İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
ENERJİ BAGISIZLIĞIMIZ! -1

ENERJİ SORUNUMUZ NASIL AŞILABİLİR!?!?

ACİL OLARAK ARABA ve BİSİKLETLERİN ELEKTİRİKLİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANMALIDIR!

ENERJİ BAGIMSIZLIĞININ YOLLARINEDİR?!

Kendi enerjimizi üretemiyoruz, planladığımız nükleer enerji üretim tesislerini alım garantili yap işlet devret modeliyle enerji bagımlısı olduğumuz Ruslara yaptırıyoruz… O zaman ne yapmalıyız? Öncelikle alternatif enerji kaynakları yaratmalıyız!! Burada öncelikli milli kaynaklar olmalı, bu nedir?

Karadeniz de bulunan dogal gaz kaynakları kısa zamanda kullanılır hale getirilmelidir, Ak denizde keşfedilen enerji kaynaklarından hak ettiğimiz pay alınmalıdır… Biri kısa vadede yapacağımız, bizim inisiyatifimizde olan bir durumdur, ikincisi ise uluslararası diplomatik ve siyasal mücadeleler gerektirmektedir… Sonra daha başka ne yapılabilir derseniz?!?!

Alternatif enerji kaynakları, güneş, rüzgar, hidro elektrik gibi enerji kaynaklarına acilen yeni yatırımlar yapılmalıdır.. Bu alan o kadar önemlidir beslenme kadar, hatta beslenmemizden biraz kısarak bu alanı daha da öncelikli hale getirmeliyiz. Hangi alanlar önceliklidir derseniz. Bir egitim, bütün bunları yapacak insan kaynagını yetiştirecektir, iki saglık bu insanları saglıklı kılacak sistemdir, üç güvenlik, güvenlik yoksa can derdinde olanlar saglıklı üretmezler… Sadece polisiye degil hukuk güvenligide gerekmektedir… Sonra Beslenme, sonra hukuki ve sosyal olarak eşit vatandaşlık algısı, sonra kamunun eşit hizmet etmesi, hizmet dediğimiz de mal ve ihale alımlarında da işletmelere eşitlik gerekir… Bunları cogaltabiliriz bunlar genel konular ve sorunlarımızdır, biz bu yazıda enerji üzerine odaklanmak istiyoruz… Yukarıda bazı enerji sorunlarımız üzerine çözüm önerilerinde bulunduk, başka ne ekleyebiliriz, bu önerilere derseniz?

Araba ve bisiklet dönüşüm kitleri, çok çok önemli bir dönüşüm olacak, düşünsene enerji giderimiz 50-60 milyar dolar ister kaynak dönüşümüyle güneş rüzgardan saglanan enerji kaynagıyla evlerde kullandığımız enerji, ister elektrikli araca dönüşüm kitleri/aletleri sayesinde mevcut araçların yarısını dönüştürsek.. 30 milyar dolar tasarruf saglamış oluruz.. Bu bir yıl için geçerli şimdi 5-10 milyar dolar bulmak için çalmadığımız kapı kalmıyor,  son haberlere göre Ruslardan 2023 de aldığımız gazı 2024 de ödeyelim önerisinde bulunuyormuşuz.. Enerji ne kadar önemlidir erseniz her şeyin temelinde enerji var, bu bilinçle enerji bagımsızlığımızı saglayacak önlemler almalıyız… Bu nedenle araçlarımıza dönüşüm cihazları/bataryaları takmalıyız? Yazıya, bu konu üzerine düşünmeye bu dönüşüm kitleri üzerine bilgilenmeyle devam edelim mi?

 Bu kitler, aracın hem ekonomik, hem de çevreci olmasını sağlarken bizim de enerji bagımsızlığımızı saglayacağını düşünüyorum..  Elektrikli Araç Dönüşüm Kiti Nedir? Elektrikli araç dönüşüm kitleri, aracın içten yanmalı motoruna hibrit olarak veya yüzde yüz elektrikli dönüşüm olarak montajlanmaktadır... Bu kit sonrasında aracınız elektrikli motora sahip olacağından artık benzin, mazot, lpg yerine elektrikle çalışacaktır… Bu dönüşümle yapılan Elektrikli motor, fabrika çıkışlı elektrikli araçlar kadar verimli olmayabilir… Bu dönüşüm kitlerini zamanında benzinli araçlara LPG tankı eklenmesi gibi de düşünebiliriz, Bildiğiniz üzere LPG, benzinli motorlarının az yakıt tüketmesini ve ekonomik olmasını sağlar. Elektrikli araç dönüşüm kiti, arabanın daha çevreci duruş, ekonomiyi ve enerji bagımsızlığımızı beraberinde getirir. Dönüşüm Kiti İle Trafiğe çıkmak mevcut durumda kanunlara takılmaktadır… Her ülkede olduğu gibi  ülkemiz Türkiye’de de belirli trafik kuralları ve hükümler bulunmaktadır. Bu hükümler gereğince dönüşüm kitli araçların trafiğe çıkması konusunda yasal düzenlemeler de gerekmektedir… Maliyetine bakacak olursak Temel olarak araç dönüşüm kitlerinin maliyetleri 10 bin Amerikan Dolar ile 100 bin dolara kadar çıkmaktadır.. Anlaşılan bu üründe ithal edilmektedir, o zaman hemen zaman kaybetmeden bunları üretecek tesisler kurulmalıdır.. En fazla 3-4 bin dolara, daha uzun ömürlüleri 7-8 bin dolara dönüşüm saglanmalıdır ki ekonomik bir dönüşüm olsun ve vatandaşlarımız tercih edebilsin…

Durum budur nereden bakarsak bakalım kendi enerjimizi üretecek bir duruma gelmeliyiz, bunun yollarını enerji uzmanları daha da tedaylandırabilir, bizim bu konuda bir düşüncemiz olsun amacıyla bu düşünceleri size sundum, umarım bu sunuş enerji bakanlığına da ulaşır ve enerji bagımsızlığı düşüncesini büyütürler.. Selam ve Sevgilerimle..

Hüseyin Benek – vatandasfikri.com – 27.10.2022

Kaynaklar

1* https://temizenerji.org/2022/04/01/rapor-elektrikli-otomobil-donusumu-turkiyenin-guclu-otomotiv-endustrisi-icin-tarihi-bir-firsat/?gclid=CjwKCAjwkaSaBhA4EiwALBgQaK9RgOJLNpW7pS5zDogP-NA3mBlp0VTMkophrlSDUnwjaUzoBax9_BoCmUwQAvD_BwE

2* https://www.benzinlitre.com/turkiye/blog/detay/elektrikli-arac-donusumu

3* https://www.arabam.com/blog/danisman/elektrikli-arac-donusum-kitleri/

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft