklı bir şekilde yapılmalıdır. Özelleştirmelerle kurumlarımızın nasıl elden çıkarıldığını ve yanlış ekonomik uygulamalarla ülkemizin nasıl borç batağına sürüklendiğini görmeli, hem de geleceği iyi değerlendirerek, ülkemiz siyasetini ülkemizin ve milletimizin çıkarları neyi gerektiriyorsa o yönde düşünsel alt yapı inşa etmelidir. Böyle düşünmemizin nedeni, önemli gördüğümüz insanlarımız ve vatanımız zarar görmesin diye…

Ülkemizin, teknolojik, ekonomik ve kültürel olarak gelişebilmesi için, herkesken çok milliyetçiler düşünce üretmeli ve çalışmalıdır. Milliyetçiler toplumsal olaylarda devletin görevlileri gibi davranarak olayların içine girme hatasına daha önceleri düşmüşler, bu olaylarda kendileri de zarar gömüş, siyasi ortamda gerilmiştir. Bir olayda devlet görevlileri yasalardan kaynaklı yetkileri ile müdahale ederken olayı çıkaran vatandaşa vatandaşın müdahalesi gerilimi daha da artıracaktır. Bu müdahale aynı zamanda yasal olarak suçtur. Siyasi ve toplumsal gerilimlerde taraf olarak yer alınmasından çok bu gerilimin giderilmesi taraftarı olunarak toplumsal huzur sağlamak gibi bir görevi vardır ülkesini sevenlerin. Sınırların hem bilgi ile hem para ve mal ile bu kadar rahat geçildiği bir dönemde iç gerilimler bizi bu kadar meşgul etmemelidir. Batılıların bu gerilimleri kendi çıkarları için çok iyi kullandıkları ortadadır. Sorunlarımızın iç siyaseti aşarak uluslararası düzeye taşınması, bu taşınışı ve müdahaleyi bizimde kanıksamamız bence olur şey değildir. Bizim iç işlerimize kâh insan haklarını bahane ederek, kâh demokratik eksikliklerimiz olduğunu ileri sürerek müdahale etmektedirler. Bu müdahaleler temelde ne insan hakları, ne de demokrasi kaygısı taşımamaktadır, bu işin görünen kısmına ait bir isimlendirmedir. Asıl amaç emperyalistlerin çıkarları neyi gerektiriyorsa bizi ona zorlamaktır. Bu zorlamalar o hale geldi ki, ülkemizin bağımsızlığı konusunda kaygılanmaya başladık bile…

Bu tehlikeyi, milliyetçiler geçmişin tecrübelerinden ders alarak görmekte ve antikomünist tavırların yanına birde antiemperyalist tavırlar eklememeye çalışmaktadırlar. Ayrıca toplumsal gerilimlere neden olmamak için yeni bir siyasi duruş belirleyerek sokağa çekmek isteyenlere rağmen, sokakta çatışan taraf olmamışlardır. Devlet için vatandaşlarla çatışan taraf olmayalım, ama devleti güçlü tutmamızın gerektiğini de unutmayalım. Devlet adına hareket başka, devleti güçlü tutmak tamamen başka şeydir. Devlet taraftarı olmak devleti güçlü tutmak demektir. 

Öyleyse, güçlü devlet olmak ancak güçlü milletle mümkündür. Bunun temini ise devlet, yasa ve vatandaş uyumuna ilaveten güçlerin dengeli bir şekilde dağıtılması ile mümkündür diyor, hepinizi kardeşçe yaşayabileceğimiz başka Türkiye olmadığının bilinciyle, ülkemizin kıymetini bilmeye davet ediyorum. 

M.Akif Gökalp www.vatandasfikri.com

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
MUHALEFETİMİZİN HALİ ve DESTEGİMİZ
Kriz ve Buğran Uyarısı!!
DIŞ GÜÇLER, KİM SEÇİLSİN İSTİYOR!'?
DEPREM BÖLGESİNİN YARALARI SARILIYOR!!
İKİ İNSAN TİPİ, İKİ DAVRANIŞ!!
FİAYTLARI ÜÇ HARFLİLER Mİ ARTIRIYOR?
DİYANETİN MİLLİ BAYRAMLARA DUYARSIZLIĞI!!
KAMUCU EKONOMİ
MUHALEFET/HÜKÜMET NE İŞ YAPAR ??!!
BASİT HESAP, HÜKÜMET, PATRON BUNU YAP!!
YEM ve HAYVANCININ EKONOMİSİ
BAŞKETTE, KASTAMONU GÜNLERİ 16
SİYASAL MÜLAHAZALAR
TOSYA
KİM SAÇMALIYOR?
BAŞARI, BAŞARISIZLIK !!
ANAYASAYI, DENETİMİ, DEVLETİ PRANGA GÖRMEK!
ASGARİ ÜCRET
EKONOMİK VATANIN KORUNMASI
İÇKİDEN ÖLENLER!!
Kim İç Kim Dış Güç Biraz Karışık Gibi!!
YANLIŞ ANLAŞILAN TEVEKKÜL
ÇİFT DİKİŞ (Vergide)
OSMANLICI MI, CUMHURİYETCİ MİYİZ?
KASTAMONU, TEŞVİK ZENGİNİ Mİ, FAKİRİ Mİ?
PURSAKLARIMIZIN SORUNLARI
VİRÜSLE KİŞİSEL MÜCADELE
Kamu araçlarının Amaçları Dışında Kullanımı
8 MART KADINLAR GÜNÜ
ŞEHİTLİK
OZAN AHMET TAŞKIN (AHMEDİ)
ÜRETENE/ÜRETİME NEFES
Muhafazakâr Lüks
KAZAKİSTAN
İLK KADIN MİTİNGİ
SU İÇTİĞİM DEREDE, ARTIK YÜZEMİYORUM!!!
İHLALLİ GEÇİŞE ORANTISIZ CEZA!!
ATATÜRK ANLAYIŞLARI, TARTIŞMALARI
ATATÜRK KASTAMONU DA (1925)
RUHUNU ARAYAN ADAM
SURİYE DE KİMLE ÇATIŞIYORUZ?
MÜNAZARA/MÜNAKAŞA FARKI
HAYVANCILIĞIMIZIN YEM SORUNU
30 AĞUSTOS ZAFER GÜNÜNÜ KUTLARKEN
MARKA KONSENSÜSÜ(Uzlaşma) KADAR!!
KİTAPLI YAŞAM
TARIM ve MERA ALANLARININ KORUNMASI
MİLLET OLARAK KADERİMİZİN YAZILDIĞI YILLAR
TÜRK GÜNÜ (3 Mayıs Türkçüler Günü)
YÖNETİCİYE ÖĞÜTLER
KURULTAY
KİM KAZANDI?
BELEDİYE BAŞKANI SEÇMEK!
SEÇİM TARTIŞMALARI
ÇEVRE BİLİNCİ!
ÜLKÜCÜ, Partici TAVRI…
İLKESİZLİK!!
HDP İLE KİM İTTİFAK YAPIYOR?
EKONOMİDEN NE ANLIYORUZ? (Ekonomik Amaçlarımız?)
AMAÇ/İDEAL NASILSA NETİCE ÖYLE ÇIKAR!!
ASENA
YEMEN CAN YEMEDE!!
KARS'LILAR adayları ÇETİN NAZİK’İ Karşıladı
METNİN BAĞLAMINDAN KOPARILMASI
İKİ PATRON |İKİ ÜLKE
BEKA SORUNU VAR MI?
KİMLİK BUNALIMI YAŞAYANLAR!!
KARS DA YEREL SEÇİMLER
KİRA, MALİYETİ BASKISI
ASGARİ ÜCRET
DÖNEM ve KİŞİ KUTSAMALARI
EMEKLİLİK SORUNLARI -1
EMEKLİLİK SORUNLARI
PARKLARIN TİCARETE ACILMASI
NEDEN SÜREKLİ OYUNA GELİYORUZ?
BEN YAPMADIM O YAPTI…
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ (STÖ) KAMU KURUMU AYRIMI
Krizden Çıkış Yolları
ÖNEMLİ SORUN!!!
SORUNLU DEVLETLER, İSRAİL
Bakandan Talihsiz Açıklama!!
YOKSUNLUKLARIMIZIN KULLANILMASI!!
TOSYALI SİYASETEN TEMSİL HAKKI İSTİYOR
Tosya Temsil Hakkı İstiyor
HERKESİ SUÇLAYARAK AKLANMAK…
KAÇAK GÜREŞEN SİYASİLER
MEDYA AMBARGOSU! Medya Tek Ses mi Oldu?
KİM DÜŞMAN?
ŞEHİR KÜLÜPLERİ (Tosya Şehir Kulübü)
ÜLKÜ, ÜLKÜCÜ, ÜLKÜ OCAĞI
ANKARA GEZİM
(Milli Törenlerin Milli Kalması)
CANAKKALE VE VATAN SEVGİSİ
TOPLU TAŞIMA
MİLLİ – GAYRİMİLLİ
BİZ SİZİ İYİ TANIRIZ (PKK/PYD)
NE ÖNEMLİ? (Kastamonu’nun Kayıpları, Kazançları)
Alkışlamanın Maliyeti Nedir?
SURİYE VE BARIŞ!!
SİYASİLERİN KARARINDAN VATANDAŞ NASIL ETKİLENİYOR?
BİZE TÜRK DERLER!!
SİYASİ TATMİN
ASGARİ ÜCRET LÜKSE KUBAN EDİLDİ
SIGINMACI SORUNU
İŞÇİ ÖRGÜTLENMESİ VE HAK ARAYIŞI
İğrenç İki Olay
TOSYA DA KAMU GÜCÜ ÇEVREYİ KORUMAK İÇİN KULLANILDI
BİR HAK ARAMA HİKAYESİ
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?
BUGÜN NEYDİ?
MİLLİ EKONOMİ
BAYRAMLAR KİMİN BAYRAMI?
TÜRKİYE İYİ OLACAK…
DEVLETLERİMİZ
VURUN ABALIYA (Vergi Yükü)
HÜKÜMETİMİZİ ALDATAN, ALDATANA !!!
AŞIRI ANTİBİYOTİK KULLANIMI
LÜZUMSUZ KAVGALAR
YÖRESEL ÜRÜN
GERÇEK VERGİ ŞAMPİYONU
SOSYAL MEDYA SOYTARILIKLARI
YENİ PARTİNİN AYAK SESLERİ
SİYASAL BARIŞ
İKTİDAR MUHALEFET İLİŞKİLERİ
KAMU MALLARI KAMUNUN MU, YÖNETİÇİLERİN Mİ?
TARIMA, ÇİFTÇİYE SON DARBE
SAHİPSİZ TOSYAM!!
TOSYA BAGEVİ GÜMÜLCİNE’ DE
SORUNLARIMIZIN KAYNAGI
DEMOKRASİ REFERANDUM
İDEALİST (ÜLKÜCÜ) HAYAT YOLU
DOĞAYLA BARIŞIK YAŞAMAK MÜMKÜN
AŞIK VEYSEL (1894-10-25 --21 Mart 1973)
GALİP ERDEM (ÜLKÜCÜ DÜŞÜNÜR)
DEVLET HÜKÜMET AYRIMI
TERCİHE SAYGI
MUHALEFETE YARDIMCI OLMAK LAZIM
DOĞRU TERCİH İÇİN GERÇEK BİLGİ
TÜRK AYDINLANMASI ATEŞİ
ANAYASA DEGİŞİKLİGİ ve VATANDAŞA RAPOR
ANGARALI KABADAYILAR
TARİHLEŞMİŞ TARİHDE KALMAK
MEÇLİSTE(SİYASETTE) ADAP
YENİ MERKEZ SAĞ MHP'YE Mİ, MHP HAZIR MI?
YAZ SAATİ, KIŞ SAATİ HANİ BUNUN ORTASI?
M. AKİF BİZE SESLENİYOR!!
TERÖR TUZAGI
EKONOMİMİZ EKONOMİK Mİ?
ATATÜRK KASTAMONU DA
LOZAN
GÜVENLİK AÇIĞI
BİRLİK RUHU
TOPLUMLARIN VURUCU GÜCÜ
DARBEYE DARP……
SILAHİ RAHİM
MHP’DE DEMOKRASİ RÜZGARI
KAYYUM ZARARLARI
MHP
BAYRAK
BAYRAK – KİTAP – SİLAH
!!DEMOKRASİ ENGELLERİ!!
BALKAN TÜRKLERİ
BAYRAMLAR, BAYRAMOLA
DİL VE KÜLTÜR BİRLİGİ
TERÖRİSTE TESLİM OLMAK
MİLLİ REFLEKS
SURİYE SORUNU VE TERÖR BELASI
YENİ ZAMLARDAN SONRA ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLDU?
KAZDIĞIN HENDEĞE DÜŞMEK
HÜKÜMET KARŞITLIĞI FANATİZMİ
MHP = DAVA
MHP ÜZERİNDEN PARTİ İÇİ DEMOKRASİ
Ücret Asgari, ÖLÜMLER AZAMİ!!
NERE DE ESKİ BAYRAMLAR?
30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI
KUT’UMUZU/KÜLTÜRÜMÜZÜ KAYBETMEK!!!
HÜKÜMET KURULAMADI. Neden?
ASKERLİK
HERKES GÖREVİNİ YAPACAK!!
MİLLET OLMA GEREGİ
SOMA SORULMADAN, KAZALAR ÖNLENEMEZ
TÜRK/TURAN KÜLTÜRÜ
İŞGAL (Ekonomik, Kültürel)
TÜRKLER DE BİRLİK
UNUTMA!!!
ALTINDAN TASMA
SEVGİYLE KOŞANLAR
SIĞINMACI SORUNU!!
M.KEMAL ANKARA'YA NEDEN GELDİ?
BEN, ÜLKÜCÜYÜM/ ÜLKÜCÜ KİMDİR?
ÖĞRETMEN/ÖĞRETEN
BARIŞ MI, SAVAŞ MI?
ÇOCUKLAR/GENÇLER/MİLLET
TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE
TERÖRİZMLE TOPYEKÜN MÜCADELE
ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ
BAYRAMLAR
SOMA MADEN KAZASI ÜZERİNE
SEÇİMİN KAZANANI MHP
O ARTIK GÖNÜLLERİN REİSİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI- 7
MİLİYETCİ YAŞAM TARZI -6
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 5
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -4
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 3
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -2
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 1
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
BİZ, ANGARALI BOZGIRIN GENÇLERİYİZ
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(MEHMET YILDIRIM)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER (TAHSİN BABAŞ)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(HAYATİ HAMZAOĞLU)
GÜNAHSIZ KİMSE, TAŞI O ATSIN!!
M.AKİF ERSOY
TANRI, TÜRK'Ü KORUSUN!
BOZKURTLARLAR - MANKURTLAR
ORHUN YAZITLARI
ŞEHİTLİK, GAZİLİK
MARŞLARIMIZ TÜRKÜLERİMİZ
İTAAT - İSYAN
BİZ KİMİZ, BİZ MİYİZ?
İSLAM'IN MİLLİYETCİLİGE BAKIŞ AÇISI
SİYASET'TE ÜSLUP SORUNU
Millet/Türk Milleti
YARATILIŞ DESTANI
İNSANLIĞIN YETİMLİĞİ
MUHSİN YAZICIOĞLU
GÖK RENGİ, GÖK BAYRAK
SİVİL SAVUNMA
MİLLİYETÇİLİK AYAKLAR ALTINA
İZMİR İKTİSAT KONGRESİNDEN GÜNÜMÜZE
OSMANLI 1299-1923
BAĞLAR
İŞSİZLİK VE ÇÖZÜM YOLLARI
TARİH BİLGİSİ
CUMHURİYET NEDİR?
VATANDAŞIN BİR GÜNÜ
9 IŞIK
KÜRT SORUNUMUZ
İSTİKLAL YOLU
ŞEHİD
MÜSLÜMANLAR VE SURİYE
MİLLET SORUMLULUĞU
CAMİ-CEMAAT İLİŞKİSİ
FANATİK ALĞILAMA
SURİYE MESELESİ
ÇEVRECİ
5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ
siyaset içi dışı
Milliyetçiliğin faşizmle imtahanı
TOPLUMU SEVİMSİZ HALE GETİRENLER
H.Z. MUHAMMED
SAFAHAT'DAN ANLADIKLARIM - 1
KUTLU DOĞUM HAFTASI H.Z. MUHAMMED (s.a.v)
ÇANAKKALE SAVAŞI 1915-1918
İstiklal Marşı, M. Akif Ersoy
ŞEHİRLER
MHP ve MİLLİYETÇİLİK 2
MHP ve MİLLİYETÇİLİK
KÜLTÜRLÜ OLMAK KOLAYDIR, KÜLTÜRSÜZLÜK ZOR
PKK NIN TERÖR ARACILIĞIYLA, VATANDAŞLARI SÖMÜRMESİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI
YSK KARARI KAOS OLURMUŞ
KASETLİ SİYASET ÜZERİNE SANARYOLAR
DEVLET BEYE ŞANTAJA İZİN VERECEKMİYİZ?
MİLLİYETÇİLİK NEDİR?
KÜTAHYA DPÜ’SİNDEKİ OLAYLAR VE ÜLKÜCÜLER
KAHRAMANLARINI KAYBEDEN MİLLET
SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft