İÇERİK Detay YAZARLARIMIZ
:: Anasayfa
:: Haberler
:: Yazarlar
:: Sesli Makale
:: TARIM
:: ÇEVRE/DOGA
:: KENT ve YAŞAM
:: SAĞLIK
:: BİLİMSEL GELİŞMELER
:: İNANÇ
:: SİYASET
:: ÇALIŞMA HAYATI
:: DÜŞÜNSEL
:: TOPLUMSAL
:: SAGLIK İÇİN SPOR
:: KİŞİSEL GELİŞİM
:: EKONOMİ
:: EGİTİM
:: YARGIDAN
:: GÜVENLİK
:: TEKNOLOJİ
:: HOBİLER
:: MAĞAZİN
:: TOPLUMSAL YÖNLENDİRME HABERİ
:: DOGAL AFETLER
:: ULUSLARARASI(DİPLOMASİ)
:: KÜLTÜR-SANAT
:: İNSANLIK
:: TARİH
:: İLETİŞİM
Genç Yazarlarımız
Reklam

İMAN ETMEDİKCE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİRİNİZİ DE SEVMEDİKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ!

H.z. Muhammed


Adrese Git
11.11.2010 ALİ BARDAKOĞLUNUN ACIKLAMASI

Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU'nun Mesajı

Teşkilatımızın Değerli Mensupları,
Kıymetli Mesai Arkadaşlarım,

 
28 Mayıs 2003 tarihinde üstlendiğim Diyanet İşleri Başkanlığı görevimi bugüne kadar büyük bir onur ve ağır bir sorumluluk görerek, Yüce Dinimizin ulviyetine, Kurumumuzun vakarına layık şekilde ifa etme gayreti içinde oldum. Toplumu din konusunda aydınlatırken İslam’ın Kur’an ve Sünnet’e dayalı doğru bilgisini esas aldım, Müslümanların 14 asırlık birikim ve tecrübesini, günümüzün şart ve ihtiyaçlarını hep önemsedim. Kimseyi ayırt etmeden, sevgiye ve doğru bilgiye dayalı olarak insanımıza kuşatıcı din hizmeti sunmayı, toplumsal hayatımızda ahlaki değerlerin yücelmesini, ülkede birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın pekişmesini gaye edindim. Bunları yaparken de gerek toplumun ve ülkenin ortak duyarlılıklarını, gerekse çağdaş dünyanın ortak sorun ve değerlerini hiç göz ardı etmedim.

Bugün Başkanlığımız, vatandaşlarımız arasında hiçbir mezhep, meşrep, bölge, görüş ve düşünüş farklılığı gözetmeksizin, siyaset üstü kalmanın ve bütün siyasi görüş ve düşünüşlere, sivil gruplara ve oluşumlara eşit mesafede durmanın avantaj ve risklerini birlikte üstlenerek, yurt içinde ve dışında yürüttüğü çeşitli din hizmetleri ile toplumun bütün kesimlerine ulaşmada gözle görülür bir hizmet kalitesini yakalamış, ülkede sağduyuyu ve dengeyi temsil etmiş, yurtdışında 80’i aşkın ülke, soydaş, akraba ve Müslüman toplulukları ile sürdürmekte olduğu ilişkiler sonucu uluslararası bir hizmet ağına ve kalitesine ulaşmıştır. Görev yaptığım sekiz yıla yakın zaman içerisinde Teşkilat mensuplarımızın görev ve sorumluluk bilincinin, kurumsal aidiyet duygusunun ve özgüvenlerinin hızla yükseldiğini ve bunun yeni Teşkilat Kanunumuzla birlikte yeni bir ivme kazandığını görmenin mutluluğu içindeyim.

 İslam dini mükemmelliği temsil ettiği ve öğütlediği için bütün talep ve beklentiler adeta din ve din görevlisi üzerinde odaklanmakta, din hizmeti alanındaki eksiklik daha fazla dikkat çekmekte ve genellemeye de fırsat vermektedir. Halbuki insanın olduğu yerde emel ve beklentiler sonsuza kadar uzandığı gibi sorunlar da eksik olmaz. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi hizmetleri insan unsuruna ve insani ilişkiler ağına dayalı bir kurumda bu çok daha belirgin bir husustur. Biz de bugüne kadar yürüttüğümüz hizmetlerin ifasında şahıs ve kurum olarak bir eksiğimizin bulunmadığını ve mükemmeli yakaladığımızı elbette iddia etmiyoruz. Ancak ülkemizin dini hayatını ve düşüncesini inşada daha nelerin yapılabilir olduğuna ve sorunlara takılıp kalmak da doğru değildir. Siz değerli mesai arkadaşlarımla birlikte sekiz yıl zarfında birçok önemli hizmet ve proje gerçekleştirdik. İnsanlara dindarlığın doğru bilgi ile güçleneceğini, sosyal duyarlılıkla ve güzel ahlakla olgunlaşacağını anlattık. Hep huzurdan, sevgiden, paylaşmadan yana olduk.

 Dinî, vicdanî ve yasal sorumluluğumuzun bir gereği olarak ve el birliği ile gerçekleştirdiğimiz bütün bu hizmetlerde, her kademede özveri ile görev ifa eden siz mesai arkadaşlarımın büyük payı vardır. Bu itibarla hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 Değerli Mesai Arkadaşlarım,

 Malumlarınız olduğu gibi, TBMM’de bütün siyasi partilerin ortak takdir ve desteğini alan yeni Teşkilat Kanunumuz 13 Temmuz 2010 tarihinde yürürlüğe girdi. Diğer alanlarda olduğu gibi bu konuda da başta devlet ve hükümet ricali olmak üzere her kesimden büyük bir destek ve derin bir saygı gördük. Hepsine teşekkür borçluyuz. Ancak, Teşkilat Kanunumuz diğer birçok yeniliğin yanı sıra kurumun yeniden yapılanmasını da öngörmektedir. Aylar öncesinden, Kanunumuzun hazırlanış ve yasalaşma aşamasında, yeni dönemde yeni bir yönetimin yeni bir aşk ve heyecanla göreve başlamasının, kurumda nöbet ve kan değişiminin son derece yararlı olacağı yönündeki kanaatimi paylaştığım yetkililerle vardığımız ortak anlayışın ve kararın da sonucu olarak, 08 Kasım 2010 tarihi itibariyle, görevden ayrılma ve ilmi hayata dönme talebinde bulundum. Kanunun hemen akabinde düşündüğüm işlemin bugüne gecikmesi, önceden katılma vadinde bulunduğum  birçok programın yaz dönemine uzaması ve hizmette inkıtaya mahal vermeme düşüncesi olmuştur. Bugün görevi devralacak yeni Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez Bey’in ve yeni çalışma arkadaşlarının daha üstün bir gayret, ehliyet ve liyakatle bu ağır ve onurlu görevi ifa edeceğinden eminim. Kendilerine Yüce Mevlâ’dan başarılar diliyorum.

 Hepinize ayrı ayrı selam eder, Kurban Bayramınızı tebrik eder, Cenab-ı Mevla’dan hepinize rıza-yı Bârî’ye muvafık hizmetler, sağlık ve esenlikler dilerim. 11 Kasım 2010

 

Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU
 

EKONOMİ  
Tasarruf şart, şartta kim yapacak?
HÜSEYİN BENEK

TOPLUMSAL  
İTAAT, TEPKİ ARASINDA SIKIŞAN İNSAN!!!
FİKRİ ADİL

TOPLUMSAL  
CUMHURİYETİN YÜZÜ KADINLAR
Nevval SEVİNDİ

TARİH  
TÜRKLERİN TARİHDE YERİ ve ÖNEMİ
Tomris VAKANÜVİS

ŞİİR  
NORMALİ AŞMAK!
AHSEN'E SEVDALI

TOPLUMSAL  
DİN NEDİR, NE DEGİLDİR?!?!
SITDIK FANİ

SİYASET  
MUHALİFLER İTTİFAKLAMI, İTTİFAKSIZ MI?
M.Akif GÖKALP

SİYASET  
CHP TARTIŞMANIN KEYFİLİĞİ
AYDIN FİKİRLİ

ÖNERİLER  
KİLO SORUNUMUZ SAGLIK SORUNUNA DÖNÜŞMESİN
DERMAN ABİ

GELECEK  
YAPAY ZEKA ve METAVERSE NEDİR?
Şahin KAHİN

Reklam

“Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur."

                                    M.Kemal Atatürk


Adrese Git
Sitemiz en iyi 1024 x 768 çözünürlükte ve Internet Explorer ile görüntülenir...
EpoxSoft