İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
YENİ SİYASET NEDİR?

YAZARIMIZ HÜSEYİN BENEK'TEN YENİ SİYASET BELGESİ

Siyasetteki eksiklikleri dile getiren bu makale, siyasetle ilgilenen herkes tarafından okunmaldır, önerisiyle bir bölümünü ve devamında tam makaleye götürecek bağlantıyı size veriyoruz.

 Yaşanılan her yerde insanlığın bazen para için, bazen iktidar hırsı için, bazen de kişisel isteklerden, çıkarlardan dolayı ayaklar altına alındığı şu günlerde, umutsuzluğa düşmeden bizler insani ölçüleri yüksek hedefler belirlemeliyiz, yeni bir insan odaklı siyaset şekli geliştirebilmeliyiz. Bu nedenle bu ilkeleri elimden geldiği kadarıyla belirlemeye ve yazmaya çalıştım, meramım edebi bir eser değil yeni bir insan öncelikli siyaset tarzıdır, siyaset camiamızda bu ilkelerin öncelikli olmasıdır. Bunu siz okuyanlar, siyasetin içinde olanlar daha da geliştirebilirsiniz. Zaten amaç daha iyi, daha huzurlu, daha da sağlıklı bir toplumsal düzen ortaya koymaktır, buna kim katkı sunarsa şimdiden teşekkürler. Yeni siyasetin amacı, kendi düzenleri için halklarını veda edenleri, demokrasiyi oyuncak hale getiren kapitalistleri, kartelleri, tekelleri, emperyalistleri vahşilikten insani sınırlara getirme mücadelesidir. Biz onlar gibi bir ağacı görünce kaç para edeceğini hesaplamaz, insanlığa ne kadar oksijen üreteceğini hesaplarız. Sağlık sorunu yaşayan bir insanı müşteri, gibi değil, tedaviye ihtiyacı ve hakkı olan bir has olarak değerlendiririz. Topluma katılacak gençlerine eğitimini ticari bir faaliyet olarak değil ilerde topluma katkılar sunacak, toplumun eğitilmesi gereken yeni fertleri olarak bakarız. Susamış bir insanı görünce, hemen para kazanmak aklımıza gelmez, doğadan bedava aldığımız suyu, sömürü aracı haline getirmeyiz. Biz yeni siyaset yapacak olanlar, devleti, kurumları, parayı, piyasayı, arabayı, binaları, aleti adaleti, doğaya zarar vermeden doğayı insana hizmet edecek araçlar diye görürüz. Bu nedenle bu ilkeler etrafında birleşerek mücadeleyi başlatıyoruz, başlıyoruz.

Hepimiz başarı için gereken fedakârlığı yapmaya hazırız, bütün insani ölçüleri yüksek kişileri bu mücadeleye katılmaya çağırıyoruz. Bu çağrımız şu anki siyasi ayırımlara, etnik kökenli ayrımlara, dinsel kaynaklı ayrılıklara bakmadan tek ölçümüzün insanı daha iyi yaşatmak olduğu bilinciyle yapılan bir çağrıdır. Kısacası yeni siyaset herkese acıktır, şucu, bucu, ocu diye bir sınırlama yoktur ve katılımınızla bu mücadele güçlenecek ve insanlık adına yeni kazanımlarla neden olacaktır. Her siyasi düşüncenin içinde bu ilkeler doğrultusunda çalışabiliriz, hoş geldiniz insanlığın mücadelesine… Bu mücadelenin siyasi partisi ise sizin bu ilkelerle değerlendirmeniz sonucu seçeceğiniz siyasi partidir. Amacımız, bu ilkeler doğrultusunda, girdiğiniz partide partinin politikalarını bu ilkeler göre belirlemesine çalışmaktır, partiyi insanlığa ve insana hizmet eder hale getirmektir. Aşağıdaki ilkeler daha da genişletilebilir ilkelerdir. 

 

İşte ilkelerimiz

 

 

1) Yeni siyasetin temel amacı nimet külfet paylaşımını adil bir düzen içine sokmaktır. Bu gün dünyamız da bu paylaşım çalışanların, yoksulların aleyhinedir.  Bir milyar geçkin insan açlık sınırının altında yaşamaktadır. Bir milyardan fazla insanda çok yemekten dolayı obeziteyle ve buna bağlı hastalıklarla başa çıkmaya çalışmaktadır. Yeni siyaset işte bu dengesizlikle mücadele etmek için, ortaya konulmuş bir siyaset yöntemidir.  

Bugün uygulanan klasik liberal, kapitalist siyaset sonucu:

Yeryüzünde insan hakları ihlalleri azalacağı yerde artmıştır. Çevre felaketleri ve diğer canlılara karşı

 

Yazının devamı: http://www.vatandasfikri.com/yazidetay.asp?ID=202

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft