İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
SURİYE SORUNU

HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, SURİYE OLAYINI DEGERLENDİRDİ

Suriye'deki olaylar da, Bölgede filler tepiniyor, çimenler ezilmesin!! 

Kurtulmuş: Suriye konusunda tek çıkış yolu Türkiye-İran ittifakı

  HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Suriye meselesinin İran ve Türkiye'nin ortak hareketiyle çözülebileceğini ifade etti. Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Suriye konusundaki gelişmeleri değerlendirdi. 

Toplantıda, Suriye'deki kayıp gazetecilerin akrabaları Adem Özköse'nin dayısı Saim Tut ile Hamit Coşkun'un ağabeyi Yahya Coşkun da hazır bulundu. Kurtulmuş Suriye sorununun Türkiye ile İran'ın birlikte hareket etmesi ile çözülebileceğini ifade etti: "Türkiye ve İran bölgedeki iki büyük ülkedir. Biz başından beri Suriye sorununun bu iki ülkenin başını çektiği bir barış planı ile çözülebileceğini söyledik. Yine söylüyoruz, İran ve Türkiye başbaşa verip bir adım atarsa bölgede olumlu sonuçlar olabilir. Sorun ancak iran ve Türkiye'nin ittifakı ile çözülecektir. Türkiye İranı çözüm için ortak etmek, gerekirse mecbur etmek zorundadır." 

 

" Türkiye hakem olması gerekirken, taraf durumuna getirilmiştir!" 

Sorunun Suriye'nin iç meselesi olmaktan çıkıp uluslararası bir sorun haline getirildiğine işaret eden Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Maalesef Türkiye bu konuda hakem olması gerekirken, ne yazık ki taraf durumuna gelmiş, getirilmiştir. Rusya'nın bölgedeki çıkarları dolayısıyla, BM nezdinde de Esed rejimine karşı adımların atılabilmesi mümkün olmamıştır. Annan girişimlerinin de Esed rejimine zaman kazandırmaktan başka bir anlam ifade etmediği açıktır. Bosna harbi sırasında da BM aynı taktiği uygulamıştı. Dolayısıyla, evet vakit çok geçmiştir, işler çok zorlaşmıştır, ama tekraren söylüyorum Türkiye ve İran'ın baş başa verip yine Suudi Arabistan, Ürdün, Katar gibi bölgesel diğer güçlerin de dış işleri bakanları düzeyinde bir barış komitesi kurulmalı ve barışın adımları temin edilmeli. Amerika, Türkiye'yi "Ya benden yanasın, ya İran'dan yanasın" diyerek bir taraf olmaya zorlamaktadır. Türkiye bu gibi baskılara boyun eğmemelidir. 

"Türkiye, Suriye'ye doğrudan müdahalede bulunmamalıdır!" 

Eğer bu kısa bir süre içerisinde yapılamazsa bölgede büyük bir kaos çıkabilir. Büyük bir mezhepsel savaş çıkabilir. Esed rejimi ne yaparsa yapsın Türkiye, Suriye'ye doğrudan bir müdahale yapmamalıdır. Türkiye izlediği politikalarında kesinlikle mezhepsel tutum takınmamalıdır.'' 

 

Kurtulmuş: Bölgede bir savaş çıkarsa büyük devletlerin zıplama alanı olarak kullanılacaktır! 

Kurtulmuş, bir gazetecinin "Suriye konusunda Türkiye-İran'ın çözüm için ittifak edebileceğine inanıyormusunuz?" yönündeki sorusunu şöyle cevapladı: "Suriye'yi Suriye halkı yönetmeli. En azından dış işleri bakanları nezdinde bir barış komitesi kurulmalı, Baas Partisi kapatılmalı ve bir yıl içerisinde seçimler yapılmalı, bunu biz en başından beri söylüyoruz. Suriye'yi yöneten azınlık gidip, Sünni bir iktidar gelirse Nusayri olan o azınlığa güvence verilmeli. Ben bu gün bile bu ihtimalin gerçekleşeceğine inanıyorum. Yeter ki Türkiye ve İran müşterek olarak masaya oturmalı. Ben başka bir çıkış yolu görmüyorum. Yoksa bölgesel bir mezhepsel savaş çıkma ihtimali çok yüksek. Evet, zor bir süreç ama ben bunun gerçekleşeceğine inanıyorum. Zira bölgede bir savaş çıkarsa büyük devletlerin zıplama alanı olarak kullanılacaktır.''

 

"Tüm mekanizmalar devreye sokularak Suriye'deki Türk gazeteciler kurtarılmalı dır" 

Suriye'deki kayıp gazeteciler Âdem Özköse ve Hamit Coşkun'un durumuna da değinen Kurtulmuş, ''Türkiye tüm uluslararası mekanizmaları devreye sokarak özellikle BM'yi devreye sokarak, Suriye'deki kayıp iki gazetecimiz Hamit ve Âdem'i sağ salim Türkiye'ye getirmeliyiz. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızda Suriye'deki dini otoritelerle bağlantı kurarak kayıp gazeteci arkadaşlarımızı bulma konusunda yardımcı olabilirler.'' diye konuştu.

 

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft