İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
HZ. MUHAMMED’E HAKARET İÇEREN FİLM

HZ. MUHAMMED’E HAKARET İÇEREN FİLM YÖNLENDİRME İÇİN YAPILMIŞ GÖRÜNÜYOR

 

İşte Hz. Muhammed’i aşağılayan filmi yapma ve yaymadaki amaç fitne (provoke) kokuyor.

 

Nereden bakarsan bak, ya özellikle fitne için yapılmış, yada üç, dört avere yan yana gelmiş averelikden bu saçma filmi yapmışlar. İzlamadim içeriği nedir, çokda merak etmiyorum, ama müslümanların böyle bir neden için belkide haberi bile olmayan ABD elcisini öldürmelerini, onu korumaya çalışanları öldürmelerini anlayamıyorum.

Bu kadar dininden uzaklaşır, bu kadar aşiretinin ve liderinin etkisine girer, bundan sonrası için kuranın işaretlerini degil liderin ve aşiretin işaretleriniş doğru sayarsan işte böyle bir fitne karşısında kaybedersin.

Mâide Suresi.8. Ayet- Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz sizi adaletsizliğe itmesin. Adil olun. Bu, Allah'a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

En’âm .164 -De ki: Allah her şeyin Rabbi iken ben ondan başka Rab mı arayacağım? Herkesin kazanacağı yalnız kendisine aittir. Hiçbir suçlu başkasının suçunu yüklenmez. Sonunda dönüşünüz Rabbinizedir. Ve O, uyuşmazlığa düştüğünüz gerçeği size haber verecektir.

Şimdi birileri bir ülkede bir film yapıyor, başka bir ülkede başka biri öldürülüyor, belkide mlenein filmden haberi yok, hele öldürülen güvenlik görevlilerinin muhtemelen hiç haberleri olmayacaktı, şimdi kesin olmayacak yazık..

Dört kişi Müslüman bir ülkede anlaşmalar geregi duruyorlar, yani onlar emanet, 10 kişi onları korumak için ölüyor on can daha ondört can yazık degil mi?

Furkân  68 -Onlar Allah'ın yanında bir başka ilaha yakarmazlar/davet etmezler. Allah'ın saygıya layık kaldığı canı haksız yere almazlar. Zina etmezler. Bunları yapan, cezaya çarpılır.

 

"Allah'ın haram kıldığı canı haksız yere öldürmeyin." (İsrâ: 33)

 

"Kim bir mümini kasten öldürürse, onun cezası, içinde devamlı kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lânetlemiş ve büyük bir azap hazırlamıştır." (Nisâ: 93)

 

"Onlar ki, Allah ile beraber başka bir ilâha yalvarmazlar. Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar. Zina etmezler. Bunları yapan cezaya uğrar. Kıyamet günü azabı kat kat olur ve orada alçaltılmış olarak temelli kalır." (Furkân: 68-69)

 

"Kim bir cana kıymamış ya da yeryüzünde bozgunculuk yapmamış olan bir kimseyi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur." (Mâide: 32)

Bütün ayetler ortada hedef olanlar suçsuz naıl oluyorda müslümanlar tarafından öldürülüyorlar, yazık. Müslümanlar artık kabilecilikten, bedevilikten, kolayca fitne tuzağına düşmekten kendilerini kurtarmalıdırlar. Bu tavır bana göre müslümanca bir tavır degildir. Müslümanca tavır için develet yetkililerini, din adamlarını, kuranı iyi dinlayip, iyi düşünmektir. Bunun yapılmasının nedeni bizi böyle İsrailin elini güçlendirecek şekilde saldırıya iten olay nedir, kaynagı kimdir, bunu ne için yapmış olabilirler gibi sorular sorarak cevaplar aranmalıdır.

 

www.vatandasfikri.com >>> Fikir Adil <<

 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft