İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
SİYASETİN ALANINI DARALTAN UNSURLAR

SİYASETİN ALANINI DARALTAN UNSURLAR

Siyaset çözüm üretme sanatıdır, bunun üzerinde kutsallar, milli menfaatler, liderlerin baskısı, düşünen ve düşünceden dolayı oluşumun içinde olmayıp iktidarda olmanın getirilerinden yararlanma, nitelikli değil paralı insanların seçilmelerinin sağlanması ve en önemlisi demokrasinin partilerde işletilmemesi, son olarak da kadınların ve gençlerin etkili bir şekilde olmamasıdır. Ayrıca güçler ayrılığı ilkesini bazı iktidarlar kendi alanlarına müdahale gibi görmektedir, bunun amacı ise gücü paylaştırarak demokratik dengeyi korumaktır. Partiden partiye değişmekle beraber birçok partimizde bu hastalıkların ya hepsi, ya bir bölümü ya da birkaçının bulunması siyasetin alanını daraltmaktadır. Daralan alanda siyaset çözüm üretmekte zorlanmaktadır. Ayrıca güvensizliğe de neden olan bu durum demokratik uygulamalar yaygınlaştıkça aşılacaktır.

Bu aşağıda sıraladığımız eksikliklerin yanına sizde bazı şeyler ekleyebilirsiniz çözüme katkı sunmak için, böylece 50 yıldır uyutan siyasetten ülkenin gelişmesine katkı sunan, yöneten siyasete geçebiliriz. 50 yıl gerisinde ise uyutan değil uyuma numarası yapacaksın diyen bir siyaset vardı, şimdi vatandaşlar biraz olsun dikkate alınıyor. Ama demokrasilerin temel mantığı ise vatandaşlar adına vatandaşların oyları ve seçimleriyle oluşturulan yönetimler aracılığıyla halk dikkate alınarak yönetim sergilenmesidir. Bu yasa çıkarmadan alınca, vergilendirmeye, eğitim sisteminin yapılandırılmasından alınca, halkı ilgilendiren bütün kararlarda katılımı sağlanmalı düşünceleri alınmalıdır, genel kanaatin dışında düşünenlerinde rahatsız olmayacağı veya kabul edeceği değişiklikler yapılmalıdır. Böylece barış ve huzur içinde yaşayan toplum ortay çıkarmış oluruz. Böylece çözüm üreten, yöneten yönetirken de vatandaşları dikkate alan devlet, hükümet ortaya çıkar. Ayrıca hükümetler, kendi çözümlerini halkla tartışarak kürtaj olayında olduğu gibi çözüm önerilerini ortak akla vurarak doğruluğu ve kabul edilebilirliliği test edilmiş olur.

 Böyle bir iktidar kararları tabana yaymış ve alanını genişletmiş olur. Şimdi aşağıda siyasetin alanını daraltarak sorunların çözümsüzlüğe iten demokrasi dışı davranışları hep beraber görelim… Yazının devamı yazarımızın köşesinde http://www.vatandasfikri.com/yazidetay.asp?ID=258

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft