İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
YENİ YATIRIM YÖNTEMLERİNDE ÖNCELİKLİLER

Yeni dönemde yatırım avcılığı yapacağız

 Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,

Türkiye'nin ekonomik gelişimini artırmak ve hedeflerine ulaşmasını sağlamak üzere yeni dönemde iş adamlarıyla birlikte ''yatırım avcılığı'' yapacaklarını söyledi.

 Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin ekonomik gelişimini artırmak ve hedeflerine ulaşmasını sağlamak üzere yeni dönemde iş adamlarıyla birlikte ''yatırım avcılığı'' yapacaklarını söyledi.

 Bakan Çağlayan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral ile beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti.

 Meral, kabulde, Bakan Çağlayan'ı Ekonomi Bakanlığından dolayı tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Bakan Çağlayan'ın geçmiş bakanlığı döneminde TUSKON olarak çok güzel takım çalışması yaptıklarını belirten Meral, Bakan Çağlayan'ı iş dünyasının CEO'su olarak gördüklerini anlattı.

 Bakan Çağlayan'ın bakanlığı dönemi boyunca adeta evini ailesini unuttuğunu ve iş dünyasının başında yeni pazarları keşfettiğini belirten Meral, şunları söyledi:

''Sayın Bakanım Türk sanayicisinin, ihracatçısının önünü açtınız. Yeni dönemde de yine Türkiye'nin üretim gücünü ve potansiyelini yeni pazarlara yönlendirerek Cumhuriyet tarihinin yeni bir ihracat rekorunu kıracağız, buna kararlıyız. Bu dönemde de iş dünyası olarak sizlere her türlü desteği vermeyi ve bu faaliyetlerde yer almayı istiyoruz.''

 Ekonomi Bakanı Çağlayan da TUSKON ile ASO Başkanlığı döneminde ve geçmiş bakanlık dönemlerinde yakın bir iş birliği içerisinde önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

 Yeni oluşturulan Ekonomi Bakanlığında bir çok yeni görevlerinin de bulunduğunu anlatan Bakan Çağlayan, bakanlık bünyesinde Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü birimi kurulduğunu aktardı. TUSKON'un dünyayla olan bağlantısı dikkate alındığında bu genel müdürlüğün çalışmaları konusunda TUSKON üyelerinin adeta birer ''yatırım avcısı'' gibi çalışmasını isteyen Bakan Çağlayan, gerek bir çok ülkedeki uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye getirilmesi, gerekse Türkiye'de üretimi olmayan, dünyanın bir çok ülkesinde bulunan önemli madenler ve hammaddelerin üretimine Türk firmalarının yönlendirilmesi noktasında TUSKON üyelerinin desteğine ihtiyaçları bulunduğunu kaydetti.

 Bakanlığın yeni çalışma sisteminde özellikle cari açığın azaltılması, sürdürülebilir bir noktaya getirilmesi noktasında yapılan çalışmalar kapsamında eskiden Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü olan birimi, yatırımlar, hizmetler sektörü başta olmak üzere bir çok sektör ekleyerek geniş bir genel müdürlük haline getirdiklerini belirten Çağlayan, şunları kaydetti:

 ''Bu genel müdürlüğün çalışma alanları içerisinde serbest bölgeler konusunda yeni bir konsept üzerinde duruyoruz. Hizmetler sektöründe döviz getirisi kazandırıcı hizmetleri artıracağız. Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü de bize bağlandı. Yurt dışından Türkiye'ye gelecek olan, Türkiye'de gerek ölçek, gerek tasarruf problemi nedeniyle bugüne kadar üretilemeyen, bizim dışarıdan almak zorunda olduğumuz tüm ürünleri Türkiye'de yapabilecek yatırımcılar konusunda bu genel müdürlüğümüz yeni çalışmalar yapacak. Yeni dönemde yatırım avcılığı yapacağız. Yine bu genel müdürlük bünyesinde ülkemizde olmayan ama sürekli ihtiyacımız olacak hammaddelere erişme noktasında tedarik güvenliği için kendi iş adamlarımızın o ülkelerdeki yönlendireceğimiz yatırımlara sahip olmasını istiyoruz. Çünkü yarının dünyasında stratejik öneme sahip olan madenlere, elementlere sahip olanlar dünyanın en güçlü ülkeleri olacaklar.''

 Bu ayın 12'sinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Mısır'a gideceklerini bildiren Çağlayan, heyette, TUSKON, TİM ve TOBB'dan iş adamlarının de yer alacağını ve oradaki yatırımcılarla bir araya geleceklerini söyledi.

İhracata Dönük Üretim Stratejisi Kurulu, piyasa denetimi ve gözetimi ile yerli ürün kullanımına ilişkin Başbakanlık genelgelerinin bugünkü Resmi Gazete yayımlandığını hatırlatan Çağlayan, Piyasa gözetimi ve denetimi konusunda yeni bir yapılanmaya gittiklerini, çalışma esaslarını yenileyeceklerini bildirdi.

 Çağlayan, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) ile ilgili önemli çalışmalar yapacaklarını ve önümüzdeki günlerde YOİKK toplantısını gerçekleştireceklerini belirtti.

 

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft