İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
OSB Yönetim kurulundan patlamaya ilikin acıklama

 

OSTİM’DE Meydana Gelen Patlamaya İlişkin Açıklama
 
OSTİM OSB’nin yasal tanımlı sınırları içinde meydana gelen üzücü olay sonucu 7 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Yine İvedik OSB’de meydana gelen başka bir patlamada da 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Her iki kazada ölenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz
 
OSTİM’DE ÖZKANLAR HİDROLİK MAKİNA İMALAT İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞİRKETİNDE meydana gelen patlamaya ilişkin basında ve kamuoyunda çelişkili ve yanlış anlamalara yol açan farklı yorum ve iddialar nedeniyle aşağıdaki bilgilerin paylaşılması uygun bulunmuştur:
 
1)   3 Şubat Saat 11.00 Civarında Ostim Organize Sanayi Bölgesi 1424 (Eski: 74/6) Sokak No:4 Adresinde Patlamanın Meydana Geldiği Özkanlar Firması İşyerine Ait OSB yasası hükümlerine göre düzenlenmiş Yapı Ruhsatı, Yapı Kullanım İzin Belgesi ve İş Yeri Açma Ve Çalışma Ruhsatı bulunmaktadır.
 
-YAPI RUHSATI BİLGİLERİ: 07.06.2005 tarih ve 2005/47 sayılı yapı ruhsatı ile söz konusu binanın inşaatına başlanılmıştır. Verilen inşaat ruhsatına göre idari bölüm betonarme, imalathane atölye bölümü ise prefabrik olarak projelendirilmiştir.
 
-İSKAN BİLGİLERİ: 29.12.2007 tarih ve 2007/32 sayılı Yapı Kullanma İzin Belgesi verilmiştir.
 
-İŞ YERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI BİLGİLERİ: 23.02.2008 tarih ve 829 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilmiştir. Bu ruhsata göre faaliyet konusu “Makine İmalatı”dır ve ruhsat tipi 2. Sınıf Gayrisıhhi Müessese şeklindedir.
 
2)   Daha çok hidrolik vibrasyonlu çakıcıların ve yatay sondaj ekipmanlarının üretimini yapan Özkanlar Grup firmasında 03.02.2011 tarihinde saat 11:00 civarında bir patlama olayı meydana gelmiştir. Bu doğrultuda aşağıdaki önlemler alınmış, ve çalışmalar yapılmıştır:
 
·         Olay ilk olarak Bölgede rutin denetimlerini gerçekleştiren ve olay bölgesine yakın durumda olan Çevre Denetim Ekibi tarafından tespit edilmiş ve yetkililer bilgilendirilmiştir.
 
·         İtfaiye, 112 Hızır Acil ve emniyet ekiplerine bilgi verilmiş ve acil yardım talebinde bulunulmuştur. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ve Etlik İhtisas Hastanesi ile direk iletişime geçilmiş ve ambulans talebinde bulunulmuştur.
 
·         Ekipler anında olay yerine ulaşmış, sokaktaki doğalgaz ana hattı ile binayı besleyen doğalgaz servis hattındaki vanalar başka bir kazaya sebep vermemesi için anında kapatılmıştır.
 
·         Aynı şekilde binayı besleyen elektrik hattı ile bölgeyi besleyen elektrik trafosundaki hatlarda anında ekiplerimizce elektrik kesintisi yapılmıştır. Yapılan incelemede binayı besleyen ada dağıtım panosundaki şalterin devre dışı kaldığı görülmüştür.
 
·         Bölgede bulunan yangın hidrantları müdahaleye hazır hale getirilmiştir.
 
·         Emniyet Ekipleri ile olay yerine yakın güzergahtaki ana caddeler trafiğe kapatılarak yol geçişi kontrol altına alınmıştır.
 
·         Olay alanı çevresinde emniyet şeridi oluşturulmuş ve alana yabancı kişilerin geçişi engellenmiştir. Risk devam ettiği için bölgede biriken kalabalığın dağıtılması amacıyla emniyet ekipleri ile birlikte halkın uzaklaştırılması sağlanmıştır.
 
·         Binada doğalgaz sadece ısıtma amacıyla kullanılmakta, üretim amaçlı kullanılmamaktadır. Binanın idari kısmının bodrum katında bulunan 2 adet ısınma amaçlı doğalgaz kombisinin herhangi bir zarar görmediği ve doğalgaz iç tesisat hatlarında herhangi bir gaz kaçağı olmadığı görülmüştür. Binada atölye ısıtmaları tavanda bulunan radyant cihazlarla yapılmakta olup patlamadan sonra hasar görmüştür. Radyant ısıtıcılarda oluşan bu hasar sonucunda herhangi bir patlama ya da yangın oluşmadığı fotoğraflarla tespit edilmiştir.
 
·         Binadaki patlamanın etkisi ile bina önündeki doğalgaz sayaç istasyonunun kırılmış ve sayaç grubunun dağıldığı görülmüştür. Regülatörün bu dağılma esnasında kendisini kilitlediği ve gaz geçişine izin vermediği tespit edilmiştir.
 
·         Bölgedeki diğer işyerlerinde tarafımızca tespit edilen insan sağlığına zarar verebilecek durumlar konusunda bilgilendirme yapılmıştır.
 
·         Olay sonrasında bölgede bulunan Emniyet, İtfaiye, Hızır Acil, Sivil Savunma, Arama ve Kurtarma, Akut, Büyükşehir Belediyesi ekipleri sürekli iletişim haline bulunulmuş, gerekli koordinasyon sağlanmış ve çalışmalar sırasında gerekli olabilecek her türlü lojistik ve tabi ihtiyaçlar OSTİM OSB tarafından karşılanmıştır.
 
·         Patlamanın kesin nedenine ilişkin somut ve kesinleşen bir bilgi yoktur. Patlama nedenine ilişkin sonuç ilgili bakanlıkların ve birimlerin çalışmalarından sonra belirlenecektir.
 
·         Patlama sonrası olaya anında müdahale eden tüm kurtarma ve güvenlik ekiplerine; bizzat olay yerine gelip acımızı paylaşan başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Beşir Atalay’a, Devlet Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’a, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Nihat Ergün’e, Ankara Valimiz Sayın Alaaddin Yüksel’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’e, AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Salih Kapusuz’a, Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar’a, mesleki ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine şükranlarımızı sunuyoruz.
 
Değerli kamuoyuna ve basınımızın bilgisine arz ederiz.
 
Saygılarımızla;
 
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı
 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft