İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
GELECEĞİMİZDE Kİ TEHLİKE CAHİLLİK

 

GELECEĞİMİZDE Kİ TEHLİKE CAHİLLİK!!!

2050 yılında dünyanın en büyük 12`nci ekonomisi olması beklenen Türkiye`yi ilerleyen yıllarda cehalet kabusu bekliyor. HSBC tarafından hazırlanan 2050 yılı dünya ekonomisi projeksiyonu ilginç detayları içeriyor.

 

Geçtiğimiz hafta yayınlanan raporda genel olarak akıllarda kalan 2050 yılında Türkiye’nin dünyanın en büyük 12’inci ekonomisi olacağı oldu.

 

BİR NUMARA DEĞİŞECEK

 

Ama raporun detaylarına daha da dikkatli bakıldığında Türkiye için 12’inci olmanın yanı sıra, dünyanın en büyük ekonomisi koltuğundan ABD’nin ineceği yerine hızla büyüyen Çin’in geçeceği, Hindistan’ın üçüncü sıraya çıkarak Japonya’yı dördüncü sıraya atacağı gibi detaylarda yer aldı.

 

Dünya ekonomisine dair hayal edilmesi zor detayların içinde 2010 itibariyle gelişmiş ekonomilerdeki büyümenin gelişmekte olan ekonomilerin gerisinde kalamaya başlayacağı ve 2040 de ise gelişmekte olan ekonomilerin gelişmekte olanları yarı yarıya geçmiş olacağı tahminleri yer alıyor.

 

Daha da detaya inilip Türkiye ekonomisine odaklanıldığında ise 12’inci büyük olmanın dışında 2001 yılından tarihinin en önemli krizlerinden birini yaşayan Türkiye’nin mevcut yönetiminin önemli politik  anayasal ve ekonomik reformlar uyguladığını ev politik istikrarın 2011 yılında Türkiye’ye yatırım yapılabilir düzeyinde not gelebileceği ön görüleri yer aldı.

 

Bununla birlikte Türkiye’nin gelir artışında en hızlı büyüyecek sekizinci ülke olacağı raporda, 2010-20 yılları arasında ekonomide büyüme hızının ortalama yüzde 4 civarında olacağı ve enflasyonun ortalama yüzde 8.47 ile yüksek enflasyonlu ülkeler arasında yer alacağı detaylar arasındaydı.

 

TÜRKİYE CAHİLLEŞİYOR

 

Madalyonun diğer yüzü çevrildiğinde ise büyük ekonomi olmanın yanı sıra, yüzleşilebilecek olumsuzluklara dikkat çekildi.

 

Türkiye’de nüfusun hızlı artışı ile günümüzde 70 milyonun üzerindeki nüfusun her yıl ortalama 500 bin kişilik artışlarla 97 milyona çıkacağına yer verildi.

 

97 milyonluk nüfus ile dünyanın en kabalık dokuzuncu ülkesi olması beklenen Türkiye’nin eğitim konusunda ekonomisi kadar hızlı ilerleyemediği raporda yer verilen önemli bir detay oldu.

 

2050 için dünya projeksiyonu yapan HSBC’nin hazırladığı raporda; Türkiye`nin eğitimde 40 ülke içinde Endonezya ve Hindistan’ın geçerek, sondan üçüncü olacağı öngörüldü.

 

Detaylara bakıldığında ise Mısır ile Türkiye eğitim konusunda altyapı eksiklikleri nedeniyle geride kalacağı konusuna yer verildi.

 

Yaşam süresi beklentisi 51 yıl ile en düşük ülke olan Güney Afrika’dan sonra, gelecekte Türkiye’yi ilgilendiren bir başka karamsar nokta ise, yaşam süresi beklentisi ortalaması 71 ile erken ölmeyi bekleyen ülkeler arasında yer alacak olması. 40 ülkelik listede Türkiye 33’üncü sırada.

 

Güney Afrika’da AIDS yüzünden yaşanan karamsarlık Türkiye’de de pek iç açıcı görünmüyor. 51 yıllık süre zarfında Türkiye’de AIDS sadece yüzde 1.5 yavaşlatılabildiği bilgisi de raporda yer aldı

 

http://finans.milliyet.com.tr/2011/Haber/1/10/turkiyeyi-bekleyen-buyuk-tehlike/736415/index.html

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft