İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
Bilge Ceylan Rusya da

Ceylan'a Rusya'da yoğun ilgi

  Ceylan'a Rusya'da yoğun ilgi

'Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle 2011 Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü alan Nuri Bilgi Ceylan Rusya'da büyük ilgi gördü.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın, 64’üncü Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü alan filmi ’Bir Zamanlar Anadolu’da’ Rusya’daki 33’üncü Uluslararası Moskova Film Festivali’nde Rus seyirci ile buluştu. Ceylan’ın Rus edebiyatına olan merakını bilen Rus gazeteciler, Türk yönetmene yoğun ilgi gösterdi. 

 

Festivalin son gününde Moskova’daki Khudozhestvenny sinema salonunda Rus gazeteciler ile bir araya gelen Nuri Bilge Ceylan, filmi hakkındaki soruları cevaplandırıp, hayranlarına imza dağıttı. Rus gazeteciler, en çok doğada yakalanması zor olan alaca karanlığın filmde nasıl kullanıldığı, bu başarıyı nasıl yakaladığı yönünde sorular sorarken, Ceylan yaptığı açıklamada küçük bir sırını paylaşarak filmin aslında gündüz çekildiğini, sonra ise özel tekniklerden yararlanılarak alaca karanlığın elde edildiğini söyledi. 

 

Basın açıklamasından sonra da özel röportaj yapmak isteyen Rus gazeteci ve televizyonların isteklerini kırmayan Ceylan, Rusların ince detayları fark edebilen seyirci olduğunu, bunu daha önce Cannes’da da Rus gazetecilerin kendisi ile yaptığı röportajlarda incelikli ve farklı olduğunu gördüğünü söyledi. Ceylan, Rus gazetecilerin kendisine gösterilen ilgi için "Benim Rus edebiyatına, Rus sanatına ilgim biliniyor. Rus kültürünün üzerimde ne tür bir etkisi olduğunu merak ediyorlar" dedi. 

 

Son dönemlerde artan Türk-Rus ilişkilerine bir film ile katkı yapıp yapmayacağı sorusuna ise Nuri Bilge Ceylan, "Ben sadece Türkiye üzerine şimdilik film yapmayı düşünen birisiyim. Ama böyle bir iş birliği ile bu kolaylaşabilir" diye yanıtladı. Rus meslektaşlarıyla karşılaşıp konuştukların söyleyen Ceylan, Türk sinemasının gelişen grafiğinin olduğunu, bunu sadece Ruslar değil tüm dünyanın fark ettiğini söyledi. 

 

Ceylan, Rus sineması hakkındaki düşüncelerini "Rus sineması eski büyüklüğünde değil herhalde. Son durumunu da çok iyi bilmiyorum. Ama burada Mosfilm stüdyolarını gezip görme şansım oldu. Burada çok müthiş stüdyolar var. Olanaklar müthiş. Çok büyük bir alt yapı var. Oturmuş sistemleri var. O ölçekteki yapı bizde yok" diye açıklayan Ceylan, böyle bir atmosferde çalışmak isteyeceğini, daha önce buradan bir ses teknisyeni ile çalışma konusunda girişimleri olduğunu, ancak gerçekleşmediğini söyledi. 

 

Nuri Bilge Ceylan’ın ’Bir Zamanlar Anadolu’da’ adındaki 157 dakikalık filmi, 1 Aralık 2011 tarihinde Rusya’daki sinemalarda gösterime girecek.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1054891&Date=03.07.2011&CategoryID=82

 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft