İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
Kılıçdaroğlu “Bu bütçe kimseye umut vermiyor

Genel Başkan Kılıçdaroğlu : “Bu bütçe kimseye umut vermiyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, 2011 Bütçe Görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Sekiz Yıllık AKP iktidarında Türkiye’nin borç yükünün arttığına, İnsani Gelişmişlik Endeksinde Hızla Düştüğüne ve artan gizli işsizliğe dikkat çekti. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasındaki en çarpıcı bölüm ise Kayseri’deki bir yolsuzluk dosyası ile ilgiliydi…

CHP Genel Başkanı’nın Bütçe Konuşmasının İlk Bölümü’nden satır başları…

Bu bütçe umut vaadetmiyor. Eskiden dinleyici sıraları dolu olurdu. Çiftçiler, sendikacılar gelirdi. Eski Parlamenterler gelirdi. Onlar da yok. Çünkü bu bütçe umut vaadeden bir bütçe değil. Biz Bütçelerde halkın sorunların çözüleceğine inanan bir partiyiz. Bunun için de bürokrasinin yerinde ve zamanında Bütçeyi hazırlamasını bekleyen bir siyasi partiyiz. Yandaşları zengin eden bir bütçeyi ve bunu hazırlayan siyasi iradeyi şiddetle protesto ediyorum.

Kimin sorununu çözdünüz? Benim katıldığım toplantılara AKP’li bakanlar ve Sayın Başbakan da katılıyor. Öyle şeyler söylüyorlar ki sanki Türkiye onlardan önce G-20’de değilmiş, Türkiye yokmuş gibi. Türkiye G-20’ler grubuna 1980’lerde girdi. 1987’de dünyanın en büyük 17 ekonomisi arasındaydı. AKP iktidar olduğunda bütün dünyada çok olumlu bir atmosfer yakalamıştı. Bütün dünyada sermaye artıyor, büyüme güçlüydü. AKP’nin sekiz yıllık iktidarda olduğu dönemde ortalama büyüme % 4.6. Yarattığınız mucize diye halka sattığınız büyüme yüzde 4.6. Bunu isterseniz bir de dünya ile karşılaştıralım. 2003-09 yıllarında Türkiye büyüme sırasında 39 basamak geriledi. Peki sokaktaki yurttaşımız bundan yararlandı mı? BM İnsani Gelişmişlik Raporunda 2010 verileriyle 169 ülke arasında 83. Sırada. Bizim önümüzde Ürdün, Tunus, Jamaika, İran gibi ülkeler var. Peki Kadınların durumu ne? Dünya Ekonomik Forumu’nun raporunda eşitsizlikte 126. Sırada, ekonomik yaşamına katılımı açısından 131. Sıradayız.

Eğitimde ne durumdayız? OECD’nin 2006 yıllık raporunda 30 ülke arasında 29. Gençlerimiz üniversite sınavlarında, fen bilimlerinde matematikte çok geride kalıyor. Bu bütçe halka neden refah götürmüyor, işte yanıtı burada. İşsizlikten hiç söz edilmiyor. Türkiye’nin en temel sorunlarından biri. Sekiz yıldır iktidardasınız. İşsizlik sorununa çözüm bile üretemediniz. Sayın Milletvekilleri, bunun derdini en iyi sizler bilirsiniz. Vatandaş size gelir.. Genç işsizliği korkutucu noktada. Yüzde 9’lar diyorlar. Gizli işsizlikle bu yüzde 21. Özelliştirmeden dünyanın geliri, işsizlik fonunda dünyanın parası birikti. Kime gitti bu paralar? Dünyanın en yüksek faizini ödüyoruz. Faize yılda 16 milyar dolar ödüyoruz. GAP’a ne ödüyoruz? 5-6 milyar dolar. Eskileri bırakın. Siz iktidarsınız. Hala aynı yanlışta mı duracaksınız? Sayın Başbakan dahil hepiniz yatın kalkın Rahmetli Ecevit’e dua edin. Bütün tedbirleri aldı, siyasi maliyetini de üstlendi. Reel sektör niye battı o zaman? Sizin iktidarınızda hane halkının borçlanma oranı % 43.5’a fırladı, yüzde 7’lerden.. Sayın Başbakan şu vatandaşın halinden anlıyor musunuz? Af yasası getiriyorsunuz. Vatandaşı da affediyor musunuz? Gittiği illerde İcra Dosyalarının sayısını sorsun Valilere.. Yanyana konduğunda insan boyunu aşar. Yazık Günah bu millete.. Diyarbakır’da bir vatandaş iftara yiyecek götüremediği için intihar etti. Viranşehir’de bir çocuk kağıt toplarken araba altında kaldı. Denizli’de işadamları intihar etti. Bu Orta Vadeli Planı niye zamanında çıkarmadınız diye sorsaydınız. Bir de yeni kavram gelişti: İstihdam Yaratmayan Büyüme. Bir tek de Türkiye’de oluyor.

SICAK PARA POLİTİKASI BU ÜLKEYİ BİTİRECEK Kim dünyanın herhangi bir yerinde 1 milyon dolara 69 bin dolar faiz geliri alabiliyor? Üretemeyen Türkiye, birilerinin kölesi olur. Birilerinin mutlaka yönetime girer. Gelir oturur demiyorum, parasıyla yönetir. Tepenize vura vura yönetir.

SANAYİCELERE BU EKONOMİYE YAP-SAT DEĞİL, AL-SAT EKONOMİSİ DİYOR. Yapmaya artık gerek yok. Sayın Başbakan Kamyonculara sorsun: Mazot mu yakıyorlar, yağ mı yakıyorlar? Depolarında yağ var. Bize soruyorlar.

NARENCİYE DALDA BEKLİYOR. Daha fazla bekleyemez. Çiftçiye verilmesi gereken pay neden verilmiyor? Yasal zorunluluk bu.

MAZOTTA ÖTV’Yİ KALDIRACAĞIZ. Biz köylüye halka para bulmak konusunda kararlıyız. Siz de yandaşlara para bulmak konusunda kararlısınız.

ve Kayseri’deki Yolsuzluk iddiaları…

Yolsuzluk bu iktidarın en önemli sorunu. 17.7.2007 Halil Hamurcu. Kayseri’de çalışıyor. Polise anlatıyor rüşvet çarkını. Rüşveti toplayan kişi bu. Emniyet sahtekarlık dolandırıcılıkla savcılığa gönderiyor. 26 sayfalık itiraf 16 sayfaya iniyor. Neden 16 sayfaya indi itiraf. Adalet Bakanı’na soruyorum. Kayseri Belediye Başkanıyla ilgili rüşvet iddiaları mı çıkarıldı. Vali vekili inceleme yapıp konuyu araştırıyor Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki rüşvet suçu nedeniyle yargılanmalı diyor. İmzasıyla gönderiyor. Bu vali 38 gün sonra görevden alınıp Gaziantep’e gönderiliyor.

Kayseri’deki yolsuzluk iddiaları ile ilgili detaylı gelişmeler  birazdan…

 

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

SİYASET  
2024 Seçim Sonuçları !!
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft