İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
GELEĞİN MESLEKLERİ HANGİLERİDİR

Yakın gelecegin meslekleri

Aşağıda sıraladığımız meslekler gelecekte en çok telaffuz edeceğimiz ve hayatımızda olacak meslekler olarak ifade edilebilir. Terçihlerin yapıldığı şu günlerde sizlere yardımcı olaçağını düşündüğümüz mesleri tanıtan yazı aşagıdadır.

Yazılım Mühendisliği: 21. yüzyılın bilgisayar mühendislerinin iyi bir sistem analisti, iyi bir database uzmanı, iyi bir yazılımcı da olması gerekiyor. Web sayfası yöneticiliği, internet reklamcılığı gibi konularda yetişmiş insanlara büyük gereksinim duyulacaktır. Ülkemizde sadece birkaç üniversitede lisans bölümü olarak yer alıyor.

Gıda Mühendisliği: gıdaların üretiminden, saklanmasına ve tüketicilere saglıklı bir gıda şeklinde ulaşımının her aşamasını bilimsel olarak planlayan mesletir

Mekatronik Mühendisliği: Bu mühendislik dallarında yetişenler artık, kalite güvence mekatronik mühendisliği, lojistik uzmanlığı, AR+GE mühendisliği de yapmak zorunda. Yeni gelişmeler ve yeni standartlar artık bunları da istemektedir. Çağımızın en hızlı büyüyen ve gelişen alanıdır. Ülkemizde iki üniversitede bulunuyor.

Bilgisayar Dizayn Mühendisliği: Bilgisayar programlamasında karışılabilecek her türden problemi çözmeye yönelik bir meslektir.

Ergonomi Mühendisliği: Her çeşit iş yerinde verimliliği artırmak için insan, makine ve çevre arasındaki iletişim modellerini oluşturmaya yönelik, giderek firmaların önemini anladığı bir meslek olarak görülüyor.

Animatörlük: Bir firmanın medya şovlarıyla daha iyi tanıtılmasını sağlayan ve reklam sektörüyle firma bağını kurma amaçlı bir meslek alanıdır.

İnsan Kaynakları yöneticileri: İnsan kaynakları gelecek vaat eden bir alandır. Ancak spesifik olarak bu alanda yetişmiş insan sayısı az ve özel bir eğitim de bulunmuyor.

Dış Pazarlama Uzmanlığı: Son yıllarda ihracat yapan firmaların, kendi bünyelerinde ihracat departmanları oluşturmaya başladıklarını görmekteyiz. Bu şirketler pazarlama ve satış nosyonu olan, çok iyi yabancı dil bilen kişilere ihtiyaç duyuyor.

İmaj Mühendisliği: Bu meslekte insanların ve kurumların imajını değiştirmek, herkesin beğenisini kazanmak, dolayısıyla kârı artırmak ana amaçtır. İmaj mühendisliğinde sosyoloji, psikoloji, antropoloji, mühendislik teknikleri, sanatsal efektler gibi birçok bilim dalı da devreye girmektedir.

Yaşam Koordinatörlüğü: Bu mesleği uygulayanlar, kişilerin çalışma ve aile yaşamı dışındaki zamanlarını isteğine ve gücüne göre düzenleyeceklerdir. Bu mesleği yapanların psikoloji, rehberlik, güzel sanatlar, spor etkinlikleri, teknolojik gelişmeler, güncel değişmeler konularında uzman olmaları gerekmektedir.

Sağlık Koordinatörlüğü: Sağlığınızla ilgili her işi sizin adınıza planlayacak ve uygulayacaktır. Sizin adınıza açılacak bir dosya, bir hesap numarası, bir telefon, fax, e-mail adresi tüm sağlık sorunlarınızı çözmede katkı sağlayacaktır. Bu meslek dalında tıp bilgisine, sigorta konularına, insan psikolojisine vb. dallara egemen olmak gerekecektir.

Uluslararası Avukatlık: Dünya ülkelerinin teknolojik gelişimler sonucu, globalleşme sürecinde birbirine yaklaşması, ortak projeler üretmeleri, birlikte çalışmanın gereğinin yasal yollardan gerçekleşmesinde bu meslek dalını çok güncel yapmaktadır.

Eğlence Uzmanlığı: İnsan yaşamının standartlarının yükselmesi, kişilerin kısa sürede maddi olanaklara (ev, araba vb) sahip olmaları onları diğer alanlara yöneltmektedir. Bu alanlardan biri de eğlence sektörüdür.

Teknoloji Mühendisliği: Bilgisayar teknolojisinin planlanması, kurulması, çalıştırılması ve onarımı konusunda uzman mühendisler en çok ihtiyaç duyulan kişiler olacaktır.

İnternet ve CD Gazeteciliği: Haberler, internetten ve CD’lere yüklenip belki de isteğe göre satılacaktır. Radyo, TV ve internet siteleri program yapımcılığı önemli olacaktır.

İstek Koordinatörlüğü: Bu mesleği yapanlar, karşılaşılabilecek her türlü yasal sorunu çözebilecek bilgi ve deneyimde olacaklardır.

Gen Mühendisliği: Çevre bilimlerinde, kimyasal teknolojilerde, orman ve tarım ürünlerinin kullanılmasında ve korunmasında gen teknolojisi dolayısıyla gen mühendislerine çok büyük gereksinme duyulacaktır.

 

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
DİN ve DEMOKRASİ!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft