İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
HANEFİ AVCI

 

 KIRAL ÇIPLAK DİYEN HANEFİ AVCI  GÖZ ALTINA ALINDI!!!!

 Bu masal çok basit ve güzeldir. Konusu; kendine âşık olan bir krala, terzi olduklarını iddia eden iki dolandırıcının diktiğini ve sadece akıllıların görebileceğini iddia ettiği bir giysi sunmasıdır(bu giysi ortaya çıkana kadar, dolandırıcılar kraldan malzemeler için kese kese altın alır). Kral da akılsız olduğunu kabul etmediği/edemediği için, bu olmayan kıyafeti çok beğendiğini söyler giyer. Ancak ortada kıyafet yoktur. Kral bu şekilde halkın huzuruna çıkar, ancak halk korktuğu için, çıplak kral karşısında ağzını açamaz. Şaşkınlığını tek gizlemeyen kişi bir çocuktur ve "kral çıplak" diye bağırmaya başlar. Bundan cesaret alan halk şaşkınlığını, çığlıklar atarak belli eder ve kral utanıp saraya kaçar. Peki, bu hikâyeden tek bir şey mi çıkar?

Ebetteki hayır. 1. si insanın kendini pohpohlayan insanları sevmesi ve asla kendini küçük düşürmek istememesidir, başkalarına hemen güvenmesidir(kral burada ilk hatayı yapar). 2. si insanların güçlülerden ne kadar korktuğunu gösterir(halk da burada hata yapar). 3.’sü ise bir çocuğun asla kimseden korkmayacağını gösterir. 4.’sü koca halkın koyun, küçücük bir çocuğun bile çoban olabileceğini gösterir. Tek gereken bir kişinin uyandırmasıdır, kim olduğu önemli değil. 5.’si kral bile olsa, aptalsa aptaldır, kocaman toplumları yönetmek önemli değildir.

Kıral çıplak diyen çocuksa sorun yoktur, deli ise yine sorun yoktur, ama bu yıllarını istihbarata ve emniyete vermiş kamu görevlisi ise sorun 5 kat daha büyük demektir.

Biz emniyette olsun kamu kurum ve kuruluşların dan hizmet alma veya hizmete girme hakkı vardır. Bu hak kişi ve gurubun vatandaşlık hakkıdır, aranan nitelikler bulunması halinde bütün vatandaşların yararlanmasının önünde bir engel yoktur. Burada yasal olmayan bir durumun olduğunu düşünmüyoruz, vatandaşlık haklarından yararlanmanın söz konusu olduğunu düşünüyoruz. Yasal olmayan bir durum da ise müdahalelerin yapılması gerektiğinin altını çiziyor, bu konunun gündeme gelmesi hak kayıplarına neden olmamalı diyoruz. Vatandaş olarak kamu hizmetinden yararlanma ve girme hakkı varsa ki var, bunun fazla gündeme getirilmesinin vatandaşlık hakkını kullanmanın önünde engel teşkil edebileceği kaygısı taşımaktayız. Buna rağmen yinede kıral çıplak diyen Hanefi Avcıya teşekkür ediyor kıral çıplak diyenlerin sayının artmasını sistemin sağlıklı işleyebilmesi için gerekli olduğunu düşünüyoruz.

 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft