İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
SURİYE OLAYINDA YÖN SORUNU

SURİYE MESELESİNDE YÖNÜMÜZ NEREYE?

 Yönümüz nereye barışama  mı, savaşa mı, doğuya mı batıya mı, komşuya mı emperyal oyunlara mı, iç işlerine karışmaya mı saygıya mı,  sınırlara ve sahalara tacize mi saygıya mı, yön yön işi bunlar…

 Şimdi sizinle yönümüz için  bazı düşünceler paylaşalım, Öncelikle komşuluk ilişkilerimiz olan bir grup ülkeyle yaşıyoruz. Bunlar Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan, Ermenistan, Rusya, İran, Irak, Suriye ve Kuzey  Kıbrıs Cumhuriyeti. Güney Kıbrıs Rum kesimi bütün bunlarla direk ilişkimiz var. Bunun dışında bir Dünya var ve bu dünyayı paylaştığımız ülkeler ve insanlar var.

Bütün bu ilişkiler yumağında zaman zaman bazılarıyla problem yaşamaktayız,  bunları çözme yeteneği ülkelerin elini güçlendirmektedir. Bu çözme yeteneğinin temelinde karşılıklı saygı en ön sırada yer almaktadır. Yani bir ülkenin sınır birliğine saygı duyacaksın ki, oda sana saygı duysun, bir ülkenin yönetim şekline saygı duyacaksın ki oda sana saygı duysun, bir ülkenin ekonomik çıkarlarına saygı duyacaksın ki oda senin ekonomik çıkarına saygı duysun.

Bütün bunların yanı sıra acık ve gizli çıkar ve savunma birlikleri oluşmuş dünyanın siyasi yapısında, nasıl ki AB acık bir ekonomik çıkar birliği, NATO acık bir savunma birliği, İslam Konferansı acık ama etkili olmayan bir kültürel birlik, Şu sıralarda Rusya’nın başını çektiği ve Çin, İran Nispeten de Hindistan’ın içinde olduğu sanki adına doğu bloğu diyebileceğimiz bir yapı oluşmaktadır. Bu oluşumlarda yönümüz nedir?

Bizim yönümüz 1850 lerden beri batı, ama bütün batılı olma çabalarımıza rağmen 150-160 yıldır batılı olamadık devletimiz istedi, üst düzey bürokratlar istedi, yeni palazlana burjuva kültürü olmayan burjuvalarda istedi ama halk direndi bu mücadeleyi halk kazandı AKP yi iktidara taşıdı derken birde baktık ki batı hayranı bu cephe AKP yi de dönüştürmüş. Hayal kırıklığına uğradı halk, ama yeni bir oluşum çıkaramadığı için bu partiye desteği devam etmektedir.

Şimdi bizim başbakanımızın İsrail’e karşı çıkışı inançlı kimselerin gururunu okşadı ama, Arap baharı estiğinde Ülkemiz politikası tam batılı emperyalistlerin istediği gibi oldu, hatta bazı kereler batılılar bu işe biz karışmıyoruz, Türkiye halledecek diyerek biz gaza getirdiler. Ülke içinde çatışan muhaliflere Libya da havadan dolar attık adeta attığımız dolarlar orada batılı emperyalistlere hizmet etti galiba. Zaten çok delikanlı bir başbakanımız var bu gazla Suriye devlet başkanına çekil artık dedi,. Tersi olsa ne derdik, lütfen biraz uçuk akıl değil sakin akıl…

Biz ülke olarak enerji bağımlısı bir ülkeyiz, kime bağımlıyız Suriye meselesinde bizim karşımızda olan Rusya ve İran’a  hiç düşündük mü? Bir çatışma anında ne yaparız? İşte rüzgarla yön değiştirenler böyle yönsüz kalırlar rüzgar ters estiğine…

Şimdi ne yapabiliriz, işin işine çok girdik ve birde uçağımız düşürüldü!! Yine yönümüzü olaylar veya batılılar mı belirleyecek yoksa biz mi belirleyeceğiz, umarım başbakan, dışişleri bakanı, ortak akılı kullanır. Bugün gazetelerin yorumların baktım hepside sakinlik, diploması, olayları tırmandırmamayı öneriyor. İçimden dedim tartışan ülke, doğruyu bulur birbirimizi dinlersek….

www.vatandasfikri.com M.Akif Gökalp

 

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft