İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
ÇARİ ACIK

CHP Lİ VEKİL AYAYDIN'DAN CARİ ACIK UYARISI

Ayaydın, Böyle giderse cari açık yılsonunda 100 milyar doları aşar.

  Türkiye’nin hızlı büyümesinin aynı zamanda yüksek cari açığa neden olduğuna dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, “6 aylık cari açık 45 milyar doları aştı. Böyle giderse yılsonunda cari açık 100 milyar dolara ulaşacak” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Türkiye ekonomisindeki hızlı büyümenin aynı zamanda yüksek cari açık da ürettiğini, bu gidişle yıl sonunda cari açığın 100 milyar doları bulacağını belirtti. Ayaydın, dün yaptığı yazılı açıklamada, “2011 yılının ilk 6 ayında cari açık geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 123 oranında artarak 45 milyar 8 milyon dolara ulaşmış, 12 aylık açık ise 72.5 milyar dolar. Böyle giderse yılsonu cari açık 100 milyar dolar olacak ki, milli gelirin yüzde 10’unu da aşacak gibi gözüküyor” dedi. 

 

Ayaydın, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi: “Açıklanan veriler hükümetin öngörüleri ile ekonomideki gerçekleşmelerin birbirinden ne kadar uzak olduğunu da gözler önüne seriyor. Zira, 2011 yılı için hükümet tarafından Orta Vadeli Program’da yıllık cari açık öngörüsü 42.2 milyar dolar olarak açıklanmışken, bu tutar daha şimdiden, Ocak-Haziran döneminde aşılarak 45 milyar dolara ulaştı.”

Ayaydın, açıklamasında şu noktalara dikkat çekti: “Cari açığın ulaştığı düzey hem iç hem de dış yatırımcılar açısından risk oluşturmaya başladı. Uluslararası piyasalarda Türkiye diğer gelişmekte olan ülkelere göre daha riskli bir gruba sokulmaya başlandı. Alınan önlemlerin iç talep yavaşlamasına katkısı sınırlı kaldı. Türkiye’de kamu kesimi dengesi şu aşamada iyi sayılabilirse de, büyümenin yavaşlaması halinde gelirlerin de olumsuz etkileneceği aşikardır, bu nedenle hem gelir arttırıcı hem de harcama kısıcı bir yaklaşıma ihtiyaç vardır. Türkiye’nin tasarrufa ihtiyacı var. Bunun için hem ithal girdi bağımlılığının azaltılması hem de miktar, fiyat ve kalitede uluslar arası rekabet gücünün yakalanması gerekiyor. Önemli olan verimlilik ve kârlılık artışının sağlanması, kaynak maliyetinin düşürülmesi, uzun vadeli kaynak sorununun çözülmesidir. Yeni teşvik politikasının bu yaklaşıla ele alınması gerekiyor.”

Büyüme hızı% 4-5’e inmeli

Uluslararası piyasaların kısa sürede sağlıklı bir istikrara kavuşması kolay olmadığına dikkat çeken Aydın Ayaydın, “İstikrarsızlık sürecektir. Bu durumda, Türkiye’nin büyüme hızının daha makul bir düzeye çekilmesi, yüzde 4-5 civarına inmesi gereklidir” dedi. Ayaydın, şöyle devam etti:”Dışarıdaki gelişmelerin iyi anlaşılması ve alınan önlemlerin istikrarı tesis edecek ve birbirlerini tamamlayacak nitelikte olmasına dikkat edilmeli. Hükümetin ekonomi kurmaylarının çelişkili açıklamaları ve sürekli zik-zak yaratan yaklaşımlar, farklı farklı açıklamalar piyasalarda güvenin kaybolmasına neden oluyor. Açıklamaların tek bir ağızdan yapılması yararlı olacaktır.”

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft