İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
SEÇİM ABARTMALARI

AKP'den 'Diyarbakır'ı Mekke yapacağız' vaadi

 Hükümetin Diyarbakır’da ilk “Dini Yüksek İhtisas Merkezi” kurma projesi AK Parti milletvekilli adaylarına yaradı. AK Parti Milletvekili adayı Mine Lök Beyaz, “Mekke, Medine, Şam, Kudüs bu dört kutsal şehrin beşincisi de Diyarbakır’ı ilan edeceğiz” dedi.

 

Hükümetin uzun süredir gündemine aldığı, Kürt sorununun çözümüne yönelik uygulamaya sokulan adımlardan biri olarak gösterilen “imamlarla, diyanet ve maneviyatla çözme” planının ilk somut adımı AK Parti Diyarbakır milletvekili adaylarına yaradı. AK Parti adayı Mine Lök, Diyarbakır’ı “5. Kutsal şehir” ilan edeceklerini söyledi.

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Dini Yüksek İhtisas Merkezleri”nin ilkini Kutlu Doğum Haftası’nda Kürtçe mevlidin okutulduğu Diyarbakır’a kurulacağını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı, tüm yurttaşları “peygamber sevgisi etrafında birleştirmeyi” hedeflediklerini belirtirken, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Kürt kardeşlerimizle ilgili sadece kardeşlik edebiyatıyla sorunlar çözülmez. Kardeşlik hukukuna vurgu yapmak gerekiyor. Yani din kardeşliğinin getirdiği bir hukuk var. Bence eskiden olduğu gibi havadan ‘biz kardeşiz’ bildirileri atmak hiçbir zaman çözüm olmamıştır. Bilakis onlar da biz de kardeş olduğumuzu biliyoruz. O kardeşlik hukukunun ne olduğunu, karşılıklı oturup konuşmamız lazım. Kardeşlik ahlakı diye bir şey var. Kardeşlik hukuku, kardeşlik ahlakı bütün tarafların dikkate alması gereken bir hukuk ve ahlaktır” diye konuştu.

 

GÖRMEZ’İN SÖZLERİ VAAT OLDU

 

Diyanet İşleri Başkanı’nın açıklamaları, bölgede seçim çalışmaları yapan AK Parti milletvekili adaylarının vaatlerine de yansıdı. AK Parti’nin Diyarbakır’da aday gösterdiği kadın milletvekili adayları Oya Eronat ve Fatma Öncü ve Mine Lök Beyaz Sur İlçe Kadın Kolları Başkanı Deniz Ayaşlı’nın düzenlediği ev ziyaretine katıldı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları’nda Sosyal İşler Başkanı olarak görev yapan Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi iken Diyarbakır 3’ncü sıradan aday gösterilen Mine Lök Beyaz, davette bir konuşma yaptı. Beyaz, “AK Parti milletvekili adayı olarak geldiğimiz bu yerlerde böyle güler yüzlü insanlarla karşılaştık, çok memnun olduk. Sizler asilsiniz, bizler vekiliz. 12 Haziran’da inşallah seçime gideceğiz. Biz kadınlar, kocalarınızı ikna etmeyle kazanacağız. 1 Haziran’da başbakanımız Diyarbakır’a geliyor. Hepinizi miting alanında görmek istiyoruz” diyen Beyaz, Diyarbakır için ilginç bir vaatte bulundu. Diyarbakır’ı “5. Kutsal şehir” ilan edeceklerini söyleyen Beyaz, “Mekke, Medine, Şam, Kudüs bu dört kutsal şehrin beşincisi de Diyarbakır‘ı ilan edeceğiz” dedi.

 

MGK’DA ONAYLADI

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın değiştirilen yeni yasasında 7 ayrı “Dini Yüksek İhtisas Merkezi” kurma yetkisi başkanlığa verildi. Buna göre, ihtisas merkezlerinden ilki Diyarbakır’a kurulacak. Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in verdiği bilgiye göre, Diyarbakır’da Devlet Su İşleri’nin eski yerinde kurulacak ihtisas merkezinin temeli çok kısa sürede atılacak. Bölgedeki vatandaşların büyük kısmının Şafii olduğu dikkate alınarak, Şafii ilmihal esaslarına hakim imam-hatipler yetiştirilecek. Şubat ayındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında da İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yürütülen “Terörle Mücadele Stratejisi”ne ilişkin çalışmalar gözden geçirilmişti. Terörle Mücadele Strateji belgesinde bölge illerinde din motifinin etkin olduğu gerçeğinden yola çıkılarak Diyanet İşleri Başkanlığıyla ortak çalışma yapılması öngörülmüştü. Belgede, “Din adamlarını bilinçlendirmede daha aktif görev yapacak. Kadınlara kadın din görevlileri ulaşacak. Bu arada terörün etkin olduğu iller kademelendirilecek, buna göre il kurullarında önlemler alınacak” ifadelerinin yer aldığı iddia edilmişti.

Kaynak (Gazeteport)

 

 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft