İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
DEGERLİ ÖĞRETMENLERİMİZ,

DEGERLİ ÖĞRETMENLERİMİZ,

Öğretmenler gününüz kutlu olsun,

Bilindiği gibi, kurucu liderimiz Atatürk'ün 24 Kasım 1928'te Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul etmesinin yıldönümününe denk gelen bu günü 33 yıldır Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. Öğretmenler Gününün her geçen yıl daha yaygın bir şekil de kutlanmaktadır. Toplumun bu ilgisi öğretmenligin önemini kavrandığının göstergesidir ve sevindiricidir.

Oğretmenlik mesleğinin önemi insanlıkca malumdur, her birimiz ve toplum bu meslegin ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu biliriz. Öğretmenlerin bir insan için ne mana taşıdığını bizi hayata hazırlayan öğretmenlerimizden hepimiz bilmekteyiz. Biz insanlar öğretilebilen bu öğretilenleri zihninde depolayan canlılarız. Bir şey, bilgi olmalı ki depolayabilelim, yani bize bilgi aktarılmasa, öğretilmezse neyi depolarız? Bu nedenle bize insanlığın edindiği bilgileri öğreten, aktaran biz de bilinç oluşturan öğretmenlere teşekkür ediyor, onların günlerini kutuluyoruz.

Öğretmenlerimizin diger görevi de kültürel degerlimizi de aktarmakla görevlidir, bu da milli vasıfların devam etmesine katkı sunan önemli bir meslegin mensuplarıdır. Bu kültürün için de ki ahlak, erdem, adap, edep, din öğretmenlerin eliyle bize aktarılır. Biz de bu toplumun ferdi oluruz….

Bu gün nedeniyle sorunlarını da tartışıyoruz, bize toplumun bilgilerini, kültürünü anlatan öğrenmenler çeşitli sorunlar yaşamaktadır. Kimi eş durumuna göre yapılması tayinlerin yapılmadığını, egitimi bitirerek atanmayı beklediğini bunların da önemli sorunlar teşkil ettiğini biliyoruz, öğretmenlerimiz de yaşıyor. Her mesek grubunun sorunlarına kulak tıkayabiliriz, ama bizim zihin depomuzun biği depocularının sorunlarına kulak tıkanmamlıdır. Onlara gerekli saygı ve sorunlarına duyarlılık gösterilmelidir. Yetkililerden öğretmenlerin sorunlarını ivedikle çözmeleri beklenmektedir.

Bu sorumluluk gerektiren görevleriniz de zorluklarınızın da, sorunlarınızın da farkındayız. Ama takdir edersiniz ki sorunların çözümü biraz da ülkemizin imkanlarıyla da sınırlıdır. Bu nedenle bazı eksiklikleri hoş görmenizi bekliyoruz.  Sorunlarını gündeme taşımak için eylem yapan Öğretmenlere karşı da polisimizin daha anlayışlı davranmasını da bekliyoruz…

Atanamayan ögretmenlere geldiğimiz de siz egitim sisteminin çarpıklığıyla karşı karşıyasınız, cünki sizin alanınız da 5000 öğretmene ihityaç varken 7500 öğretmen adayı mezun oluyorsa bunlardan 25002ü atanamayacak demektir. Bu nedenle ne kadar veteriner, ne kadar inşaat, fizik, makine, elektironik mühendisi hamgi alanlar da ne kadar etiştirilmiş personel gerektiğin hesabı yapılarak ona fakülteler acılması ve ona göre kontenjanlar belirlenmesi gerekmekte, ihtiyaca göre meslek mensubu yetiştirmeliyiz ki yetişmiş meslek mensubu işsiz kalmasın….

 Degerli öğretmenlerimiz, bize harflari öğrettiniz, bizde bize bir harf öğretenin 40 yıl kölesiyiz 29 harf olduğuna göre,  29x40= 1160 yıl biz sizin köleniziz….. Saygı ve selamlarımızla gününüz kutlu olsun….

Hüseyin Benek --- www.vatandasfikri.com

 

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft