İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
SURİYE SAVAŞAŞI NA RAMAK KALDI

SURİYE İLE SAVAŞ EŞİĞİNDEYİZ

 

Suriye yönetimi ile yaşadığımız sorun, artık sıcak çatışmalara neden olamaya başlamıştır. Savaş benim dahil kimsenin istemediği bir durumdur, ama öte yandan düşen uçağımız ve topraklarımıza atılan top mermileri pilotlarımızın ve vatandaşlarımızın ölmesine neden olmuştur. Bu egemen bir devlet için isteyip istemesine bakmadan cevap gerektirecek bir durumdur. Bizdeki  barış severlerin muhalefetine rağmen bu cevap kacınılmaz olmuştur.

Belki Suriye acısından düşündüğümüzde orada kontrol edilemeyen bir grubun ateşide olabilir, başka bir olasılıkta bizi bu bataklığa çekmek isteyenlerin yaptığı bir iş olabilir.  Kontrolsüz ortamdan yararlanarak bu bizi tahrik eden adeta bizi savaşa davet eylemlerini biz nasıl karşılamalıyıydık?

Buraya kadar efendim hükümetde suç var, Suriye işine çok müdahil oldu, şuydu buydu emin olun o top mermileri Akcakaleye düştükten sonra hesap yapılmaz, yapılmamalıdır. Dozunda bir cevap, karşıya şu mesajı verecek bu cevapla, senin yaptığının aynısıyla sana karşılık veriyoruz, ilerde yapacaklarına karşıda aynı ölçekte cevap alacaksın mesajı verilmediğinde hükümeti eleştiriyoruz, ülkemizin vatandaşlarımızın haklarını korumakta pasif kaldı diyerek, nitekim Mavimarmara gemisine saldıran İsrail’de aslında bana göre bir cevabı hak etmişti ve verilmediği için hepimiz üzüldük.

Zaman devleti ve iktidarı testekleme zamanıdır, savaş zamanı demiyorum, birlik içinde hareket etme zamanı içinde olduğumuzu belirtmek için söylüyorum… Yoksa bu savaş bizim savaşımız degil bunu biliyorum, Suriye ile aramızda savaşa neden olaçak sorun yok bunu da biliyorum, bizim iktidar bu olayı çok üstlendi bunuda biliyorum ama Akcakalade ölenler bu ülke vatandaşı, şehid olan pilotlar bu ülke vatandaşı, düşürülen uçak bu ülkenin uçağı bizi test ediyorlar sanırım, uysalız, uyumluyuz ama koyun degiliz, gerektiğinde hepimiz ülkemiz için savaşırız, gönül ister sorunlar savaşsız çözülsün, çözülemediğinde ise hepimiz biliriz savaş kaçınılmazdır.

Ülkemizde terörist failiyetlerde bulunanlara ise, nacizhane önerim olacak tarihde birçok olay savaş zamanında iç sorunların askıya alındığını gösterir, alınamadığında ise suçluya suçsuza bakılmadan daha çok kana ve cana malolduğu görülmüştür. Lütfen olayları tırmandırmayınız, karambolden bunları, şunları kaparız düşüncesinde olmayınız, bu ülke vatandaşları ve devleti, ordusu böyle durumlarda daha dik duruşlar sergilemiştir. Bu iç sorunumuzu siz yeterince kronik hale getirdiniz, ama içimizde çözecegimiz bu sorunu askıya alın, kardeş kavgasına son verin, ne talebiniz varsa siyaseten talep edin ve çözüm arayın, bu arada yapacağınız bir jest ve atacağınız bir adım çok konuda daha fazla karşılık bulaçaktır… Aslında tam barış zamanıdır,  silahı ve silahlı eylemleri tam bırakma zamanı diye düşünüyorum… Her acıdan bu sorunun çözümü ülkemizde yaşayan vatandaşların istegidir, Her iki halk da sorunun çözümünden yana ilk kez bu kadar çözüme yaklaşıldı. Olagan üstü dönemlerde yapılan jetsler daha çok etkili olmaktadır.

Toplumları olagan zamanda gevşek bulabiliriz, biz gevşemiş olabiliriz ama ben bu millete güveniyorum, olaganüstü zamanlarda birlik içinde hareket etmeyi hep becermişiz ve bizim güçsüzlüğümüzden, zaafiyetimizden yararlanmaya çalışanlar hep hüsrana uğramıştır. Suriyeli yetkililerden ricam uluslararası toplumu dinlemeleridir, çünki sorun artık uluslar arası hale geldi çözümde uluslar arası olmalıdır.

Savaş zaruri degilse cinayettir, zaruri ise savunmadır, korunmadır şimdi biz vatandaşlarımızı korumak için adım atmaktayız….

www.vatandasfikri.com >>Hüseyin Benek<<

 

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft