İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
SİYASET'TE ÜSLUP SORUNU

 

SİYASET'TE ÜSLUP SORUNU

Köy kahvesinde konuşur gibi siyasi konuşma, düşünsel tartışmalar da, dini inanış ifadelerinde bulunmaya hiçbir konuşmacının, siyasetcinin hakkı olmamalıdır. Şu deyim bu konuşmaları yapanları sınırlandırmaya yeter herhalde, "imam osurursa, cemaat s…r"  konuşmacılar, liderlerimiz bu deyimi düşünerek konuşmalarını, saldırı, nefret, dili degil karşılıklı düşünce alışverişi, saygıya dayanan şeklin de yapmalarını beklediğimizi belirterek siyasette üslup üzerine düşünmeye başlayalım.

Vasat siyasi üslubu evrensele taşımak, kırık dökük bir tekne ile okyanusa acılmaya benzer. Aslında herkesimin yaptığı bir konuşma üslubunun yanlış olduğunu en iyi C.H.P genel başkanı Kılıçtaroğlu anladı. Nedeni o ülkemizde konuşmadığı uluslararası bir toplantıda kendi başbakanını şu sıralar dünyanın pek sevmediği bir ülke başkanı ile karıştırarak, katildir ifadesini kullanması tepkiye neden olmuştur. Bu üslup bize normal geliyor ama o ülkelerde muhalefet liderleri, iktidar partisi liderleri birbirine karşı, dikkatli, saygılı olayları germemeye özen gösteren, konuştuklarını delillendirebilen ve konuştuklarında sanki bir mahkeme de konuşuyorlarmış gibi konuşmaktadırlar. Sebebi halk nezdinde güven erezyonuna kapılmamaktır. Biz de, ülkemiz de seviyesiz konuşmaları alkışlamak yerine eleştirsek siyasetimizin üslubu degişir kanatindeyim.

Siyaset ülkemiz de gercekten de vasatlaşmış, gerginlikler üzerinden taraftar bulmaya başlamış, kimi dini argümanlara aşırı önem verilmiş, kimi bir siyasi kavramı abartarak, çarpıtarak yorumlamış ve bu gerilim sonucu dini argümanları kullananlar iktidara gelmiştir. Ne degişmiş, ihaleyi ali alırken Veli almaya başlamış, bürokrasi de Hasan ilerlerken, Hüseyin ilerlemeye başlamıştır. Laikliği savunanlar da yaşam tarzımıza müdahale edilir kaygısı başlamış en küçük yasal degişikliklere yine devasa anlamlar yüklenmiş, sistem elden gidiyor, bunların niyetleri sistemi ve ülkeyi yok etmek gibi hainliğe varan suçlamalar da bulunulmuştur. Savcılar göreve davet edilmiş, bu üsluba alışkın olan savcılar ise bunlar her zaman böyle, soruşturmayı gerektirecek bir durum yoktur düşüncesiyle hainlik, nemalanma, adam kayırma, iktidarın yönetim aracı olmuştur. Dün böyle, bugün böyle inşallah yarın böyle olmaz.

Olmamalı için bir şey yapmalıyız, sistemin demokrat görünmesine rağmen, sistemi işleten unsur olan partilerin ve sivil toplum örgütlerinin demokrasiden bir haber olmalarıdır. Adam 50 yıldır başkan, artık başında bulunduğu kurumla o kadar özdeşleşiyor ki kurumu malı sanıyor. Bir eleştiri olduğu zaman kurumla özdeşleşen bu kişi kendine saldırı yapıldığı yanılsaması ile en sert üslupla cevap veriyor. Kutsalların ve milli meselelerin işin içine taşınması da karşılıklı sertlikleri artırıyor. Taraftarlarda bizim ki ama salladı karşı tarafın liderini diyerek karşılıklı bir böbürlenme alıp başını gidiyor. Karşı tarafın lideri de uygun bir ortam bulunca onun üslubu aşacak bir vasatlıkta ve yüksek sesle taraftarlarının alkış sesleriyle söylemiyor adeta orada olsa tekme tokat saldıracak öfke üslubu ile konuşuyor. Kendisi alkış alıyor, aynı sanatcılar gibi alkış aldıkca çoşuyor, çoştukca alkış alıyor karşılıklı birbirlerini gazlıyorlar. Ne söylüyorlar…

1932 yılında şunu yaptı partin, ekmegi karne ile dağıttı işte emek karnesi, alkış tufanı, efendim tek adamcılık yapıldı, otoriterlik aldı başını gitti vs..vs Şimdi 1929 ekonomik burhan yaşayan dünya da bir çok ülkede gercekten de karın doyurmak sorun oldu, açlık çekildi alkışlayanlar birazcık araştırsa, veya konuşan politikacı böyle bir burhanın şimdi yaşanması durumun da ne yapabilirim diye düşünse böyle konuşmayacaktır. Hadi haklı halkını bilinçli aç bıraktı o devir yöneticileri, ana, babasının sucundan çocuğu, çocuğunun sucundan anan, babasının yargılanamayacağını hem ilahi kitabımızdan, hemde hukuk kurallarından biliyor olmaları gerekmez mi? Ama bilse de karşı tarafa ofsayttan gol atacak ya…

Siyasetçi, tahammülsüz, eleştiriye gelmiyor, çok çabuk coşkuya kapılıyor ve aklından çok duygularını, ön yargılarını kullanıyor, kendi politika ve projelerini anlatmak yerine ötekini “sözle döverek” tabanına mesaj göndermekle yetiniyor. Hedef basite indirgenince, üslup da sertleşiyor, nezaket ve insaniyet boyutu kayboluyor.

     Siyasette de, tartışmalar da sanki sözlü tartışma degil sözlü dögüş, birbirlerini besleyerek günden güne de sertleşiyor, siyasetcinin ve taraflarının tansiyonu yükseliyor. Karşılıklı saygıya dayanan ve yapıcılığın yanı sıra verimli olması açısından, birbirini dinleyebilmek için sevgiye, saygıya dayana bir üslubun daha nitelikli bir siyasi ortam yaratacağı belli iken. Seçim dönemlerin de sertleşmenin yanın da, dil artık ağır hakaretlere varacak kadar sertleştiriliyor. Siyasi söylemin dışına çıkan bu kin nefret söylemi siyasi hakları da aşarak kişisel hakları zedeleyecek kadar sınır tanımaz bir dil ne yazık ki kişilik haklarını ihlal etmekle kalmıyor fakat aynı zamanda genel bir öfke ve nefret diline dönüşüyor. Yalancılıkla, vatan hainlikleriyle suçlanmanın normal olduğu bu üsluba katillikle eklenince işte davetli olduğun yerde misafirliğini bil uyarısı alıyorsunuz. Biz de artık liderlerimize arkadaş yıllardır, saldırıyorsun sen saldırdıkca ülke geri gidiyor biraz da rakibine karşı saygı duy, kavganın gürültünün, tozun, dumanın içinde parsayı kim topluyor belli olmuyor diyelim mi artık.

Yalan konuşmak ise artık siyasetin normal bir üslubu oldu, yeter ki karşı tarafı zor durumda bırakacak bir şey yapalım da gerisi önemli degil. Son meclis konuşmalarında ana avrat küfürleşmeler, meçlis başkanını öyle rahatsız ediyor ki parti liderlerinden yardım istiyor. Yardım istedikleri kim, onlar da ana avrat küfür etmiyor ama defalarca küfür sınırından dönüyorlar. Bunun nedeni bu uslubun sisyasi kültürümüze yerleşmesidir. Biraz saldırkan, nefret söylemi içinde olmayan liderleri taraftarları bizimkinde bu sıra iş yok, danışmanları uyarıyor, efendim uslubunuzda biraz kin ve nefret olsa, bu nokta da karşı tarafa saldırmanız gerekiyor.

Bir grub çıkıyor vur vur inlesin, vur de vuralım ölde ölelim, ananı da al git, görüşen serefsizdir, görüştün şimdi nesin, vatan senle gurur duyuyor ne yaptın sorusu, yok gibi… Daha onlarcasını buraya taşıyabiliriz zaten bunları defalarca duyduk. Bizim amacımız bunların tekrarlanması degil bu üsluptan iftara, dedikodu, yalanlarla taraftarları gaza getirme yöntemlerinin terk edilmesidir. Aklımızda kalan iki tane, hem eleştiri hem de seviyeyi iyi ifade eden siyasi eleştiyi buraya taşıyarak yazımıza son verelim.

Birisi, Rahmetli Erdal İnenü zamanında Sodep'in sloganı "limon gibi sıkılıyoruz" digeri ise Yine rahmetli Erbakan'dan gelen sizin tepsinizin altı iyice kızardı espisisi aklımızda kalmış ve hakaret de içermeden siyaset yapılabilecegine örnek olmuşlardır. Günümüzde de fanatik taraftarlardan gelen baskılara zaman  zaman dayanamasa da Devlet Bahçeli, DSP lideri Mahsum Türker, Eski  Has Parti Yeni Ak Parti genel başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş seviye konusun da karnelerinin iyi olduğunu düşünüyoruz. Aslında Kılıçtaroğlu'nun ilk lakabı sakin güçtü ama ya tabanın baskısıyla yada T. Erdoğan'ın sertliğine uyarak üslubunu değiştirdi, önceki üslubu daha iyiydi diye düşünüyorum.

Üslupla ilgili bazı haber ve yazıları sizin için derledim okunması önerisiyle selam ve  sevgiler…

M.Akif Gökalp >> www.vatadasfikri.com >> Ankara

 

Çiçek'ten, Liderlere "Hakaret" Raporu

Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın, Meclis Genel Kurulu'nda Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e yönelik küfürleri, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i harekete geçirdi. Genel kuruldaki hakaretleri isim isim bir raporda toplatan Çiçek, parti liderlerine "Bu tip davranışları engeleyebilmek için ne önerirsiniz?" diye sordu. Bu arada, CHP'li Kamer Genç, Başkan Çiçek'e gönderdiği dilekçede, Zeyid Aslan hakkında hangi işlemin yapıldığını sordu. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in bahsettiği o küfürler, Meclis Genel Kurulu'nda Adalet ve kalkınma Partisi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan tarafından sarfedilmişti.

Meclis genel Kurulu'nda yaşanan tartışmalarda edilen hakaretlerin ağır küfürlere dönüşmesi Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i harekete geçirdi.

Çiçek, Meclis tutunaklarına yansıyan hakaretleri kapsayan bir rapor hazırladı ve Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin liderlerine gönderdi.

Raporda hakaret eden vekillerin adları ve toplantıların tarihleri de yer aldı. Çiçek, raporun sonuç bölümünde liderlere "böyle davranışların önüne geçmek için ne önerirsiniz?" sorusunu yöneltti.

Bu arada, Cumhuriyet halk partili Kamer Genç, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e bir dilekçe ile başvurarak kendisine küfür eden Adalet ve kalkınma partili Zeyid Aslan için hangi işlemin yapıldığını sordu.

Kaynak : http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=49151#.UZW3A6JA3KU

 

Aysever'in sunduğu "Aykırı Sorular" programına konuk oldu. "Öcalan ile görüşür müydünüz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "devleti doğrudan muhatap etmezdik" dedi. "Atatürk'e karşı çıkmak vatan hainliğidir" diyen Kılıçdaroğlu, siyasetteki üslup sorunuyla ilgili olarak ise "Zaman zaman sertleşiyoruz, haklı olabilirler" diye konuştu.

Kaynak: http://video.cnnturk.com/2013/haber/1/2/siyasetteki-uslup-tartismasina-yanit

 

Siyasetçi, tahammülsüz, eleştiriye gelmiyor, çok çabuk coşkuya kapılıyor ve aklından çok duygularını, ön yargılarını kullanıyor, kendi politika ve projelerini anlatmak yerine ötekini “sözle döverek” tabanına mesaj göndermekle yetiniyor. Hedef basite indirgenince, üslup da sertleşiyor, nezaket ve insaniyet boyutu kayboluyor.

     Siyasette de, tartışmada da üslup zaman zaman sertleşebilir, tansiyon kısmen yükselebilir. Elbette yapıcı ve verimli olması açısından serin kanlı bir üslubun daha isabetli olacağı kuşku götürmez. Ne varki özellikle seçim arefelerinde sertleşmek bir yana ağır hakaretlere varan bir dil kullanılıyor. Kişilik haklarını zedeleyecek denli sınır tanımaksızın tırmanan bu dil ne yazık ki kişilik haklarını ihlal etmekle kalmıyor fakat aynı zamanda bir öfke ve nefret diline dönüşüyor. Son olarak referandum öncesi yürütülen siyasi kampanyalar bu anlamda maalesef tavan yapmıştır. Öyle bir noktaya varmıştı ki bu durum bir tür seviyesizlik yarışına dönmüştü. Zira televizyonlarda gençlerin ruhsal ve psikolojik gelişimi olumsuz yönde etkileniyor denilen zararlı programlardan kat be kat daha tehlikeli bir hal almıştı.

     Tabii kişisel hesaplaşmaların merkeze alındığı, her bir demeç ve söylevin intikam aracına dönüştürüldüğü böylesi bir ortamda şüphesiz ki bu anlayışın toplumu kamplara bölüp kutuplaşmalar yaratmasından başka bir getirisi bulunmuyor. Dahası bu sorumsuz davranış, var olan toplumsal gerginlikleri daha da tırmandırarak yeni düşmanlıklar yaratıyor. Türkiye’nin siyasetini yöneten kişilerin üslup sorunu; miting meydanlarında, basın toplantılarında, medyada içlerini dökerken kullandıkları saldırgan, öfkeli, komik, şiddet dolu bir ifade şeklidir. Bu büyük bir saygısızlıktır. İnsanların doğru cümleyi bulamadıkları (hatta yalan söyledikleri), karşısındakini ikna edecek doğru girişimleri olmadığı zamanlarda kullandıkları uygulamadan başka bir şey değildir üslubu sertleştirmek.

     İşte, siyasilerimizin sırf duygusal tatmin amaçlı bu bencil ve hırslı yaklaşımlarının bizlere kazandırdıkları bunlardan ibaret. Siyasilerin sırf kendilerini rahatlatmak adına bu çirkin söz düellosundan vazgeçmeleri oldukça önemlidir. Zira topluma kötü örnek oluyorlar. Oysa siyasi liderlerin görevi, kaprisleri uğruna topluma kötü örnek olmak değildir. Siyasi liderler siyaset üretmek yerine birbirleri için üslupsuzluk üretiyorlar. Hakkaniyet ve denge kaygısı hiç yok. Üslup ki, sahibinin kişiliğini, derinliğini, sığlığını verir. Siyasette bariz bir üslup problemi var ve bununla siyasette irtifa kaybı var, öteki değerleri de aşındırıyor.

Kaynak: http://www.umrandergisi.com/siyasette-uslup-sorunu-yanlisliklarin-dili-cn1226.html

 

 ‘ÇİRKİN KONUŞMALAR’

AK Partili Zeyid Aslan’ın Meclis’te Kamer Genç’e söylediği sözler öylesine çirkin ki, noktalama (.....) yaparak dahi buraya almayı uygun bulmuyorum. Evet, öfke anında söylediği bu sözler için kendisi de “Yakışmadı” diyerek bir üzüntü ifade etmiş. Kamer Genç’e olduğu gibi Zeyid Aslan’a da Meclis “kınama” cezası vermiş. Ama her halde Kamer Genç için Başbakan Erdoğan, CHP’den nasıl bir davranış beklediyse, şimdi kendisi partisinin bu milletvekili hakkında aynı şeyi yapmalıdır.

Burada “öfke” kavramına özellikle dikkat çekmek isterim. Siyasi kutuplaşma keskinleştikçe siyasi öfkeler kabarıyor, üsluplar kontrolden çıkıyor. Bu maalesef liderler için bile böyle!

Üç gün önce bu sütunda “Meclis’te çirkin konuşmalar” diye yazmıştım. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, özellikle 2011’den bu yana Meclis’te seviyesiz, kaba, hakaret içeren konuşmaların arttığını söylemişti. Niye bu dönemde? Çünkü siyasi kutuplaşma gittikçe daha keskinleşiyor, akıl ve itidalin yerini gittikçe daha fazla öfke alıyor.

Başbakan kendisine sormalıdır; bu öfke tırmanması toplumu nerelere sürükleyebilir?!

Başbakan diyorum, çünkü öfkeli toplumları yönetmenin zor olacağını düşünerek böyle konuşma ve tavırlardan en çok sakınması gereken, iktidarlardır.

Taha Akyol

Kaynak: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=23185251

 

Bu Üyenin Diğer Yazıları
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
MUHALEFETİMİZİN HALİ ve DESTEGİMİZ
Kriz ve Buğran Uyarısı!!
DIŞ GÜÇLER, KİM SEÇİLSİN İSTİYOR!'?
DEPREM BÖLGESİNİN YARALARI SARILIYOR!!
İKİ İNSAN TİPİ, İKİ DAVRANIŞ!!
FİAYTLARI ÜÇ HARFLİLER Mİ ARTIRIYOR?
DİYANETİN MİLLİ BAYRAMLARA DUYARSIZLIĞI!!
KAMUCU EKONOMİ
MUHALEFET/HÜKÜMET NE İŞ YAPAR ??!!
BASİT HESAP, HÜKÜMET, PATRON BUNU YAP!!
YEM ve HAYVANCININ EKONOMİSİ
BAŞKETTE, KASTAMONU GÜNLERİ 16
SİYASAL MÜLAHAZALAR
TOSYA
KİM SAÇMALIYOR?
BAŞARI, BAŞARISIZLIK !!
ANAYASAYI, DENETİMİ, DEVLETİ PRANGA GÖRMEK!
ASGARİ ÜCRET
EKONOMİK VATANIN KORUNMASI
İÇKİDEN ÖLENLER!!
Kim İç Kim Dış Güç Biraz Karışık Gibi!!
YANLIŞ ANLAŞILAN TEVEKKÜL
ÇİFT DİKİŞ (Vergide)
OSMANLICI MI, CUMHURİYETCİ MİYİZ?
KASTAMONU, TEŞVİK ZENGİNİ Mİ, FAKİRİ Mİ?
PURSAKLARIMIZIN SORUNLARI
VİRÜSLE KİŞİSEL MÜCADELE
Kamu araçlarının Amaçları Dışında Kullanımı
8 MART KADINLAR GÜNÜ
ŞEHİTLİK
OZAN AHMET TAŞKIN (AHMEDİ)
ÜRETENE/ÜRETİME NEFES
Muhafazakâr Lüks
KAZAKİSTAN
İLK KADIN MİTİNGİ
SU İÇTİĞİM DEREDE, ARTIK YÜZEMİYORUM!!!
İHLALLİ GEÇİŞE ORANTISIZ CEZA!!
ATATÜRK ANLAYIŞLARI, TARTIŞMALARI
ATATÜRK KASTAMONU DA (1925)
RUHUNU ARAYAN ADAM
SURİYE DE KİMLE ÇATIŞIYORUZ?
MÜNAZARA/MÜNAKAŞA FARKI
HAYVANCILIĞIMIZIN YEM SORUNU
30 AĞUSTOS ZAFER GÜNÜNÜ KUTLARKEN
MARKA KONSENSÜSÜ(Uzlaşma) KADAR!!
KİTAPLI YAŞAM
TARIM ve MERA ALANLARININ KORUNMASI
MİLLET OLARAK KADERİMİZİN YAZILDIĞI YILLAR
TÜRK GÜNÜ (3 Mayıs Türkçüler Günü)
YÖNETİCİYE ÖĞÜTLER
KURULTAY
KİM KAZANDI?
BELEDİYE BAŞKANI SEÇMEK!
SEÇİM TARTIŞMALARI
ÇEVRE BİLİNCİ!
ÜLKÜCÜ, Partici TAVRI…
İLKESİZLİK!!
HDP İLE KİM İTTİFAK YAPIYOR?
EKONOMİDEN NE ANLIYORUZ? (Ekonomik Amaçlarımız?)
AMAÇ/İDEAL NASILSA NETİCE ÖYLE ÇIKAR!!
ASENA
YEMEN CAN YEMEDE!!
KARS'LILAR adayları ÇETİN NAZİK’İ Karşıladı
METNİN BAĞLAMINDAN KOPARILMASI
İKİ PATRON |İKİ ÜLKE
BEKA SORUNU VAR MI?
KİMLİK BUNALIMI YAŞAYANLAR!!
KARS DA YEREL SEÇİMLER
KİRA, MALİYETİ BASKISI
ASGARİ ÜCRET
DÖNEM ve KİŞİ KUTSAMALARI
EMEKLİLİK SORUNLARI -1
EMEKLİLİK SORUNLARI
PARKLARIN TİCARETE ACILMASI
NEDEN SÜREKLİ OYUNA GELİYORUZ?
BEN YAPMADIM O YAPTI…
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ (STÖ) KAMU KURUMU AYRIMI
Krizden Çıkış Yolları
ÖNEMLİ SORUN!!!
SORUNLU DEVLETLER, İSRAİL
Bakandan Talihsiz Açıklama!!
YOKSUNLUKLARIMIZIN KULLANILMASI!!
TOSYALI SİYASETEN TEMSİL HAKKI İSTİYOR
Tosya Temsil Hakkı İstiyor
HERKESİ SUÇLAYARAK AKLANMAK…
KAÇAK GÜREŞEN SİYASİLER
MEDYA AMBARGOSU! Medya Tek Ses mi Oldu?
KİM DÜŞMAN?
ŞEHİR KÜLÜPLERİ (Tosya Şehir Kulübü)
ÜLKÜ, ÜLKÜCÜ, ÜLKÜ OCAĞI
ANKARA GEZİM
(Milli Törenlerin Milli Kalması)
CANAKKALE VE VATAN SEVGİSİ
TOPLU TAŞIMA
MİLLİ – GAYRİMİLLİ
BİZ SİZİ İYİ TANIRIZ (PKK/PYD)
NE ÖNEMLİ? (Kastamonu’nun Kayıpları, Kazançları)
Alkışlamanın Maliyeti Nedir?
SURİYE VE BARIŞ!!
SİYASİLERİN KARARINDAN VATANDAŞ NASIL ETKİLENİYOR?
BİZE TÜRK DERLER!!
SİYASİ TATMİN
ASGARİ ÜCRET LÜKSE KUBAN EDİLDİ
SIGINMACI SORUNU
İŞÇİ ÖRGÜTLENMESİ VE HAK ARAYIŞI
İğrenç İki Olay
TOSYA DA KAMU GÜCÜ ÇEVREYİ KORUMAK İÇİN KULLANILDI
BİR HAK ARAMA HİKAYESİ
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?
BUGÜN NEYDİ?
MİLLİ EKONOMİ
BAYRAMLAR KİMİN BAYRAMI?
TÜRKİYE İYİ OLACAK…
DEVLETLERİMİZ
VURUN ABALIYA (Vergi Yükü)
HÜKÜMETİMİZİ ALDATAN, ALDATANA !!!
AŞIRI ANTİBİYOTİK KULLANIMI
LÜZUMSUZ KAVGALAR
YÖRESEL ÜRÜN
GERÇEK VERGİ ŞAMPİYONU
SOSYAL MEDYA SOYTARILIKLARI
YENİ PARTİNİN AYAK SESLERİ
SİYASAL BARIŞ
İKTİDAR MUHALEFET İLİŞKİLERİ
KAMU MALLARI KAMUNUN MU, YÖNETİÇİLERİN Mİ?
TARIMA, ÇİFTÇİYE SON DARBE
SAHİPSİZ TOSYAM!!
TOSYA BAGEVİ GÜMÜLCİNE’ DE
SORUNLARIMIZIN KAYNAGI
DEMOKRASİ REFERANDUM
İDEALİST (ÜLKÜCÜ) HAYAT YOLU
DOĞAYLA BARIŞIK YAŞAMAK MÜMKÜN
AŞIK VEYSEL (1894-10-25 --21 Mart 1973)
GALİP ERDEM (ÜLKÜCÜ DÜŞÜNÜR)
DEVLET HÜKÜMET AYRIMI
TERCİHE SAYGI
MUHALEFETE YARDIMCI OLMAK LAZIM
DOĞRU TERCİH İÇİN GERÇEK BİLGİ
TÜRK AYDINLANMASI ATEŞİ
ANAYASA DEGİŞİKLİGİ ve VATANDAŞA RAPOR
ANGARALI KABADAYILAR
TARİHLEŞMİŞ TARİHDE KALMAK
MEÇLİSTE(SİYASETTE) ADAP
YENİ MERKEZ SAĞ MHP'YE Mİ, MHP HAZIR MI?
YAZ SAATİ, KIŞ SAATİ HANİ BUNUN ORTASI?
M. AKİF BİZE SESLENİYOR!!
TERÖR TUZAGI
EKONOMİMİZ EKONOMİK Mİ?
ATATÜRK KASTAMONU DA
LOZAN
GÜVENLİK AÇIĞI
BİRLİK RUHU
TOPLUMLARIN VURUCU GÜCÜ
DARBEYE DARP……
SILAHİ RAHİM
MHP’DE DEMOKRASİ RÜZGARI
KAYYUM ZARARLARI
MHP
BAYRAK
BAYRAK – KİTAP – SİLAH
!!DEMOKRASİ ENGELLERİ!!
BALKAN TÜRKLERİ
BAYRAMLAR, BAYRAMOLA
DİL VE KÜLTÜR BİRLİGİ
TERÖRİSTE TESLİM OLMAK
MİLLİ REFLEKS
SURİYE SORUNU VE TERÖR BELASI
YENİ ZAMLARDAN SONRA ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLDU?
KAZDIĞIN HENDEĞE DÜŞMEK
HÜKÜMET KARŞITLIĞI FANATİZMİ
MHP = DAVA
MHP ÜZERİNDEN PARTİ İÇİ DEMOKRASİ
Ücret Asgari, ÖLÜMLER AZAMİ!!
NERE DE ESKİ BAYRAMLAR?
30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI
KUT’UMUZU/KÜLTÜRÜMÜZÜ KAYBETMEK!!!
HÜKÜMET KURULAMADI. Neden?
ASKERLİK
HERKES GÖREVİNİ YAPACAK!!
MİLLET OLMA GEREGİ
SOMA SORULMADAN, KAZALAR ÖNLENEMEZ
TÜRK/TURAN KÜLTÜRÜ
İŞGAL (Ekonomik, Kültürel)
TÜRKLER DE BİRLİK
UNUTMA!!!
ALTINDAN TASMA
SEVGİYLE KOŞANLAR
SIĞINMACI SORUNU!!
M.KEMAL ANKARA'YA NEDEN GELDİ?
BEN, ÜLKÜCÜYÜM/ ÜLKÜCÜ KİMDİR?
ÖĞRETMEN/ÖĞRETEN
BARIŞ MI, SAVAŞ MI?
ÇOCUKLAR/GENÇLER/MİLLET
TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE
TERÖRİZMLE TOPYEKÜN MÜCADELE
ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ
BAYRAMLAR
SOMA MADEN KAZASI ÜZERİNE
SEÇİMİN KAZANANI MHP
O ARTIK GÖNÜLLERİN REİSİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI- 7
MİLİYETCİ YAŞAM TARZI -6
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 5
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -4
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 3
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI -2
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI - 1
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
BİZ, ANGARALI BOZGIRIN GENÇLERİYİZ
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(MEHMET YILDIRIM)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER (TAHSİN BABAŞ)
KASTAMONU DA YEREL SEÇİMLER(HAYATİ HAMZAOĞLU)
GÜNAHSIZ KİMSE, TAŞI O ATSIN!!
M.AKİF ERSOY
TANRI, TÜRK'Ü KORUSUN!
BOZKURTLARLAR - MANKURTLAR
ORHUN YAZITLARI
ŞEHİTLİK, GAZİLİK
MARŞLARIMIZ TÜRKÜLERİMİZ
İTAAT - İSYAN
BİZ KİMİZ, BİZ MİYİZ?
İSLAM'IN MİLLİYETCİLİGE BAKIŞ AÇISI
SİYASET'TE ÜSLUP SORUNU
Millet/Türk Milleti
YARATILIŞ DESTANI
İNSANLIĞIN YETİMLİĞİ
MUHSİN YAZICIOĞLU
GÖK RENGİ, GÖK BAYRAK
SİVİL SAVUNMA
MİLLİYETÇİLİK AYAKLAR ALTINA
İZMİR İKTİSAT KONGRESİNDEN GÜNÜMÜZE
OSMANLI 1299-1923
BAĞLAR
İŞSİZLİK VE ÇÖZÜM YOLLARI
TARİH BİLGİSİ
CUMHURİYET NEDİR?
VATANDAŞIN BİR GÜNÜ
9 IŞIK
KÜRT SORUNUMUZ
İSTİKLAL YOLU
ŞEHİD
MÜSLÜMANLAR VE SURİYE
MİLLET SORUMLULUĞU
CAMİ-CEMAAT İLİŞKİSİ
FANATİK ALĞILAMA
SURİYE MESELESİ
ÇEVRECİ
5 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ
siyaset içi dışı
Milliyetçiliğin faşizmle imtahanı
TOPLUMU SEVİMSİZ HALE GETİRENLER
H.Z. MUHAMMED
SAFAHAT'DAN ANLADIKLARIM - 1
KUTLU DOĞUM HAFTASI H.Z. MUHAMMED (s.a.v)
ÇANAKKALE SAVAŞI 1915-1918
İstiklal Marşı, M. Akif Ersoy
ŞEHİRLER
MHP ve MİLLİYETÇİLİK 2
MHP ve MİLLİYETÇİLİK
KÜLTÜRLÜ OLMAK KOLAYDIR, KÜLTÜRSÜZLÜK ZOR
PKK NIN TERÖR ARACILIĞIYLA, VATANDAŞLARI SÖMÜRMESİ
MİLLİYETCİ YAŞAM TARZI
YSK KARARI KAOS OLURMUŞ
KASETLİ SİYASET ÜZERİNE SANARYOLAR
DEVLET BEYE ŞANTAJA İZİN VERECEKMİYİZ?
MİLLİYETÇİLİK NEDİR?
KÜTAHYA DPÜ’SİNDEKİ OLAYLAR VE ÜLKÜCÜLER
KAHRAMANLARINI KAYBEDEN MİLLET
SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft